Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
"боядисване на лицев панел на метална кутийка" 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
Прозрачно PVC фолио (матово включително) има в Graphlin (на Андрей Ляпчев - в първия блок отдясно посока Младост). Продава се на листове - около метър без малко на метър и малко, цените са смешни - 2-3лв на лист по спомен. В сравнение с лепяща хартия, покрита с него, ламинираните на ламинатор хартии изглеждат като правени в час по трудово - лъскави са и се "кривят". Иначе има фирми, които правят лепящо поликарбонатно фолио по филе на клиента, включително и с прозрачни участъци и цените не са високи.

Чет Фев 18, 2010 6:35 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Попитах за това и ми изгоря тъпият принтер. Deskjet D1360 HP май беше... бях го забравил
включен преди ден-два и днес угаснал, мъртъв. Захранващият адаптер здрав.
Опитах това-онова, умряла работа. Такива измамници са тия от HP. Отпечатал е не повече
от 200-300 страници.

Сегашната актуална измама май е Deskjet D1660, ще им снеса още 75 лева за 100-ина страници,
някой има ли някакъв опит/препоръки? Не че имам много опции, де.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Фев 18, 2010 11:25 pm
Профил WWW

Мнение 
Относнио лицевите панели - всичко това, което казвате е работещо ако няма бутони. Какво правим ако има бутони (които се използват "интензивно")? Пробвал съм да подлагам под тях (от долната страна на л.панел) няколко слоя самозалепващо се фолио, но пак се къса и не става за използване ... (Е, за продаване може и да става :-) , само дето мен малко ще ме е срам да продам на някой нещо такова) ...
Ако няма влага - става. Иначе - забравете за този вариянт ...
Та още на времето зарязах ТНТМ подхода и си поръчвам панелите да ми ги правят както трябва.

Е, зависи на кой за какво му трябва все пак, нали?

Има фирми (в Пловдив са ми известни поне 2), които правят лицеви панели върху поликарбонатни и др. фолия със ситопочат. Даже могат и да ви "избомбят" бутончетата (да ги направят леко изпъкнали с кръгла, квадратна или павоъгълна матричка). Не са много скъпи, особенно ако сами си направите цветоотделката и си разпечатате фотошаблоните (,а това не е голяма философия)...

Cekins, след като предложи - би ли споделил малко опит относно ситопечатарската технология в "домашни условия" ? Предполагам това ще е интересно на доста хора ...

Пет Фев 19, 2010 11:04 am
Профил
Аватар

Мнение 
Хе, и за бутоните си има чалъм : там където е бутона залепям 1 (един) слой прозрачно фолио за лазерен принтер - супер здраво е. Освен това ако е тактилен бутона, така си правя панела че да е поне на 1,2 см. от лицето. Вземам бутон 5-6 мм. и с една 3 мм. нагрята бургиика пробивам леко в пръчка топъл силикон (Ф8). След което го натиквам в дупката върху бутона и го срязвам на ниво с кутията с остър нож. Като залепя фолиата отгоре става чудно.

Пет Фев 19, 2010 6:12 pm
Профил ICQ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Аз съм доволен от следните два метода:
1. Печатане на прозрачно самозалепващо фолио и облепяне на целия панел (една лепенка се получава като преди това си играя доста докато го начертая на Корел, примерно)... .. ..
2. Залепяне на буквички, които преди това са си изрязал с плотер от цветно самозалепващо фолио...

Последния път залепих подложка от черно фолио, а отгоре основния цвят, като буквите бяха изрявани и всъщност изби долния цвят... Трябваше ми да се получи дебел слой, че имаше излишен отвор на кутията... Ето и снимка ..

Прикачени файлове:
10022010095.jpg
10022010095.jpg [ 921.49 KiB | Прегледано 1739 пъти ]
Съб Фев 20, 2010 3:11 pm
Профил

Мнение 
Купуваш си обиновен самозалепващ се лист с размер а4.
Печаташ си с какъвто принтер искаш. Отгоре лепиш 5см широко тиксо.
Изрязваш нещата. Залепваш замозалепващата се хартия на кутийката.
От това по - евтин и готин метод няма.

Съб Фев 20, 2010 9:58 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
И каква красота ще стане един панел 20х30 см с ивици тиксо. Сигурно ще трябва на кръст, че да стане интересно...

Съб Фев 20, 2010 10:01 pm
Профил ICQ

Мнение 
Всичко хубаво до тук, но особенно когато го правя за себе си, държа да е изпипано до последната подробност и не жаля 2-то лева...

Съб Фев 20, 2010 11:55 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2