|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Сря Май 20, 2026 11:02 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Софтуер за графики
Някой може ли да ми препоръча (или даде) нещо читаво за обработка на графики дето има вградено AI и да не изисква твърде много учене? Имам една поредица от картинки, на които искам да пипна леко цветовете и други неща, но само в определени участъци. По "стандартния" начин с чата не става (пробвах) понеже той по принцип взима цялото изображение и се опитва да го регенерира по зададените параметри. Това обаче води до различни други пипнати неща. Затова ми трябва нещо специализирано. Никога не съм ползвал фотошоп, но мисля че той би ми свършил работа, нали? Или нещо друго такова?
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пон Авг 18, 2025 9:39 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
 Re: Софтуер за графики
Фотошоп, Корел, Инкскейп. Първите два ги забравих вече, от 20 години не съм ги пипал сериозно, но с оглед на задачата ти - да, могат го. Не знам дали имат т.н. АИ с което много се спекулира от няколко години насам. Но си имат функциите, с които можеш да постигнеш резултати. Инкскейп го ползвам, че е безплатен, но е много по-труден за учене. Просто трябва да му отделиш време, после става по-лесно. Но ако не работиш редовно с него, все едно от нулата почваш следващият път. С Корел не е така, например, поне за мен.
|
| Пон Авг 18, 2025 10:40 pm |
|
 |
|
velio
|
MS Paint  Сериозно, в Уин 11 Пейнт има вграден Копилот, както и половината други MS софтуери...
|
| Пон Ное 17, 2025 3:51 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30514 Местоположение: София
|
Фотошоп може но е платен и не еюмного интуитивен, gimp е със почти същите възможности, безплатно и също толкова не интуитивно. Фотошопа е баш тула ама трябва да му свикнеш. Аз ползвам едно дърто пейнт шоп про, мога да ти го пратя. По-интуитивно е от Фотошоп и в същото време много повече възможности от пейнта на МС.
|
| Пон Ное 17, 2025 4:59 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12647 Местоположение: София
|
Gimp е повече от чудесен за цената си...
|
| Пон Ное 17, 2025 5:15 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30514 Местоположение: София
|
Да, само да му свикнеш ...сложен ми е за простите неща които аз правя 
|
| Пон Ное 17, 2025 8:13 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9094 Местоположение: Разград
|
Мисля че Krita се казваше - щерката много го хвали. Има и някакво друго дето имаше платена версия за около 200-300 лв. ама не помня кво беше - сега основно с него работи.
|
| Чет Ное 20, 2025 12:02 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|