|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Сря Май 20, 2026 11:04 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
emilvtc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3168 Местоположение: Пловдив
|
 FUSION 360
Някой от вас използва ли FUSION 360?
От известно време се боря с него както прасе с тикви и не знам аз ли съм кривия космона'Ф'т или космоса ми пречи, но това чудо ми се вижда за момента голямо недоклатено дърво ... Гледам разни клипове в тубата от канала на аутодеск (и не само) за да видя кое как се прави, но имам чувството за момента, че е много зле схематика,PCB-то и редактора за библиотеките. Сравнено с безплатния KiCAD, фюжъна за момента ми изглежда много зле и много недоклатен ... При проектирането на механичните сглобки няколко пъти ми гърми програмата при това без да има повече от 20-30 парта ?!?
Използвам в момента фри версията с идея да регистрирам догодина децата и да ги уча да работят на студентската версия. Идеята на фюжъна е добра в една среда да се разработват схеми,платки, електронни и механични симулации, 3Д модели и сглобки и това безплатно за ученици, но нещо съм доста разочарован от това, което виждам до момента.
(Проектите и файловете се записват само в "облака", което означава, че ще го използвам само за ученическите проекти на децата и за нито един от моите проекти.)
Идеята ми е в тази тема да дискутираме за в бъдеще всичко свързано с FUSION - подобно на съседните теми с PADS, Алтиума и КиКад-а например
Може ли да споделите лични впечатления за програмата?
|
| Съб Фев 08, 2025 8:26 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30514 Местоположение: София
|
 Re: FUSION 360
Ами Фщжъна е йъгъл, преди време беше по-добре от кикада, но кикада се пооправи докато ийгълка си остана дърво, не мисля че го развиват. Това беше стъпка за да могат да предложат достъпен PCB инструмент интегриран с продукта. За механиката никакви грижи, не че го използвам, както и друг път съм писал аз мразя да уча нови интерфейси, а фюжъна в много аспекти е доста по-различен от солида, но е пълнофункционален КАД с много добри възможности, мисля, че в много отношения е по-добър от Солид, а и все пак стъпва на Инвертор, който със сигурност е по-добър от Солид. Изпозлвам го най-вече за CAM работа, прави ми Gcode за фрезата и лазерчето. Ако не си работи с друг 3Д кад, не би трябвлао да имаш никакви проблемни със фюжъна, ако си ментално увреден със солид като мен фюжъна може да ти е тегавичък в началото.
|
| Съб Фев 08, 2025 10:05 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12648 Местоположение: София
|
Не си се похвалил за лазерчето. Я разкажи...
|
| Съб Фев 08, 2025 10:51 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Aaaa не съм, то няма за хвалене нищо, то е игрчка, 5 или 10 W не помня, изпозлвам го да режа картонени шаблони или гарнитурки от пореста гума, за друго трудно става. Е с много зор бях изрязал те това панелче, ама това преди да взема фрезичката. Върши добра работа за шаблони от хартия/ картон. От време на време прототипирам разни у-ва с клавиатурки, та върши рбаота да среже също ламинираната клавиатурка, такива неща. То сега даже не е тук, закарах го в мексико, купих му нови профили, направих го 1200 на дължина и го самоопределих като диспенсър за лепило. Махнах лазера и сложих диспенсър ... и работи, но се оказа, че не пести чак толкова време, а в момента обемите са малки и да го сетнеш за да залепи 10-20 детайла не си струва. Та отново го самоопределих за лазерче, последно рязах шаблони за някакво приспособление. Не съм го връщал тук, плана ми беше да взема по-мощен лазер и да го слагам на рутерчето, ама не съм стигнал до там. Е сега ми трбява нещо такова, едни тънки гуми имам да режа и щеше да е екстра, макар и смрадливо. Иначе има в момента по 40 W LED лазери, в смисъл оптични 40 W, може да реже доста по-дебели неметали и то от един пас, 3/4 шперплат на 2 -3 паса се реже добре, е те за спорта и на 1 го режат ама това е шантава работа, то едвам пълзи. Мен не ми трбява толквоа за шперплати, но има случаи в които формата е лесно да я изрежеш на лазер вместо на CNC-то, а аз меки материали е супер. Иначе все се заканвам и все не купувам CO2, последно почти купих едно, с повредена тръба, ама не това ме притесни, оказа се че и някой е вадил части и реших че не си струва риска. Иначе беше .. не помня вече марката но е популярна тук, имат 60-250 W CO2 модели, които не са баш чистопробни китайци, ама $2500 за нещо което може да му ги няма половината части ...
|
| Нед Фев 09, 2025 2:56 am |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1368 Местоположение: Phoenix AZ
|
 |  |  |  | emilvtc написа: Някой от вас използва ли FUSION 360?
От известно време се боря с него както прасе с тикви и не знам аз ли съм кривия космона'Ф'т или космоса ми пречи, но това чудо ми се вижда за момента голямо недоклатено дърво ... Гледам разни клипове в тубата от канала на аутодеск (и не само) за да видя кое как се прави, но имам чувството за момента, че е много зле схематика,PCB-то и редактора за библиотеките. Сравнено с безплатния KiCAD, фюжъна за момента ми изглежда много зле и много недоклатен ... При проектирането на механичните сглобки няколко пъти ми гърми програмата при това без да има повече от 20-30 парта ?!?
Използвам в момента фри версията с идея да регистрирам догодина децата и да ги уча да работят на студентската версия. Идеята на фюжъна е добра в една среда да се разработват схеми,платки, електронни и механични симулации, 3Д модели и сглобки и това безплатно за ученици, но нещо съм доста разочарован от това, което виждам до момента.
(Проектите и файловете се записват само в "облака", което означава, че ще го използвам само за ученическите проекти на децата и за нито един от моите проекти.)
Идеята ми е в тази тема да дискутираме за в бъдеще всичко свързано с FUSION - подобно на съседните теми с PADS, Алтиума и КиКад-а например
Може ли да споделите лични впечатления за програмата? |  |  |  |  |
За 3Д се пробвах със студентски лиценсз... мизерия огромна....Може и аз да съм тъп но не го докарах до никъде. Инак както Тони спомена Схемата и ПЦб е едновремешния EAGLE - CAD разработен за хоби цели в немско.понеже живях там та там в доста фирми се ползваше за дребни работи и го учеха в училищата. неиде 7 или 8 ма версия Аутодеска го купиха и го предалгат в комплект с механичния софт. EAGLE - много саката работа- може да се направи нещо с него но е мъка отвсякъде ,по моя мнение дахе и за хоби е тегава работа. https://en.wikipedia.org/wiki/EAGLE_(program)
|
| Пон Фев 10, 2025 8:15 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами за 3Д-то му, според мен е доста добро, стига да му свикнеш, но не си работил с друго няма причина да не му свикнеш. Аз лично съм увреден от Солида, виждам удобствата във фюжъна но не мога да им свикна. Понякога коригирам разни дреболии преди да изкарам NC файла, но понеже не го изпзолвам е тегаво, иначе има много удобства, само дето не помня кое къде е и как ставаше и е едно търсене и чудене .. CAM-му е добър, става за професионална работа.
|
| Пон Фев 10, 2025 8:44 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|