Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 205 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Следваща
Така не се прави! 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Отговори с цитат
Мнение Re: Така не се прави!
когато имах време да се занимавам и аз ги правих тия номера, имам лед крушки на 7-8 години вече
също съм пробивал дупки, един ред по периферията и един ред до резбата, така, че да става поток вътре

но до колкото разбрах колегата се оплаква, че изгорели за 10 дена, което не е нормално дори без модификации, просто са ментета, бях купувал свотодиоди от алито, пробвах няколко различни продавача докато попадна на читави, за ментетата стигнах до извода, че телчетата до кристала са медни, или поне не са златни, щото след малко светене почерняват, читавите си остават лъскави, бях попаднал на читави такайски, и те вече карат 7-8 години и още си светят

Чет Яну 23, 2025 11:57 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
nik написа:
когато имах време да се занимавам и аз ги правих тия номера, имам лед крушки на 7-8 години вече
също съм пробивал дупки, един ред по периферията и един ред до резбата, така, че да става поток вътре

но до колкото разбрах колегата се оплаква, че изгорели за 10 дена, което не е нормално дори без модификации, просто са ментета, бях купувал свотодиоди от алито, пробвах няколко различни продавача докато попадна на читави, за ментетата стигнах до извода, че телчетата до кристала са медни, или поне не са златни, щото след малко светене почерняват, читавите си остават лъскави, бях попаднал на читави такайски, и те вече карат 7-8 години и още си светят

Не, оплака се че са изгорели в рамките на 10 дена. Т.е. почти по едно и също време.

Чет Яну 30, 2025 7:31 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Айде пак късата клечка... :( Трябва ми серийна конзола. Решавам да ползвам vcp на st-link v3(един кабел и един адаптер по-малко). Елементарно действие rx-tx, tx-rx, маса си има. Един час борба с него. Какво ли не правих не, та не. Не тръгва. Чета за n-ти път документация и откривам следното със ситни букви T_VCP_TX - Input for STLINK-V3SET. Must be connected to UART_TX on target., за rx-a обратното. Яко...

Вто Апр 22, 2025 7:40 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не го ли погледна със скопа? Обикновено връзка изход към изход се вижда съвсем ясно...

Вто Апр 22, 2025 11:02 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Дотам не стигнах - две жици. Какво толкова може да се сбърка? Някой гений е решил да означи с tx вход...

Вто Апр 22, 2025 11:07 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Понеже и друг път съм попадал на подобни неразбории, при неизвестни устройства поглеждам и със скопа за да съм сигурен какво е имал предвид автора - дали сигналът е предаване (примерно) или че трябва да се свърже към предаване...

Вто Апр 22, 2025 11:10 pm
Докладвай
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Отговори с цитат
TX-RX проблемът е вечен :).
Интересно решение за платка да не се чуди човек "аз го правих, ама как беше": Link
Прикачени файлове:
txrx.jpg
txrx.jpg [ 49.49 KiB | Прегледано 4671 пъти ]

Сря Апр 23, 2025 12:24 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
тъпи,малоумни, немски помияри .... как няма еидн бошовски чарк който да има нормален чертеж или документация ... роботи ще правят ...

p.s. те това цветнтоо исках да кача .... кой размер къде е ... да го бяха направили в 20ь20 пиксела и 4 битов цвят ако искат .... то и това другото има няколко размера които сикат гадане ....

Прикачени файлове:
BMA400-2.jpg
BMA400-2.jpg [ 109.59 KiB | Прегледано 4612 пъти ]
BMA400.jpg
BMA400.jpg [ 81.88 KiB | Прегледано 4612 пъти ]
Пет Апр 25, 2025 10:18 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Отговори с цитат
Е, не е толкова зле Тони.има си големина на пад, солдермаск експанжън, разстояние между центровете на падовете... къде е първи крак... къде не трябва да има проходни отвори..
Къде е кусуря?

Пет Апр 25, 2025 11:39 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Ами .. с тия цветни точки нищо не видя ... а не съм уж далтонист ... де де видя коя линия къде е ... първото дето качих дето уж по добре, и там има няколко размерни които до де разбера какво показват .... не знма, след 30 мин гледане почна да ми изглежда по добре ама как да е... някакв амания напоследък всеки да слагха цветни картинки в ниска резолюция :)

Пет Апр 25, 2025 11:46 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Е тия две лампи, дето ги монтирам в банята, и дано не съжалявам, че много по-малко светлина дават от 4-те MR16. Eто упътването и снимка на кабелите:
Прикачени файлове:
20250608_183009.jpg
20250608_183009.jpg [ 2.44 MiB | Прегледано 3963 пъти ]

Фаза - горе, нула - долу. Отварям кутийката: фазата - синя, нулата - кафява. От моята страна естествено трижилния кабел е както е по стандарт - жълтозелен за PE (не се ползва), кафяв за фаза, син за нула. В Швейцария стандартът на контакта е по-особен и няма как да разменяш местата на фаза и нула заради земята, освен ако не са тъпите китайски кабелчета за конзюмър уреди, дето са само с два извода на щепсела. Ясно е, че е AC, ама не ми е работа да се замислям и занимавам, дали има изправител тази китайска лампа, дето я купувам от Германия за много пари. Дават упътване, следвам го, и сега имам кафяв към син, и син към кафяв кабел.

Нед Юни 08, 2025 10:23 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Какъв е стандартът в Швейцария?

Пон Юни 09, 2025 8:07 am
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Така изглежда:

Прикачени файлове:
steckdose-schweiz.png
steckdose-schweiz.png [ 458.43 KiB | Прегледано 3921 пъти ]
Пон Юни 09, 2025 2:15 pm
Докладвай
Профил

Отговори с цитат
Нашите бирници пак съчиниха простотия с това евро.
Ако една баничка струва 3.00 лева скоро ще трябва да се изпише и цената й в евро, което е 1.53. Но не може да платиш 1.53 афро, защото по същия курс те правят 2.99лв. и сметката не излиза.
Не се научиха, че закръгление може да се прави само еднократно. След второто сметките не излизат. Не е висша математика!

Пон Юни 09, 2025 8:14 pm
Докладвай
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Според мен ако баничката от 3 BGN стане 3 EUR няма да има проблем със закръглението.

Вто Юни 10, 2025 11:30 am
Докладвай
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 205 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Следваща