Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Въпрос за sigmatek s7-300 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение Въпрос за sigmatek s7-300
Здравейте,някой може ли да ми помогне с въпросния контролер.Моделът е sigmatek s7-300 314-6BH04-0AB0.Интересува ме каква е процедурата за изтриване на заложената в него програма и стартирането на нова от картата памет в слота.Моля да ме извините,не се занимавам професионално с контролери електричар съм
и просто ми се налага да сменя въпросния контролер с друг от същия тип.

Нед Мар 15, 2026 5:33 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Въпрос за sigmatek s7-300
Ако пише наистина Sigmateк а не Siemens на него, това най-вероятно е някой "реплика" на Siemens S7-300 (и то си личи по модела и кода). Сравнително стар модел на Сименс. Процедурата е : закачаш се с компютър за него - понеже няма профинет/етернет ще ти трябва профибъс ковертор за компютъра. Софтуера се казва Step 7 V5.5. За софтуера не ме питай - ползвал съм го 1-2 пъти само за да направя бекъп на някой дърто PLC. Може и TIA да поддържа този модел - мисля че поддържаше някой по харни модели S7-300 ама по скоро не.

С картата памет горещото ти препоръчвам да НЕ СИ ИГРАЕШ НА КОМПЮЮТЪР С НЕЯ. Струва много повече от колко си мислиш и поставянето и в PC води до почти гарантирано брикване на картата. Не на софтуера на нея а на самата карта - става неизползваема в PLC.

Пон Мар 16, 2026 9:27 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2 мнения ]