| Автор |
Съобщение |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
Това са само временни решения.Рано или късно пак ще се появи проблема.
Аз по скоро съм за доброволно дарение-кой колкото може и има желание.
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Вто Фев 03, 2009 10:13 pm |
|
 |
|
sthx
Ранг: Форумен бог
|
Хм, дали си струва да се прави организация само за списването на един сайт. Не виждам какъв е проблемът да се правят дребни трансфери в лична сметка - Рек ми е дал пари на заем и му ги връщам. Вярно е , че ако рече някой ще се заяде, но това може и да го направи и с друга причина.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Вто Фев 03, 2009 10:57 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8397 Местоположение: София
|
Еми евентуално ще ви дам сметката, дето е вързана за кредитната карта, дето пък е вързана за PayPal, така, че ще е достатъчно удобно да се пращат пари по всички начини.
Но с това ще се занимавам после, за момента ми е по-интересно техническото решение. 
|
| Сря Фев 04, 2009 12:45 am |
|
 |
|
plameniv
|
 Mda
Ако ще местиш ще има някой спънки по трасето но не е толкова зорно.
Но е добре като за начало една метла да пуснеш да поолекне от към файлове и после най лесно става ако имаш SSH достъп .
Ето ти примерен алгоритъм, папките най вероятно не отговарят но ти ще си ги нагодиш!
mysqldump -h host mcu-db > /home/mcu-files/mcu-db.sql
tar -cv /home/mcu-files > /home/mcu-files.tar
gzip /home/mcu-files.tar
mv -f /home/mcu-files.tar.gz /home/mcu-web/moving-folder/
Влизаш в другия сървър пак със SSH
mkdir /home/mcu-files/temp
cd /home/mcu-files/temp
wget -c http://mcu-bg.com/moving-folder/mcu-files.tar.gz
cd ..
tar -zxvf temp/mcu-files.tar.gz
mysql -h host -D mcu-db -u user -p < mcu-db.sql
местиш ако има нужда файловете да са си както преди и си готов, триеш ненужните файлове и големия архив!
Работа за около 1ч. Може би е добре да дръпнеш базата данни накрая, едва ли ще е кой знае колко голяма като се зипне и така ще имаш последните клюки 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Сря Фев 04, 2009 3:49 am |
|
 |
|
goose
Ранг: Популярен
|
Примерния алгоритъм е приличен, но ... когато имаш свободно дисково място ... при изчерпано такова няма къде да стовариш таровете 
|
| Сря Фев 04, 2009 8:56 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ся, то не му се вика "членски внос" ами "donate" - балкан разлика.
А аз се опитах да трия някои стари глупости на bongo-bongo и ядец! И всички теми ми станаха прочетени само защото за малко си смених ника 
|
| Чет Фев 05, 2009 1:59 am |
|
 |
|
mk912
Ранг: Новодошъл
|
За да е по-демократично може да се пусне анкета. Отговора определено е ясен от сега - редовните посетители ще са "За",
а в случая това е важното защото те го подържат жив.
Пейпал си е най-удобно според мен. Плащането да е на доброволен принцип като сумата (за година) да е приблизително уточнена.
Да не се прави счетоводство и т.н. щото ще се затрие форума така.
По-късно видях че е имало анкета...
|
| Нед Мар 22, 2009 11:18 am |
|
 |
|
Zeus
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
Ако може да се пращат пари и чрез SMS, ще е още по-добре (поне за мен, защото до сега не съм ползвал никаква друга услуга за електронно разплащане). Така с удоволствие ще дам и своя дан за общото благо.
|
| Нед Мар 22, 2009 10:24 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
За сега спирам атачмънтите. Ще се опитам в скоро време да реша проблема.
|
| Сря Юни 17, 2009 1:51 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Добре де Рек, ама още няма тема "Дарения за форума" с необходимото инфо вътре. А тука спомени между другото колко ще струва форума на година - поне по-редовните плямпала да го имат предвид. Пък и за теб някой лев трябва да остане - не си майка Тереза. Всъщност ти ще обещаеш, че всички пари ще отиват за поддръжка, подобряване на качеството и консумативи (бира, кафе, цигари, мацки и други необходимости на поддържащия персонал
Не съм "на ти" с темата ама ако са възможни миръри веднага заделям един сандък от моите който ще е 24 часа включен в нета и ще прави само това. Не държа да имам контрол над него, само да знам работи ли или не. Предполагам няма да съм единствения.
