Отговори на тема  [ 4721 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283 ... 315  Следваща
Тема за бързи и тъпи въпроси 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Тема за бързи и тъпи въпроси
това на снимката не е вълнА, а вЪлна... мърлява работа.

ако са единични бройки, мини ги на ръка с поялника.
ако ще караш серия на вълнА, ще трябва да дадеш повече детайли

дължината на крачето в случая не играе роля, по-скоро има защо да е късо

Сря Окт 16, 2024 6:46 pm
Профил
Аватар

maiden написа:
Здравейте, взех едни клеми, ама крачетата явно не са толкова дълги и при 1.5мм платка се подават много малко.
Дали според вас припоя все пак ще е навлязъл в отвора и да го е хванало здраво?

Никой не може да каже. Има значение и как е проектирана платката, и по-точно размерът на отворите. Ако са много тесни, в отвора на може да влезе добре припой.
Спазил ли си препоръките на производителя на клемата?

Сря Окт 16, 2024 7:25 pm
Профил

Бих калайдисал предварително крачетата , ако след това могат да влязат в платката. Имах занимавка с цокли за релета (ламаринки дет не хващат припой) , та ги мокрих с киселина , после в пота с калай и яко миене

Чет Окт 17, 2024 10:25 am
Профил ICQ
Ами, тези платки така, пък тези клеми в бъдеще ще ги заменя с по-дълги крачета да ми е мирна главата...
Имам и един друг въпрос, нещо ме гложди.
Купих едни китайски дип ключета. Никаква марка не пише на тях.
По принцип не си позволявам да купувам от алиекспрес чипове, но за дип ключета и клеми се изкуших...
Та гложди ме тези ключета доколко са качествени и дали може да им се вярва..?

Прикачени файлове:
c927978b-a578-4768-808f-fbcbac2ce332.JPEG
c927978b-a578-4768-808f-fbcbac2ce332.JPEG [ 69.59 KiB | Прегледано 2179 пъти ]
Чет Окт 17, 2024 10:37 am
Аватар

maiden написа:
...Купих едни китайски дип ключета. Никаква марка не пише на тях.
По принцип не си позволявам да купувам от алиекспрес чипове, но за дип ключета и клеми се изкуших...

Страдай! :D
Или по-дългата версия: Какво следва ако някой отговори с да или не? :D

Чет Окт 17, 2024 10:41 am
Профил

То баш клеми и механични неща не трябва да купуваш от там. И при клемите и при ключетата има много специфика, и точно там китайските оптимизации пестят много от цената и в резултат не получаваш нито клеми нито ключета. За ключето, ако ти се занимава вземи едно и го разцъкай 100 пъти ама всичките му ключета. Виж първо дали ще оцелее, дали няма да спре да климат, ако изобщо кликат. Измери съпротивлението им преди и след разцъкването, но за това трябва милиомметър. Ако издържат, и очакваш да се използват. 5-6-10 пъти в живота на платката може да ги сложиш, надявайки се да не си уцелил най-читавото.
Клемите е по сложно. Първо масово не хващат припой, второ се правят от мек материал, винтовите клеми им се скапват винтчетата, други корозират. По лошо е при конекторите, там масово не спазват размери на перото, за покритие няма да говорим, в резултат конектора често не е конектор а генератор на бял шум, нагревател и др.подобни.

Чет Окт 17, 2024 3:36 pm
Профил

ToHu написа:
...За ключето, ако ти се занимава вземи едно и го разцъкай 100 пъти ама всичките му ключета. Виж първо дали ще оцелее, дали няма да спре да климат, ако изобщо кликат. Измери съпротивлението им преди и след разцъкването, но за това трябва милиомметър. Ако издържат, и очакваш да се използват. 5-6-10 пъти в живота на платката може да ги сложиш, надявайки се да не си уцелил най-читавото...

Ако вземе да прави това, ще му излезе по-евтино да отиде пеш до завода произвеждащ най-качествените ключета и да ги купи оттам... :)

Чет Окт 17, 2024 5:52 pm
Профил

Няма лесно ...

Чет Окт 17, 2024 7:25 pm
Профил

ToHu написа:
... За ключето, ако ти се занимава вземи едно и го разцъкай 100 пъти ама всичките му ключета. ...

Във фирма произвеждащи бойлери , бях видял нещо като разпределителен вал за двг , да натиска няколко ключа , дет цъкат тока към нагревателя.

