Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Теми от сорта помощ за украйна ... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Теми от сорта помощ за украйна ...
Еее то хора всякакви е ясно, но говорим като цяло. В Русия съм бил 3 години и съм бил от Ростов до Тюмен, доста места съм посетил, и като цяло усещането е такова. В една от квартирите в Москва и след някаква групичка младежи, пиеха всяха вечер пред блока ...зимата ...бира ....та в началото нещо се закачаха но им мина, а и те май се закачаха със всеки непознат, но те бяха баш младежи, нямаха много идея за България, те не знаеха Владивосток къде се намира ... чак приятели не станахме но няколко пъти им помогнах в пиенето, да пиеш бира на -10 си е тегава работа.

Пон Окт 13, 2025 5:12 pm
Профил

Поне не са те цакали с топла бира ;-)

Иначе за хората... не са баш еднакви. Примерно нашите навици за пиене са коренно различни от руските. Не само за бирата зимно време, ами да кажем по това дали чашите на гостите трябва да са пълни или празни. У нас не е прието да са празни, значи домакинът е скръндза и не налива. Там пък не е прието да са пълни, значи не уважаваш домакина.
Хора всякакви. Въпросът беше, че там традициите са да не се заяждат на тема националност, религия и т.н. Което е нормално, защото ако тръгнат по тая плоскост ще се разпаднат като държава.
По същата причина и не понасят нацисти, националисти или религиозни фанатици. Пак защото подобен род явления няма начин да не разцепят федерацията.
От друга страна да се слага държавата над всичко също е крайност. Но просто те си падат по тая крайност, а не по другите. Въпрос на традиции и обективни причини.

Пон Окт 13, 2025 5:38 pm
Профил

Аааа абе за нацисти и националисти .. не е баш така, от моите наблюдения по принцип са доста толерантни, но не обичат много негри, демек расисти са си не по-малко от нас. Нас ни приемат, или поне приемаха като някой който е същия, дали си от Грузия, Чечня или България все си наш ... сега това може да се е променило, и не толкова защото тамошната власт го е променила, ами защото нашите политици много държат Руснаците да са лошите, и това няма начин да не стигне и до тамошната публика. не знам дали сте в течение но там негативните статии и новини свързани с България са доста малко, доста по-малко от колкото би трябвало да са при цялата помия която им сипваме в БГ. И има една малка ралзика, руската пропаганда много рядко е насочена срещу жителите на определена страна, а оснвоно към лидерите и системите им. Дори и сега, няма пропаганда против украинци макар да си се води сериозна война, може да има против техни военни, но основно е против лидерите им и европейските такива.
Не съм русофил, но и не съм русофоб, в много отношения сме много по-близки до тях като разбирания и ценности от колкото до западна европа, и това изобщо не е лошо, и не е резултат от 45-те години. Аз лично имам мое си мнение и не ме интересува какво е казал Путин или Тръмп, или какво върви по медиите. Например изобщо не съм съгласен с руската политика по отношение на Израел, мисля и повечето руснаци не са, но едно е да имаш сантименти към народа на Израел, съвсем друго са политичексите интереси на междунаровно ниво. Те отдавна се заиграват с арабите, и ги изпозлват според нуждите. Но поддръжката на радикални движения като хамас, и за някакви си миризливи палестинци няма да им донесе неще по-добро от колкото заигравката на САЩ с Афганистан 80-те. Постигат се някакви краткосрочни цели но в дългосрочен план всички тия есктримисти се обръщат срещу теб по един или друг начин, просто трябва да бъдат изтребвани.

Пон Окт 13, 2025 6:20 pm
Профил
Аватар

Да беше уточнил що е то "руснак"... :D Най-вероятно си пил бира с руски немци. :lol:

Чет Окт 16, 2025 9:17 am
Профил

Тия бяха московчани, но както казах бяха младежи, иначе съм пил със всякакви руснаци, това беше в длъжностната характеристика :)

Чет Окт 16, 2025 3:59 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2