|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:55 pm
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Русия
За облъчените хитлер, за украинското население - освободител От години го чакаха да им помогне, даже го критикуваха че бездейства пред вмешателството на запада, но ти от къде да знаеш като до сега не си попадал лице в лице с терористи като азов и другите групировки, само стоиш и се криеш зад монитора, клавиатурен боец на празни приказки Пуснах го в хумор, но то си е актуално и за тук https://youtube.com/shorts/6PPL0QpYj-k?feature=shareИзглежда зеленски е готов на всичко за публиката, евала на американците, перфектен избор на човек за постановките пред медиите
|
| Вто Мар 22, 2022 1:35 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Това е нищо. Веселбата тепърва започва. Ще ми се да видя лицето на Путин когато започнат да му докладват, че това или онова не може да се произвежда поради ембаргото...
|
| Вто Мар 22, 2022 3:58 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Мнението ти е много субективно. Фактите са, че това червено копче не е единствено и даже не е най-голямото. Факт е, че целта на всички тия копчета е да защитават интересите на собствениците си. Както и съответните армии към тия копчета, винаги са се намесвали когато я трябвало да защитават интересите си. А преди да се стигне до армиите винаги е имало икономически конфликти преди това. Това са фактите. Тук няма добър или лош. Умен или глупав. Ако заплашиш САЩ, те ще те пречукат без да питат ти демократ ли си, либерал ли си, консерва ли си. Това е въпрос на оцеляване на тая планета. Тази игра няма правила както си мислиш. Каквито и правила, морал и прочие да измислиш, те не струват и 5 стотинки, ако не можеш да издържиш икономически или ако не можеш да издържиш военно. Никой не се интересува от твоят морал, нито от твоето виждане как трябва да се случват нещата. Не бъркай демокрацията с боя. А дали ние сме "добрите" и "невинните"... Помисли си само каква би била твоята реакция, ако някоя част от Русия тръгне да се отцепва. И реши примерно да се присъедини към Турция. Просто съвсем условно казвам Турция. Ще искаш ли да съсипем Турция със санкции? Дълбоко се съмнявам. Предполагам реакцията ти ще е Русия е диктатура, хората искат да се махнат. Нормално нали? Но когато Крим реши да се присъедини към Русия, веднага реакцията на всички беше, че няма начин зад това да не стои ръката на Путин. Той ги е подкукуросал, пратил им зелени човечета и т.н. Мисля, че точно сега Украйна доказва, че това със зелените човечета хич не е толкова просто нещо. Ако някой не иска да се присъединява към теб, то е видно и от космоса. Истината е, че за запада нямаше никакво значение дали Крим доброволно или доброзорно беше присъединен. Нито едното, нито другото беше допустимо за запада, защото каквото и да е присъединяване към Русия я прави по-силна, а запада по-слаб. И пак се връщаме до правилата на играта и до оцеляването... Няма правила. Няма правило по което Путин може даже и да си мисли да поставя под въпрос оцеляването на запада. Нито който да е друг на неговото място. Всичките тия обвинения, че той бил "преминал фазата на разума" са просто чесане на езиците. И умник да беше и глупак да беше, е все тая. Ние пак не можем да позволим това, което прави. Затова, ако Турция примерно реши да освободи Крим - ние ще си затворим очите, ако ще и с Байрактари да почне да бие по цивилни. Ще кажем, че това са промити руски мозъци, платени от Путин и заслужават да умрат. Разбира се, пак казвам че е хипотетично. Турците нямат такива намерения надявам се, а и пък Русия сама ще почне да се разпада и ще се саморазпада мирно и доброволно. И ние няма да имаме никакъв пръст в тая работа. Няма да слагаме санкции, няма да продаваме оръжия на съседите й, изобщо само ще седим и люпим семки. Не знам доколко стана ясно моето мнение, но в прав текст то е, че или оцеляваме или не. В тая работа няма емоции, няма морал. Емоциите само могат да ни подведат и да се самозабравим. Или сме по-силните, или вечерят с нас. Просто е.
|
| Вто Мар 22, 2022 4:27 pm |
|
 |
|
nik
|
Много хубаво си го обяснил, само дето западната религия (пропаганда) отхвърля тази теза и зомбираните чинно повтарят като папагали Само американските ракети носят мир и не убиват Само америка има право да си защитава интереса Само демокрацията подчинена на америка е истинска демокрация, другите са фалшиви Русия няма право да си защитава интереса - това е меко казано глупост България няма право да си защитава интереса, само трябва да служи на господаря си дори против интереса си - ей тази зомби теза си е чисто национално предателство, срам че има такива българи
|
| Вто Мар 22, 2022 4:50 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
ОК - дай да говорим хипотетично.
1 - Русия буксува в Украйна и удря 2 кв. км. украинска територия с ядрен заряд (някъде в полето) и заявява, че следващото ще е реален град. Според теб, как ще реагира западът ? След втория удар?
2 - След като е завзела Украйна, Русия влиза в Естония и отново размахва червеното копче като заявява, че този път ще удари директно Талин. Как ще реагира западът?
