| Автор |
Съобщение |
|
Stoi
Ранг: Професионалист
|
 Re: Тема за бързи и тъпи въпроси
За вакум през МДФ наистина ще трябва силна помпа. Аз по-скоро си го прадтавям целия вакум да го правя с няколко вентилатора както ми е в момента. Мислих си за една щура идея да отрежа 1 см плоча от тухли Ютонг. да я шлайфам горе за да стане точна. Ще стане леко и може би не измяташо с времето . ако направя маса от тънко MDF не съм много сигурен след някой и друг месец дали няма да изметне...
_________________www.ev-bg.com
|
| Пон Апр 03, 2023 12:28 pm |
|
 |
|
ценков
Регистриран на: Пон Фев 20, 2012 7:49 pm Мнения: 581 Местоположение: Пловдив
|
Мисля че итонга е крехък.
|
| Пон Апр 03, 2023 12:45 pm |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
итонга не става, но само с вентилатори и итонг не е варианта, помпа си иска.
|
| Пон Апр 03, 2023 5:42 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Или прахосмукачка, тиха и издържаща продължителна експлоатация...
|
| Пон Апр 03, 2023 6:47 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Да прахосмук става, но зависи колко вакуум е нужен, там имаш дебит но няма много вакуум.
|
| Пон Апр 03, 2023 10:00 pm |
|
 |
|
petko_sz
Ранг: Напреднал
|
Прахосмукачка няма да издържи дълго Моторите са силно изнасилени и много горещи
_________________ Първата жертва на войната пада ... Истината !
|
| Пон Апр 03, 2023 10:18 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Имам няколко такива "помпи" на Ametek. Като конструкция са почти като прахосмукачки. Основната разлика е в двигателя. При тях е бръшлес, с контрол на оборотите. Ползват ги и в някои маркови фабрични рутери с вакуум на работния плот. Нещо подобно: https://www.ametekdfs.com/dfsbrands/windjammer
|
| Пон Апр 03, 2023 10:32 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами зависи от прахосмукачката, тези които са за дърводелство могат да работят много дълго включени, на практика без да спират. Нещо такова например : https://www.ridgid.com/us/en/16-gallon- ... ccessoriesПо малките тук са около $70, и тук гледам са се вдигнали цените, преди 2-3 години взех сравнително голяма за 60 ... инфлация  Друг вариант са така наречените централизирани прахосмукачки, те са с асинхронни мотори, хем са тихи хем могат да работят без да спират, но са доста по скъпи, тук най-евтиното е около $500. Единственият проблем на тия шоп вак които се водят е шума, иначе правят доста вакуум, те затова и не са много удачни за дърводелски инструменти, имат вакуум но нямат достатъчно дебит като за голям циркуляр или абрихт, но за CNC рутери са идеални, ако изключим шума. Такава ригид я пускам на рутера и я оставям до де си изпълни програмата, имайки в предвид че смуче прах от MDF, дори да съм я чистил преди това на 10-тата минута филтъра вече е запушен, а аз не я и чистя, т.е. с мръсен филтър си работи с часове  За твоите нужди ще свърши работа, а и тя ще работи основно на празен ход, по-скоро проблема е не знам ако я използваш като вакуум дали дърпа отделно въздух за да се охлажда, или се охлажда от тоя дето смуче, ако е второто това вече ще е проблем.
|
| Пон Апр 03, 2023 11:34 pm |
|
 |
|
ig_ivanov
Регистриран на: Съб Май 21, 2016 9:47 pm Мнения: 577 Местоположение: Бургас
|
Съществува ли такова животно като USB чип-хъб 2,0 с 1up/2downstream, което да не иска много външни елементи (т.е. не повече от 12 извода- 2 захр, 2 вход USB, 4 изход USB, 2 за кварц и евентуално по един за 1.8 и 3.3в). гледах 2412 на МС, ама там са цели 28. Не ми трябва да има индикация. Китайците имат 4 портов чип с 16 извода, ама двата със сигурност няма да се ползват.
|
| Сря Апр 19, 2023 10:25 am |
|
 |
|
stewie
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Фев 20, 2013 5:18 pm Мнения: 381 Местоположение: България
|
Как да се направи връзката между този терминал и платка достатъчно здрава?
|
| Вто Апр 25, 2023 12:57 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Може с къстъм пластмасов фиксатор обхващащ терминала (предполагам, че не е само един, а са няколко), който се закрепва към платката или се фиксира към нея с крачета/щифчета влизащи в отвори на платката и се притиска към нея с капака или конструкцията на кутията на устройството.
|
| Вто Апр 25, 2023 1:22 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
в общия случай така има си готов чарк
|
| Вто Апр 25, 2023 1:51 pm |
|
 |
|
stewie
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Фев 20, 2013 5:18 pm Мнения: 381 Местоположение: България
|
@ДедоБоре, имаш ли номер/линк за тази част? Търсех pcb tab terminal fixer, holder, ама не излиза. На мен ми трябва точно за 4 терминала.
|
| Вто Апр 25, 2023 2:30 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Не нам дали пластмасата ще осигури много допълнителна здравина, ако терминала е читав си е доста здраво, единствения риск е ако кабела дърпа под ъгъл да го наклони настрани.
|
| Вто Апр 25, 2023 3:13 pm |
|
 |
|
maiden
|
Здравейте банда, за мои цели се опитвам да реинжинерна една платчица за индуктивно мерене на обороти на двг. Част от схемата която съм свалил е в прикачената снимка. Въпроса е че не съм много наясно с аналогови схеми, а и на част от диодите и транзисторите има знаци които не намирам в нета. И съм гледал в нета как се мерят биполярни и мосфет транзистори с мултицета.. Въпроса ми е това изглежда ли като на нещо реално, или тотално не съм свалил схемата както трябва. Благодаря
|
| Сря Апр 26, 2023 10:14 am |
|
|