Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
По елементарни мултимери ... 7 бр. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Мда, ама електорнинвест имат от едното 2 бр от другото 0, другаде къде ги продават.

p.s. не изглежда добре да имаш 10 монтажника и да нямат два еднакви уреда, а при условия че се ръсят по 250 евро за хубаво облекло ми се иска всичко да им е хубаво и еднакво, все пак те са и обликът на фирмата, от три дни си харесвам инструменти, само мултимерите още не съм намерил .... и някой ако е виждал хбави уфари за инструменти, но не мнго големи.

Чет Мар 15, 2007 3:05 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
Aко още не си взел, провери и в Делта инструментс - от няколко години ползвам Kewtech КТ115 (кютек :D) - железен уред, който наистина върши работа (хем не ги обичам тези с автоматичните обхвати). Малко по скъп е обаче, към 70-75 кинта някъде (без ддт, де).... Бившият ми шеф беше взел два навремето, наскоро си взе още 3-4...
п.с. бях много спектичен, когато го видях за пръв път, хеле пък като му прочетох 'името'...

Пет Мар 16, 2007 3:00 pm
Профил ICQ

Мнение 
Да ще погледна, в метро нямаше нищо читаво, само един модел боклучави. Нямах идея че делта продават и уреди. Абе това не мога да повярвам, 7 еднакви уреда да не можеш да купиш в цяла софия.

Пет Мар 16, 2007 9:07 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
[quote="ToHu"]Ами конрад нямат 7 бр еднакви, през дейзи днес ако остане време ще мина, вече почвам да се нервя. Тея радимекс нямат нищо на сайта си, или това което прилича на сайт. Абе тъпа работа, как може да няма 7 еднакви уреда в тая софия ... сигурно ако се замъкна на илиенци ще намеря, ама не искам чак толкова евтино и жълто.[/quВ

В илиенци---жълти с поставка-----мери всичко необходимо-----само 10 лв.Аз работя с такива и съм доволен-----а и предпочитам 5 бр. по 10 лв ,пред 1 бр. от 50 лв.Чупиш --хвърляш,нов.За монтажници ще е идеален-----щом стават в електрониката.Успех. :arrow:

Съб Мар 24, 2007 12:25 am
Профил

Мнение 
Ами от една страна си прав, обаче има и друго. Ако се занимават с монтаж на автоаларми, или никакви ремонти по автомобили ОК, трудно биха го убили с мерене, но когато мнтажа е свързан и с трасета 220 В не рядко се случва да сбъркат обхвата не само като стойност а и като тип на измрването, а и много често дори не е грешка а просто се случва, да речем офазен кабел, или не напълно офазен но с капацитивна утечка, мериш дали имаш утечка към земя да речм, но вместо утечка кум земя имаш някакво напрежение и то не ниско, по калпавите ако в това състояние са на омметър и сдават богу дух. Да уреда е евтин, ще се смени, но какво ще правят монтажниците, обикновенно се намират някъде из страната, и идея си нямат къде е най-близкия магазин за електроника, а и в софия да са ..... а времето е пари, акоднес изгубят два часа, това значи еидн ден престой повече някъде, хотел, или още едно пътуване, това струва пари. Хората като цяло си търсят извинения, ова е много добро извинение. Не мога да ги карам да носят по 5 уреда, а и да ги карам съмнително е дали ще ги вземат всеки път а и коко от тях ще са здрави, затова предпочитам да им се осигури по надеждна тхниа за да имат по малко извинения, а и не само извинения, понякога в такива случаи и да искат нищо не могат да направят. Затова и предпочитам да са оборудвани с винтовърти на хилти за по 650 лв вместо с някакви винтовърти за по 100 лв, като цяло инвестицията в оборудване винаги се изплаща.

Съб Мар 24, 2007 12:45 pm
Профил

Мнение 
В момента в Електронинвест има 35 бр. MS8206 на Mastech на цена 21.49 лв с ДДС или поне така се твърди на сайта:
- DATA HOLD
- DISPLAY: 1999 COUNTS, DIGIT IS 12mm HIGH.
- DC VOLTAGE: 2V ± 0.5%, 20/200/600V ± 0.8%
- AC VOLTAGE: 200/600V ± 1.5%
- DC CURRENT: 20mA ± 1.0%, 200mA ± 2.0%
- RESISTANCE: 2K/20K/200K/2000KΩ± 1.0%
- BATTERY TEST: 1.5V (TEST CURRENT APPROX. 110mA)
- CONTINUITY TEST DIO TEST
Аз поне съм доволен от този производител, приборите са и механично достатъчно здрави.
При нас всеки техник си носи в комплекта и мултимер, и съответно работна група от 2-3 техници съответно има достатъчен резерв.
За по-сериозни борби - FLUKE-та.
Все пак, според мен не си струва с тях да се търсят прекъсвания по кабели...

Съб Мар 24, 2007 11:36 pm
Профил

Мнение 
Не, не говоря за флукета, те са ясни, нещо от тая класа търся, но не исках да са от най жълтие жълтурковци. Глеах го тоя маштеч, ама не ми изглежда много здрав на картинката и с това фенерче .. не знам дали ще е от полза или ще пречи ... те от вторник го имат мисл, поне тогава го видях за пръв път. Имат един друг, но кабелите му са вързани кум него, инач не е лош.

Съб Мар 24, 2007 11:54 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2