|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Фев 10, 2026 11:53 am
Платкаджийници и фирми за насищане
| Автор |
Съобщение |
|
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 2:25 pm Мнения: 5574 Местоположение: София
|
 Re: Платкаджийници и фирми за насищане
|
| Чет Яну 22, 2026 5:12 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 8:21 pm Мнения: 30224 Местоположение: София
|
Какво общо има държавата, да не би при вас paypal да е активен ?
|
| Чет Яну 22, 2026 5:39 pm |
|
 |
|
al_at
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 3:00 pm Мнения: 1573 Местоположение: София
|
Явно PCBWay нещо са осрали. Не само Тони се оплаква: https://www.pcbway.com/helpcenter/payme ... BWay_.htmlВижте коментарите отдолу. Дано им дойде акъла, иначе ще загубят Щатите и Европа.
|
| Пет Яну 23, 2026 8:51 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами то просто няма никаква друга опция, банков трансфер или payoneer. Ясно е че никой няма да прави прави банков превод за $20 платка, щото превода е още 60, а и без пари да беше все там, американците по принцип са скарани с банкови преводи, те локално им е зор да си ги пукат какво да говорим международно. Първо си рекох ок, ще регистрисам още една простотия, няма да е първата регистрирах, избрах плащане с payoneer и нищо, ще ви пратим линк за плащане .. ама линк няма. Пиша на съпорта, ами то ще предам на колегите, естетсвено линк получавам на другия ден мое време, при все че говорих със съпорта 10 сутринта. Отивам там и плащам .. а изненада, payoneer може да прави плащане ако го вържеш с банков акаунт или с карта. За да платиш с карта още 3% комисионна. Нямам никакво намерение да си линквам банковия акаунт с някаква никому неизвестна система, платих с карта .. 2-3 дни докато получателя получи парите ..... в един момент получавам емейл ще се платят на получателя в рамките на еди кой си ден, чакам, на другия ден което е вече вечер в Китай проверявам, все така поръчката стои неплатена. Квича пак на съпорта, ще кажем на колегите .. на другия ден получавам нов линк за плащане .. пак на съпорта щели да говорят ... вече е в производство, ама 5 дни до де стартират поръчката .... Нямам нищо против да плащам през различно платежно средство стига да става веднага. Аз PCBWay почти не изпозлвам, основно JLC, но за определени платки JLC нямат възможности, а тая конкретно ... не ми се занимаваше със съпорта им. Имам BGA на 0.5 с 0.2 падове и 0.1 пътечки между тях, което е точно 0.1 клирънс, те някак го мерят под 91 микрона и казват не мое .. пращах гербери, мерих по герберите .. мне не било ... накрая им казах правете каквото искате, намалили площадките, но за всеки случай пуснах и едни в PCBWay.
PCBWay ги изпозлвам за ridgid flex, ей сега имам нова таква ...и се чудя къде другаде мога да я пусна.
|
| Пет Яну 23, 2026 3:58 pm |
|
 |
|
Ledze
Ранг: Минаващ
|
Здравейте, Бих искал да представя накратко дейността на Симлоджик – малка, но специализирана фирма за монтаж и запояване на електронни платки (SMT и THT). Разполагаме със собствена производствена база и оборудване, което ни позволява да работим на добри цени и в кратки срокове, включително при малки и средни серии. Оборудване: Автоматичен принтер за нанасяне на спойваща паста Работим със стенсили на рамка 3 броя pick&place машини Samsung CP40 Рефлоу пещ (оловна и безоловна технология) Машина за вълнова спойка за THT елементи Какво можем да монтираме: SMD компоненти: 0402 и нагоре SOIC, SOP, TSSOP QFN, LQFP, TQFP BGA компоненти не монтираме, поради конструктивните допуски и позициониращо отклонение на машините THT компоненти – чрез вълнова спойка или ръчно при необходимост Смесен монтаж (SMT + THT) Работим по предоставена от клиента документация (BOM, Pick&Place, Gerber) и можем да съдействаме при технологична консултация и оптимизация на монтажа при нужда. Лично аз съм част от фирмата вече над 15 години и имам дългогодишен практически опит в монтажа, запояването и контрола на електронни платки, което гарантира стабилно качество и внимание към детайла. Ако имате въпроси или търсите надежден партньор за монтаж на електроника, ще се радвам да се свържете с нас. Поздрави, Димитър Дачев тел: 0876518987 Email : simlogic@abv.bg
|
| Пет Яну 30, 2026 9:59 pm |
|
 |
|
Pif
|
Тези две становища не си ли противоречат?
|
| Пет Яну 30, 2026 10:18 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами с други думи за по-рехави платки с по-прости компоненти, лошото е че в днешно време много прости компоненти са в bga заради мобилните устройства.
|
| Пет Яну 30, 2026 10:26 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 8:42 am Мнения: 11795 Местоположение: Гьотеборг
|
Като искате оферти и платкаджийници www.pcbdirectory.com
|
| Пон Фев 09, 2026 11:11 am |
|
|