|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Сря Май 20, 2026 9:35 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30514 Местоположение: София
|
 i2c / GPIO изолатор
малко по-различно от 485 интерфейс темата, и въпроса по-скоро е нещо което да ви е създало проблеми, за момента гледам краварски решения ISO1644 или подобно. Като изолация ме устройва, въпроса е по-скоро някакво дърво ако сте настъпвали. Имам два i2c бъса и няколко GPIO-та ...
|
| Съб Мар 07, 2026 3:52 am |
|
 |
|
stewie
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Фев 20, 2013 5:18 pm Мнения: 374 Местоположение: България
|
 Re: i2c / GPIO изолатор
|
| Съб Мар 07, 2026 12:19 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
много не обичам да спамя, само "за да напиша нещо". Нямам много наблюдения с мой опит. ISO ползваме масово в нашите изделия от поне 7-8-9 години. Преди ползвахме ADUM. Цената, за кой ли път се оказа фактор да прецакаме AD. Но чувах от колеги, че с предните изолатори е имало по-малко проблеми откъм EMI и изолацията. Вероятно е глупаво да го казвам, ама все пак - ISO са капацитивни, докато на Аналог изолаторите са си с истинска изолация, с трафче. И харчат по-малко, ако това има значение. Ще говоря с колеги, които са ги слагали в дизайните си и са си играли с тях по тестовете. В понеделник, дано не забравя. Ако все още е от интерес.
|
| Съб Мар 07, 2026 4:31 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30514 Местоположение: София
|
интерес има да, не съм го решил още, това цялото изделие е много ...куцо .. ро и аз има вина, много независими домейни се появиха и усещам ще имаме ядове с емисии. Наложи се да изолирам след зарядното на батерията, та вчера тъкмо бях стигнал да рутя контролера и се усещам че i2c-то към зарядно и батерия не е изолирано ...
|
| Съб Мар 07, 2026 4:57 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5637 Местоположение: София
|
Това ми звучи като "по-малко умрял". Дай малко подробности за проблемите, че възнамерявам да използвам ISO1640 скоро.
|
| Нед Мар 08, 2026 11:56 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|