Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Инвертер 12-220V за кола 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Инвертер 12-220V за кола
Гледам има едни в Практикер 150/300W, 300/600W - Някакви отзиви за тях? Някой знае ли дали ще има проблеми да захраня стерео система или 5+1 колонки през инвертора?

Чет Ное 22, 2007 9:14 pm
Профил
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Повечето евтини решения които съм виждал, обикновено пускат правоъгълно напрежение около 300 волта 50 херца и работят най-безпроблемно с товар импулсно захранване, като се изправи напрежението да се получи точно толкова колкото и от мрежата. Аудиосистемите са с обикновен трансформатор, което може до води до по голямото му загряване, поради наличие на повече хармоници и евентуално до наличието на смущения, но може да се пробва.

Пет Ное 23, 2007 11:50 am
Профил

Мнение 
При мен пробата е свързана със закупуването на инвертера. Нека някой който има, ако може да пробва и да сподели дали има проблеми/смущения във високоговорителите?

Пет Ное 23, 2007 7:53 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
bachest написа:
При мен пробата е свързана със закупуването на инвертера. Нека някой който има, ако може да пробва и да сподели дали има проблеми/смущения във високоговорителите?

Ако ти загрява трансформатора на системата ти смущенията в говорителите ще са най малкия ти проблем .... логически прог;еднато няма да имаш никакви смущения (освен ако не са ти остаряли кондензаторите в захранването де :) ) .
Но ръководейки се от опита ми с пренавиването на трансформаторите на такива системи мога да ти кажа че ако бяха сметнати както трябва и ламелите им ако бяха от истинска силициева ламарина .. нямаше да имаш проблеми ама .... та те си топлят на празен ход при по продължителна работа та затова ......... късмет :))

Съб Ное 24, 2007 12:01 pm
Профил ICQ

Мнение 
Има едни междинни инвертори, с трапецовидни импулси на изхода, те са много по добри от правоъгълните и са по евтини от синусоидалните, по добре използвай такъв, ще имаш по малко проблеми със загряванията и смущенията.
Най-добри са чисто синусоидалните инвертори, но те са и значително по скъпи от другите.
:)

Съб Ное 24, 2007 12:20 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
Аз ползвам редовно 300VA, основно за консуматори с импулсно захранване - лаптоп, зарядни, осветления. Работи си много добре. Но естествено не съм го купил от Практикер :wink:

Нед Ное 25, 2007 5:21 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Щото ме заинтригувахте и взех че пробвах нещо изпитано: към евтин инвертер (APC 150W - www.apc.com) включих евтинки говорителчета за компютър. Входната букса е свободнохвърчаща. В чагъртането което се чува има само малко повече хармоници от на среднокачествен UPS и изчезва напълно ако включа буксата някъде - дори ако е към уокмен на батерии. А затопляне така и не установих...
А който се съмнява: да си купи комплект Sony :D

P.S. Ама няма нужда от 5+1 канала! DVDта ли ще слушаш?! 2+1 стигат като към стереото се добавят разположени горе стандартни пиезопищялки с рупор (кондезаторът е най-много 0.15мкФ а не 1мкФ както казват) и отзад за обемен ефект още 2 евтинки 4ома говорителя свързани последователно между LR каналите като "+" на левия заден е свързан към R а "+" на десния към L, двата "-" са свързани помежду си.
Слуховото възприятие при повечето музики е по-добро от всичко купешко. Този принцип го разработих преди 20г. и оттогава не съм видял/чул нещо по-приемливо по отношение на цена/качество.

Сря Яну 02, 2008 5:08 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]