Иначе: за запълването на форума скоро щях да те критикувам ама ме домързя. Вярно, че атачите най-пълнят но ако са за доброто на форума е по-добре да останат. Обаче форумът е препълнен с какво ли не и е голям зор да намериш каквото те интересува. Пък и търсачката не е търсачка.
Предлагам:
-> За начало темите поне от кошчето да се трият след 3-и месечен престой.
-> Стара тема от сорта "глупав въпрос - 1-2 глупави отговора" да се премества в раздел "Маркирани за триене", на участниците да се праща лично съобщение и ако до месец няма протести да се изтрие.
-> Да има и копче <delete> за автора. Ако темата е без отговори да се трие на момента, ако не - да се мести в "Маркирани за изтриване от автора". Ако е мнение в чужда тема - трие се, остава само името и марката "Изтрито от автора".
-> Тема по която няма активност повече от година също се прехвърля в "Маркирани за изтриване" и се праща лична на автора. Ако се появи активност до месец - връща се на място, ако не - трие се.
Т.е. предлагам нещо като таймер за самоунищожение който да се ресетва при поява на активност. Също така възможност за автоцензура - аз дори снимките с голи Снежанки не можах да си изтрия пък Нова година мина...
Edit: взимам си думите назад за копчето <delete> - имало го ама много бързо изчезва...
И пак ще напомня за чата - да речем прозорец в началната страница или отделна страница. Доста дрънканици щяха да се спестят ако го имаше пък и помощта в реално време щеше да е по-лесна. Пък ти ако искаш записвай мненията през последните 24 или 64 часа.
|
| Сря Юни 17, 2009 6:55 pm |
|
 |
|
nobodyshadow
|
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Сря Юни 17, 2009 11:38 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
За съжаление, най-ниската тарифа на нормална бизнес линия е към 2500 на година.  още поне 500 за един сървър. Не знам дали ше можем да съберем толкова.
|
| Чет Юни 18, 2009 10:03 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Не се шашкай, бе nobodyshadow! Под "активност" се разбира поне едно ново мнение пък ако ще да е от триточие. Ако до месец не се намери кой да се застъпи за темата значи наистина е излишна.
Кофти Рек, и аз не вярвам при очаквания брой на "даренията" да е достатъчна пренебрежимо малка сума а голямата е кофти - създава чувство за собственост.
Аз например бих изпратил до 100 лъвчета но си признавам, че с това ще наруша всички свои принципи. И не вярвам че и с такава сума ще се събере нужния брой дарители.
А как се оправят другите? Виждал съм к'ви ли не форуми с не по-малко инфо от тукашния.
Пък помисли за триенето - има доста излишно. И не само глупостите: защо трябва да се пази снимка на първия вариант на платка след като няма нищо общо с окончателния и т.н. - автора да си реши.
Edit:  Рек, трудно ли ще е да има индикатор на ресурсите? Така няма да имаме оправдание че не сме знаели...
P.S. и за мирърите кажи - възможно ли е или не си струва зора.
Последна промяна bongo_x2 на Чет Юни 18, 2009 8:40 pm, променена общо 2 пъти
|
| Чет Юни 18, 2009 6:08 pm |
|
 |
|
sthx
|
Ами аз вече предложих възможен вариант - са дарения от търговци на чаркове и материали. Форма ще се намери при добро желание. Може и да не стане, но как ще се разбере без да се опита.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Чет Юни 18, 2009 7:02 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
За кво ти ги искат тия пари бре, ква ти е идеята. Има хостинг сървъри доста, колко място трябва за форума ? За един такъв форум няма много смисъл от собствен сървър, освен ако не с епланира да се прави някаква супер-мега-хипер библиотека, ама дори и така може да се измисли нещо.
|
| Чет Юни 18, 2009 8:04 pm |
|
|