Микроконтролери и електроника
http://mcu-bg.com/mcu_site/

Трябва ми помощ за макрос за Масн3
http://mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?f=23&t=18436
Страница 1 от 1

Автор:  stivemaster [ Чет Юни 30, 2022 7:07 pm ]
Заглавие:  Трябва ми помощ за макрос за Масн3

Здравейте,аз си направих вътрящ се тултурет на стругчето ,но .... не мога да се справя с макроса М6Старт.Турета е 8 позиционен ,върти се само в положителна посока и се заключва когато прескочи зъба за позиция и се върне малко назад.
Какво трябва да прави макроса - Mach3 незнайно защо, когато го пуснеш показва TOOL 0 и не актуализира разбира се променливата с текущия тул.Та макроса трябва да прочете променливата и първо да актуализира Олд тула, след това да завърти с G91 едиколко си напред,после назад, да запише новия тул, който желаем ,да актуализира ДРО-то на тула ,защото това с кооординатите и за тула не са свързани !!!
Е, тези неща някак не ми се получават.

Автор:  ценков [ Чет Юни 30, 2022 8:05 pm ]
Заглавие:  Re: Трябва ми помощ за макрос за Масн3

Аз бях решил да го пиша на ръка. Но не стигнах до него поради проблеми с въртящата глава...

Автор:  stivemaster [ Съб Юли 02, 2022 12:04 pm ]
Заглавие:  Re: Трябва ми помощ за макрос за Масн3

Ха,съвсем неочаквано се справих,донякъде.Като се прибера ще кача клип.Все още не успявам да запиша и правилно да прочета кой е бил последния инструмент преди изгасянето на Масн3.Това се прави с Макропъмп,но не знам как става.Така в глобалните променливи $500-$999,можели да се записват и текущите координати през 100мс и след това да се възстановяват ,като брейк пойнт ,ама на мен ми е твърде висока топка.

Автор:  itso.t [ Съб Юли 02, 2022 1:05 pm ]
Заглавие:  Re: Трябва ми помощ за макрос за Масн3

stivemaster написа:
Ха,съвсем неочаквано се справих,донякъде.Като се прибера ще кача клип.Все още не успявам да запиша и правилно да прочета кой е бил последния инструмент преди изгасянето на Масн3...

А за какво ти е това? Правиш процедура за първоначално инициализиране на тул чейджъра, и на всяко пускане на машината знаеш с кой инструмент започваш.

Автор:  stivemaster [ Съб Юли 02, 2022 1:15 pm ]
Заглавие:  Re: Трябва ми помощ за макрос за Масн3

Е,съвсем теоретично тогава може да караш без Номе първоначално .Защото макрос едикой си, при инициализиране на Масн3 ,ще зарежда номера на инструмент и координатите,който са записани преди гасенето.Което може да е с до 1 стъпка отклонение ,ако си с хибридни или стъпкови мотори.
Сега направих макрос за Номе на турета и той записва на дро-то че е на инструмент 1.

Автор:  stivemaster [ Вто Окт 04, 2022 5:10 pm ]
Заглавие:  Re: Трябва ми помощ за макрос за Масн3

Ето докъде е засега:
https://youtube.com/shorts/LokDWtzIahE?

Автор:  ToHu [ Вто Окт 04, 2022 7:10 pm ]
Заглавие:  Re: Трябва ми помощ за макрос за Масн3

Тия направляващи не са ли малко мънички за тоя супорт или само така изглеждат?

Автор:  stivemaster [ Пет Окт 21, 2022 7:16 pm ]
Заглавие:  Re: Трябва ми помощ за макрос за Масн3

Аз попромених малко неща.Оправих скрипта,но промених принципа на работа на турета и сега ще експериментирам с първоначалната версия на скрипта.Грееше ми мотора ,когато го карах да държи задръжка за заключване и затова.Сега ще е с фронтален зъбен съединител - класика,но с пневматично отваряне.

Ами Тони 20мм са ... да може би са малки.Но все пак това не е маркова профи машина ,нали.Патронника е само 160 и това е по скоро експеримент като кинематична схема ,да видя кое как се държи.Тежки и дълги неща не ги харесва.Сега вече си имам определените изводи за грешките и слабостите.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 1 час [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/