|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Сря Май 20, 2026 9:38 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|
ubuntu/debian BACKDOOR в състеми с systemd
| Автор |
Съобщение |
|
TheWizard
Ранг: Форумен бог
|
 ubuntu/debian BACKDOOR в състеми с systemd
_________________ main[-1u]={1};
|
| Сря Апр 03, 2024 6:45 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
 Re: новини от производителите на МЦУ-та...
това си е гадно, не го бях мяркал
аз не съм фен на systemd, ама въобще. някакъв юнак се е самовъобразил за посредник между бога и клира (kernel и userland). по принцип няма лошо да си измислиш секта и да и станеш проповедник, но е не е лошо поне да си чел библията. нямам идея защо се случиха толкова много последователи/сектанти.
във всеки случай, правоверните последователи, които са фенове на ъпдейтите до дупка, трябва да се огледат
|
| Чет Апр 04, 2024 9:03 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4561 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
 Re: ubuntu/debian BACKDOOR в състеми с systemd
То тук забавното е как са го подготвили бакдоора в продължение на няколко години. Първо са се присламчили да станат майнтейнъри на библиотека която се ползва през девет планини в десета от опънссх. Постепенно са вкарали експлойт. И ако не се бяха издънили да ги хванат направо в последния момент никой нямаше и да се усети какво се е случило. Колко ли подобни бакдоора има минали между капките един господ знае.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Апр 04, 2024 7:32 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|