Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
ProPic2 и Windows XP-SP2 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение ProPic2 и Windows XP-SP2
Старнен проблем - не работи Пропик2 програматора ми нито с ProPicXP нито с IC-Proga. Преди да се преинсталирам по необходимост Виндоса бях с SP1 и всичко си бачкаше без проблем... Сега обаче неще и неще. На същата машина имам и 98 - с нея си работи нормално - значи изключено да е хардуерен проблем. Някакви идеи относно проблема??? Или да го махам това SP2 че ми писна за един запис да си рестартирам комп-а и да ходя в 98 да го правя....

Сря Мар 08, 2006 5:04 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
ICproga работи под XP SP2 като му заредиш драивер. Файлът icprog.sys трябва да се копира в директорията на вече инсталирания IC-Prog. След това се стартира IC-Prog и от менюто Settings->Options->Misc трябва да отметнете Enable NT/2000/XP Driver, след което да рестартирате приложението.
можес да си го изтеглиш от тук http://www.ic-prog.com/download.html
IC-Prog NT/2000 driver

Сря Мар 08, 2006 7:38 pm
Профил

Мнение 
Явно не успях да обясня както трябва. Със SP1 си работеше нормално и Ic-prog-a и ProPicXP. Със драйвер разбира се за IC-Proga. Проблема дойде от SP2-ката. ProPicXp-то не управлява въобще програматора т.е. на принтерският порт нищо, IC-Proga си вдига някакви нива на порта и толкова..... Явно SP2 спира LPT-то... или???

Сря Мар 08, 2006 8:06 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Пак провери как ти е конфигуриран принтерския порт от биоса. Може да си поекспериментираш с типа му.
Ако това не помогне изтрии всички портове сериал и LPT от Device Menager-a и рестартирай. Нека си ги инсталира наново windows-a.

Сря Мар 08, 2006 8:11 pm
Профил

Мнение 
И при мен се случва ( но рядко) на не тръгне от първият път, но след няколко стартирания и на ICProg тръгва.

Сря Мар 08, 2006 8:17 pm
Профил

Мнение 
Nikola Kirov - играх си от Bios-a - ECP, SPP, и.т.н но ефект няма, явно няма връзка а и на същия комп под 98 си бачка. Трих ги и от девайс мениджъра, пак си ги слага - ефект никакъв. Забранявах даже и Firewall-а, антивирусна - нищо. Предполагам че има стартирана някаква услуга която не позволява достъпа до порта на тези две програми... Пробвал съм и с API.... Ако някой има идея да пише

Сря Мар 08, 2006 8:35 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Юзера от които работиш с права на администратор ли е?
Ако не е може и да имаш такива проблеми.

Сря Мар 08, 2006 8:49 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Просто решение - пробвай с WinPIC800, потърси такива теми във форума ни, ще видиш че сме обсъждали няколко подобни теми точно за ProPIC

Сря Мар 08, 2006 8:50 pm
Профил

Мнение 
WinPic800 бачка, останалите под ХР-то нещат, важното е че има с какво да се пише, без досадният рестарт да се ходи в 98 Благодаря на всички!

Чет Мар 09, 2006 9:52 am
Профил

Мнение 
Не знам какво е точно, но ХР-то има различие в управлението на порта. И на мен не ми работеха програматорите, кабелите за GSM-и и тн.. Обаче намерих една програмка - UserPort се казва и оправя работата. Копираш userport.sys v /system32/Drivers/ и и даваш "start driver", ако се ебава пробвай няколко пъти с "update" и тн.. При мен оправи нещата, но все пак често прави проблеми и си качих едно "Virtual PC" и му сложих 98-ца и сичко е ОК.

Прикачени файлове:
Коментар на файл: Ето я...
UserPort.rar [31.57 KiB]
324 пъти
Съб Мар 11, 2006 3:53 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 10 мнения ]