Отговори на тема  [ 1 мнение ] 
мек старт за универсален колекторен двигател 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Мнение мек старт за универсален колекторен двигател
nik написа:
пристигнаха 2 модула за мек старт, сега нямам време да задълбавам в подробности, но ги тествах набързо с един малък ъглошлайф
тоя с 2 жици
https://www.aliexpress.com/item/1005007 ... 18022ESN7C
работи някак странно, сякаш пропуска цели полупериоди, малко с приритване, но тръгва по-плавно от преди, и тъй като е само с 2 жици ще работи и в контакт

другия който тествах е с 3 жици - по звука на мотора изглежда сякаш е хубаво фазово управление, тръгва меко и плавно без вибрации, но за да работи ключа трябва да е преди регулатора, т.е. не може да се монтира в контакт
https://www.aliexpress.com/item/1005007 ... 18022ESN7C

днес пак тествах тия модулчета, тоя с 2те жици сега работи нормално, вероятно съм имал лоша връзка при първия тест, след като запоих жиците заработи нормално, сякаш пак този с 3 жици работи малко по-мазно, но разликата е пренебрежима
тествах набързо в обемен монтаж и схемата която бях намислил да правя преди години, работи си и тя, при тия цени обаче на китайските модули не виждам смисъл да правя платка
качвам тук схемите които съм събирал през годините, включително и една мое си творение, ако някой реши да си прави...

оказа се, че в малкия ъглошлайф няма никакво място, та остава вариант в шепсела да сложа тоя модул с 2те жици, примерно в кутия за трансформатор/адаптор която е и шепсел, пак остава за друг ден

Прикачени файлове:
soft start.png
soft start.png [ 17.33 KiB | Прегледано 5007 пъти ]
variable_speed_ss.jpg
variable_speed_ss.jpg [ 71.3 KiB | Прегледано 5010 пъти ]
c43f41cc29c0bdc2449d58b7fd9a11a3.jpg
c43f41cc29c0bdc2449d58b7fd9a11a3.jpg [ 42.35 KiB | Прегледано 5010 пъти ]
Вто Окт 22, 2024 10:11 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1 мнение ]