Чет Окт 17, 2024 10:40 pm
Профил ICQ
Аватар

Направата на подобно устройство за тестване на китайски измишльотини ще отнеме куп време и ще струва многократно повече от транспортиране на "китайците" до вторични суровини с Бентли под наем и покупка на хубави ключове.
Скъпите евтини работи... :D

Чет Окт 17, 2024 11:00 pm
Профил

Абе такива тестове си се искат без значение кой е производителя. Всеки път когато сменяме критични ключета правим точно такива у-ва, да ги кликат хиляди пъти, един механичен брояч да се знае колко пъти е кликнало и го оставяш да си клика с дни и седмици. Да разчиташ на това което дава прозиводителя, който и да е той е мижи да те лажем, и когато става въпрос за нещо което може да доведе до сериозни загуби по добре изгуби един два дена да си направиш тестова постановка, нищо че пише чери .... Това се отнася за всичко.
Преди години така един доставчик ни прецака с механични компоненти, едни панти на врати, шпилка уж PEM след 200-300 отваряния се къса. До де го установим имаше 100-на че и повече изделия работещи в САЩ, опитахме частични подмени, накрая сменихме самите изделия, никак не евтина процедура. Тогава реших да вярвам на спецификации и честна дума ... ако си бях направил еидн стенд да тествам тая врата щях да изгубя 3-4 дни няколко хил и да го хване м много по-рано .. то да бях сложил някой да отваря и затваря щяхме да го хванем, то се къса на 200-300 цикъла, но .. всичко било тествано ... мдаааа

Пет Окт 18, 2024 12:36 am
Профил
Хаха, отказахте ме. Бе аз уж съм наясно, ама се подлъгах по ниските цени.
Всички клеми и ключета взети от Алиекспрес ги подарих вчера да не ги гледам и си поръчах на Keystone и CTS от Комет.
Да ми е мирна главата, 200-300 лв да спести човек не си е работа ако не може да спи.

От Китай май само пукащи пликове и метални кутийки ще взимам вече :)

Пет Окт 18, 2024 8:30 am
Аватар

ToHu написа:
Абе такива тестове си се искат без значение кой е производителя. Всеки път когато сменяме критични ключета правим точно такива у-ва, да ги кликат хиляди пъти, един механичен брояч да се знае колко пъти е кликнало и го оставяш да си клика с дни и седмици. Да разчиташ на това което дава прозиводителя, който и да е той е мижи да те лажем, и когато става въпрос за нещо което може да доведе до сериозни загуби по добре изгуби един два дена да си направиш тестова постановка, нищо че пише чери .... Това се отнася за всичко.
Преди години така един доставчик ни прецака с механични компоненти, едни панти на врати, шпилка уж PEM след 200-300 отваряния се къса. До де го установим имаше 100-на че и повече изделия работещи в САЩ, опитахме частични подмени, накрая сменихме самите изделия, никак не евтина процедура. Тогава реших да вярвам на спецификации и честна дума ... ако си бях направил еидн стенд да тествам тая врата щях да изгубя 3-4 дни няколко хил и да го хване м много по-рано .. то да бях сложил някой да отваря и затваря щяхме да го хванем, то се къса на 200-300 цикъла, но .. всичко било тествано ... мдаааа

Ами зависи... Предполагам че ако използваш превключвател произведен от Алпс може да направиш компромиси да не го качваш на тестера? :lol:

Пет Окт 18, 2024 10:46 am
Профил

maiden написа:
Всички клеми и ключета взети от Алиекспрес ги подарих вчера да не ги гледам и си поръчах на Keystone и CTS от Комет.
Да ми е мирна главата, 200-300 лв да спести човек не си е работа ако не може да спи.

Абе не се впрягай чак толкова, това че някой не умее да си ползва главата на раменете и все китайците са му виновни не значи автоматично и ти га го следваш :)

Преценяш си колко ти е важно и колко можеш да задълбаваш в проучване, понякога си струва по високата цена за гаранции и спокоен сън

понякога разликите са фрапиращи за един и същ продукт, дори големи компании се циганят за стотинки разлика и ползват масово китайски компоненти

Пет Окт 18, 2024 11:54 am
Профил
Аватар

maiden написа:

Разумен човек, а не като някои кухи гипскартонаждийски кратуни. :D

Пет Окт 18, 2024 12:08 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4721 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283 ... 315  Следваща