|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Апр 19, 2026 6:30 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 11929 Местоположение: Гьотеборг
|
 GPIB sales video
|
| Пон Мар 09, 2026 7:53 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
 Re: GPIB sales video
мдааа... минало бешело
---
синко, не учи баща си как се правят деца. дай да те науча как НЕ се правят деца.
|
| Пон Мар 09, 2026 10:09 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12571 Местоположение: София
|
Антични технологии. Сега сичко е вирлес, с тъч и ЮСБ-ЦЪ.
|
| Пон Мар 09, 2026 10:24 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 11929 Местоположение: Гьотеборг
|
Изобщо нямам и намерение да уча някой, видя ми се интересно. И че изобщо са направили такъв канал.
|
| Пон Мар 09, 2026 4:16 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30430 Местоположение: София
|
Ммм и ни едно от тия не става ... добре поне че имат LAN. От всичките нови уреди дето са с USB нямам ни един на USB, всичко е на лан-а или GPIB-то ако няма LAN.
|
| Пон Мар 09, 2026 6:08 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3691 Местоположение: Високо в планината
|
Всеки интерфейс си има предимствата. Примерно по отношение на латентността и USB, и GPIB (във всичките му форми) са много по-добри от Ethernet.
_________________ Хайде де!
|
| Пон Мар 09, 2026 7:08 pm |
|
 |
|
ToHu
|
На USB проблема е с броя USB-та, дори без уредите USB-тата не стигат. Изкарал съм каквото има като налични, и пак се налага да слагам поне един хъб, обикновено са два. То при мен и GPIB-то е на USB, нямам голям избор в тая кутия, имам само една карта и там е видеото. Имам една дърта машина на която имам GPIB на PCI, но той е повече за сервизни истории които не стават през USB-то, имам и PCIe карти ама няма къде да ги набуча  Скопа го карам на Ethernet, един сиглент функционален имам, и той е на етернета, иватсу-то .. има сигурно и още има ама не мога да се сетя, но почти всичко е на GPIB, на два канала.
|
| Пон Мар 09, 2026 7:19 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12571 Местоположение: София
|
Роде и шварцовете имат едни писита които са кръстили "индъстриъл контролер", процес контролер" или нещо подобно, и които има вграден на дъното GBIP. С малко дебнене по ибейовете може да се намери такова за не лоши пари...
|
| Пон Мар 09, 2026 7:38 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Хмм а лиценза за да го включиш кога го плащаш, в началото на всеки месец или всяка година  това на шега ама ... R&S ги избягвам, в интерес на истината напоследък изпаднаха доста техни неща и то изгодно но не съм взел нищо. Последно ми се мярна никак не лош спектрален за доста добри пари, преди това имаше EMI ресийвър, дъртичък но за без пари, $1800 или нещо такова, работещ да подчертая. Иначе съм набелязал няколко дърти HP-та, 9000/300 например, те на практика са неизползваеми за нищо модерно, по-скоро за колекцията, е .. искам и да кача сервизен софт за ресийвъра ама това е мисия невъзможна май, освен ако не намеря нещо с инсталиран и лицензиран софт.
|
| Пон Мар 09, 2026 8:37 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|