|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Сря Май 20, 2026 10:07 am
| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9094 Местоположение: Разград
|
 Re: Solidworks
Пратих магнитен линк на ЛС. Може и с торент файла да се пробва - не знам дали става.
|
| Пон Май 06, 2024 1:59 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пон Май 06, 2024 3:18 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12647 Местоположение: София
|
Може би сега е подходящ момент администрацията да тегли балтията на някои мнения в темата. Тия за Фрий кад и най-вече за клонингите му изглеждат полезни...
|
| Пон Май 06, 2024 3:39 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30514 Местоположение: София
|
Да де, ама при условие че има безплатна версия на fusion360 защо ти е тоя фрии кад ? Да има някои ограничения на безплатната, но за бейсик неща става. Ако пък искаш нещо по-сериозно, $80 на месец не са кой знае какво ако ще го използваш за работа. Хубавото му е че е мислен, и е сходен със Солида, докато разните от типа на фрии кад са както им е дошло, нещо като кикада.
|
| Пон Май 06, 2024 5:52 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9094 Местоположение: Разград
|
Бях се пробвал с fusion360 и то не безплатна ами трайал версия - нещо ми беше супер терсене - колкото и да е сходен не е чак толкова че да седнеш и да се прехвърлиш за половин час. Със СолидЕдж по може бързо да се нагодиш, ама с фюжъна - не съвсем. ФриКад-а не е чак толкова безполезен, ама е направен много объркано с тези различни модули дето се превключват, даже има някой модули дето са много полезни - просто му трябва време да се изглади всичко. Гледам че е излязла версия с първа цифра - 1.0. Моите впечатления са от 0.20 - пробвах да си направя някакъв модел - не ми се получи и го изоставих. Един-два пъти съм го ползвал да конвертирам модели директно от КиКад PCB към нещо дето да влезе лесно в солид, че нещо експорта на КиКад не се справи много адекватно.
Edit : явно версия 1.0 е все още development. 0.21.2 stable - ще я пробвам ама малко ме съмнява да има сериозен напредък.
|
| Вто Май 07, 2024 12:07 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Човек и добре да живее в един момент се абонира за солид ... след толквоа години най-накрая и мен ме закачиха на въдичката. Та в момента видях че има и опция за плащане на тримесечие, което ще го преглътна. Естествено това не е за фиксиран лиценз а за нещо с облачна свързаност, и има разлика в пакетите ... измамници. Ако някой се интересува това е достъпно през сайт ана desault, през сайта на солида няма опция за плащане на тримесечие, е то тя е и малко по-скъпа ама и това ще преживея. Дано не ви се появяват такива клиенти ... голям зор всичко да е 24 .....между другото 24-ката може да записва за 23 и 222, направо чудо невиждано.
|
| Чет Сеп 12, 2024 1:48 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4871 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Тони, И ние имаме акаунти замсолид, аз не го ползвам ,но машинните колеги да- инсе оплакешват много, най-вече от липсата на съпорт. И от това че много модули и процеси забиват... Затова едни юнаци ми казаха, че имало някъв дръг софт попти свободен дето импортва/експорта от и към солид, прави симулации, и не забива 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Сеп 12, 2024 12:17 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами за забиване ще видим, аз досега бях с 2020, и като цяло нямах много проблеми, чат чат му се случваше да забива най вече заради мейтове. Сега сложих 24 ...да видим, орязали са го гадовете. Преди с про идваше и статичен анализ, няма го вече, може би конкретно в конектнатата версия. Не е болка, когато се налага ще ги чертая и симулирма в 2020, а пък за термален съм на 2012 или 2015 и аз не помня, рядко го пускам.
|
| Чет Сеп 12, 2024 2:55 pm |
|
 |
|
mvnaudio
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Чет Яну 26, 2023 9:44 pm Мнения: 22 Местоположение: гр.София
|
Тези софтуери ги качвайте на компютри без интернте. или поне да няма имена на хора и фирми. Новите версии записват във файловете сериини номера на процесор и дънна платка. WINDOWS следи за инсталираните програми и клюкари.
Имам познати които ги заплашват със съд за неправомерно използване.
|
| Чет Сеп 12, 2024 5:17 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Това са легални версии, плащаме си за тях, поне аз  то това беше целта на поста, да кажа че през десаулт може да го вземеш на тримесечен план вместо да плащаш на куп годишната такса, но това е събскрипшън. Ако издебнеш промоция може да вземеш стандарт за около $4000 това без поддръжката, който ще ти е вечен, т.е. лично за мен е по-на сметка, но в момента не ми се даваха $6000 за про версията при условие че имам 2020 про ..
|
| Чет Сеп 12, 2024 5:24 pm |
|
 |
|
syscop
|
OT Renault - рено Dassault - дасо
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Чет Сеп 12, 2024 7:12 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
А бе да постоянно ми излизат някакви реклами на разни сайтове, които предлагат Solid, AutoCAD, Invertor на някакви дребни пари(200лв) с перманентни лицензи. Някой пробвал ли ги е? Знам, че по принцип не се предлагат вече постоянни лицензи, но през вендор... Дори да нямат права корпоративно ползване, факта че са някакви лицензирани все пак версии е достатъчен на тези пари... Някой ако има наблюдения ако може да сподели? Благодаря!
_________________www.elkran.com
|
| Вто Сеп 24, 2024 1:59 pm |
|
 |
|
ToHu
|
На мен нищо таков ане ми еизлизало, ако ми се мерне ще купя, но това за коя версия ти го предлагат ? Предполагам има много стари версии които са за продан. Със солида е малко ... може да купиш валиден лиценз, но ако не са деактивирали машината на която е бил нямаш никакъв начин да го изпозлваш. Пише се една молба до тях, като тази молба се пуска през дилъра който ти е продал софта. Т.е. ти трябва да си този който го е купил, и дилъра този който го е продал, за да може да го деактивират от единия комп и да се активира при теб. Мен така ми крашна бозата преди 1-2 години, не успях да деактивирам и 2-3 дни ако не и повече отидоха в тоя процес.
|
| Вто Сеп 24, 2024 6:59 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
Сега ми излезе това ЦъкНо не са постянни, а за 1 или 3 години! И другия вариант го има ама не зависи от мен, коя реклама излиза...
_________________www.elkran.com
|
| Вто Сеп 24, 2024 7:57 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами интересно, в момента нямат явно солид, то аз така или иначе вече е хванах на хорото с новия 2024. Ще подържа малко 2020 и ще ги дам на някой колега сигурно, то не че има много кандидати .... Фюжъна напредва постоянно, не е никак лош ама пусто шийт метала му още куца и съвместимост иначе .....
|
| Вто Сеп 24, 2024 8:12 pm |
|
|