|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Сря Май 20, 2026 9:58 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
HP 8546A Aux, ALC пиноут ...
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30514 Местоположение: София
|
 HP 8546A Aux, ALC пиноут ...
Някой да има такъв ресийвър под ръка окомплектован с пред усилвател /преселектор ? Трябва ми пиноута на тия два кабле, лемото отпред и DB-9 отзад.
|
| Чет Мар 27, 2025 6:44 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
 Re: HP 8546A Aux, ALC пиноут ...
ти па!
|
| Чет Мар 27, 2025 7:01 am |
|
 |
|
iss
Ранг: Ориентиран
|
|
| Чет Мар 27, 2025 11:50 am |
|
 |
|
ToHu
|
Това го намерих, ама тоя кабел 1 към 1 ли е ? Това е от страна на ресийвъра. Другия също е неясен, ще трябва да отварям и двата сандъка ....играчка. п.с. кабела е 1:1, AUX кабел от спектрален върши работа. ALC-то е друго дърво, изпозлват се 1-ви и 2-ри, от страна на филтъра 1-ви е маса, от страна на ресийвъра не е ясно, макар да го бях разкостил ме домързя да свалям платката на тракинга, трябва да се разпоява от самото асембли ... като ми дойдат лемотата ще кажа как точно работи, няма нещо което да се утепе там. между другото като стана въпрос за лемо, има тук едни MillSpecWest които имат аналози на лемотата, 1:1 и то на доста по-добра цена https://milspecwest.com/?srsltid=AfmBOo ... q2O04v1wdh
|
| Чет Мар 27, 2025 2:55 pm |
|
 |
|
ToHu
|
И ето го главния виновник за повечето ядове, това е кабела на трафа, първия път не беше грял и не съм го видял, усетих че е някъде наоколо ама бая ги мърдах и не забелязах да е тоя кабел, нарочих един друг ... отделно и куриера явно е подмятал кашона в резултат на което капака е натиснал и един коаксиален конектор се беше счупил много подло, само външната стена и то не е ужасно счупена а спукана, ама достатъчно за да прави мизерии, това успях да го видя сигурно след 10-тото разглобяване. Отделно от удара имаше и късо в един от филтрите което не успях да локализирам но след акто разглобих и сглобих изчезна. От късото се беше опекъл един транзистор и един резистор. Резистора и коаксиала ги опрапвих още пролетта но така и не минаваше калибрация с филтъра, или не съвсем. Днес ми дойде вдъхновението да го почопля и като го отворих да видя защо пак не пали намерих вече добре опечения конектор, да се надяваме, че новите пера ще свършат работа. Тия дни трябва да ми дойде нов сигнал генератор и ще видим какво съм направил. Да видим и колко ще искат за калибрация, че тоя е тегав, иска един куп оборудване.
|
| Нед Сеп 28, 2025 11:29 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|