Trimble Thunderbolt GPSDO захранвамне / кутия / монитор
Моташе се тук един такъв от има няма година та му дойде времето да го опаковам и захраня. Като екстра му направих и монитор. Има готови такива, но са китайцовци. Китайските монитори са ОК но пък не виудях да с епродава само монитор, всички са с осцилатори. Има и 2 проекта но ни един от тях не ми доапдна. Единия пиковската му версия е на бейсик, новите му версии пък са някакви армове, другоя пък за силабс който вече го няма като дип. Идеята беше да го слож ана пробна платка въпреки, че накрая му направих и платка. Как да е, фърмуера уж работи, не съм го тествал много задълбочено, но съм качил и сорса, който иска може да си го дооправи. Има няколко дефекта в ъпдейта на дисплея, гледам че не трия на някои места а може би и на всички преди да пиша та чат пат остават незитрити символи ... в някой момент и това ще го оправя но не ми пречи. За м ен основната идея на монитора е да го виждам дали е локнат.
На линка съм качил всичко което намерих, оригиналният РС софт, алтернативен РС софт, менуала на платката, както и всички работни файлове.
Ако някой му трябва референтен клок това е добра опция, вече масово по лабовете изпозлват GPSDO -та, читав такъв е по-стабилен от рубидиев, и най-хубавото е че не иска калибрация. Сега ако е за лабораторни цели переодично се сравнява с цезиев който може да се тракира до еталон, но на мен това не ми е нужно, но така или иначе така опакован е лесен и да го пратиш за проверка.
Двете платки са заболтени една към друга. На тримбъла може да се наложи да му се сменят пиновете на хедъра, има го с ралзични дължини, моите бяха късички. Платката е трухол, не бях проектиртал такава от доста време, сглобява се лесно. Понеже тия DC-DC-та ги има във варианти с различно ниво за управление съм сложил джъмпери. Tx е през 0-ом резистор. Модула постоянно репортва статуса така, че няма нужда да се пингва за целите на монитора. Оставил съм Tx за връзка с компа.
Проекта в hack a day :
https://hackaday.io/project/202932-gpsd ... nd-monitorИ всички файлове на драйва ми :
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharingНе съм писал обяснения, че нямам време, достатъчно изгубих да го организирам като за публикуване.