Последна промяна lcr на Вто Мар 22, 2022 5:04 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Мар 22, 2022 5:00 pm |
|
 |
|
nik
|
Хипотетично облъчените могат да цитират на сляпо пропаганда още 100 години
Реалистично ще се случи това което америка предизвика, ако продължават да изнагляват може и до копче да се стигне, нищо не се случва без причина
Нека не забравяме че не русия обикаля около америка да точи лиги и да опитва подмяна на правителства, а америка точи лиги по русия, съвсем естествено е да се защитава всеки който го наобикалят бандюги
|
| Вто Мар 22, 2022 5:03 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Ти не беше ли някъде на острова? Там поне нямат скруполи да си казват нещата в прав текст. И не мисля, че сега имат по-различна теза от моята. Поне аз не виждам противоречия. Както винаги е реагирал, само и единствено в защита на собствения си интерес. Според мен и двамата имате много преиначена представа. Единия в едната, другия в другата посока.
|
| Вто Мар 22, 2022 5:15 pm |
|
 |
|
nik
|
Объркал си се - на острова "в прав текст" е нечувано и невиждано понятие, всичко е лицемерие, лъжи и манипулации
Кое смяташ е преиначено? Изброй колко държави има около русия в които америка не се е опитвала да се намеси последните 20 годините
Последна промяна nik на Вто Мар 22, 2022 5:24 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Мар 22, 2022 5:22 pm |
|
 |
|
lcr
|
Това е много общо казано. Западът ще прежали ли Естония или ще се бие с ядрени тактически средства за нея? И ако реши да я прежали, какво още е готов да прежали, докато се стигне до финалния стадий?
|
| Вто Мар 22, 2022 5:23 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Сериозно ли ме питаш такива работи? Имам чувството, че в България сме расли само в нечие робство и делим света само на "освободители" и на "поробители"... Жалкото е, че дори собствената си история не помним. Един прекрасен пример е априлското въстание. Как реагира Англия примерно? Мисля, че ще е много поучително да прочетете дебатите в парламента там и отзивите. Списание Економист преди време (20+години) отвори онлайн архивите си от онова време. Поне на мен ми беше страшно интересно да прочета всичко свързано с нас. И тези които са ни защитавали и другите, които са защитавали интересите на короната. Интересно е! Всичко е в прав текст и от двете гледни точки. И е напълно разбираемо, защо и как трябва да постъпят. После прочетете стихотворението за крикета и Уиндзор и ще видите разликата между източната емоция и западния разум.... едит: като казах историята... същото се повтаря и през балканските и през първата и втората световна и през прехода... Няма промяна!
|
| Вто Мар 22, 2022 5:35 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Вто Мар 22, 2022 5:39 pm |
|
 |
|
nik
|
И аз имам един въпрос - как трябваше да реагира путин на избиването на мирно население в украйна? На военните бази и складове които никнат като гъби и постоянни доставки на оръжия в украйна? На опитите за преврат чрез продажника навални? и въобще чий го дирят хамериканосите в украйна? Да ги покани направо в кремъл?
|
| Вто Мар 22, 2022 5:40 pm |
|
 |
|
lcr
|
Питам те с надеждата и сам да стигнеш до неприятните изводи от действията (бездействието) на запада. И доста по-важният въпрос, на който ти не даде отговор - докъде би му се позволило на Путлер да стигне, и с какви средства би могъл да бъде спрян, веднъж стигнал дотам. Надявам се на по-кратки и ясни отговори.
|
| Вто Мар 22, 2022 5:53 pm |
|
 |
|
nik
|
до неприятните изводи на западната пропаганда стигат само облъчените путлер ще стигне до където го принудят да стигне няма животно в природата което да не се защитава, и най малкото пухкаво коте става звяр когатое притиснато в ъгъла
|
| Вто Мар 22, 2022 5:56 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Твоето разбиране е, че англосаксонците са едни много коварни хора, които гледат само какви пакости да направят... Един вид ги описваш като шопа "я не сакам на мен да ми е добре, я сакам на Вуте да му е зле". Моето разбиране (след като съм живял там, а и съм следил историята) е точно на 180 градуса. Англичаните специално са пълна противоположност на шопа. Ингилизинът сака на него да му е добре и изобщо не му дреме за Вуте. Не всички англичани разбира се. Затова казах, че трябва да видите дебатите относно нашето освобождение. Наистина има група, която е потресена от кланетата и т.н. И правят всичко възможно да ни помогнат. Но в същото време има и доста отрезвителни изказвания от сорта "че не бива да заблуждаваме българите, че по някакъв начин ще им помогнем, въпреки че са християни и въпреки че ги колят мюсулмани. И пени от короната не може да им дадем или по какъвто и да е начин да застрашим Турция, която ни пази основния търговски път". Цитирам по памет, но това не е толкова важно. В крайна сметка знаем каква позиция вземат. И тази им позиция, както и всичките им позиции винаги са били са в защита на короната. Всякакви идеологии, религии и т.н. са на втори план, ако изобщо има такъв. Не са лоши хора, не са тръгнали като шопа да правят мръсно за кеф... Но и не са и никак религиозни и няма само заради едната вяра да си бръкнат в кесията. Затова не приемам нито като го очерняте излишно, нито като ги мислите за прекалени идеалисти. Не са нито едното, нито другото.
|
| Вто Мар 22, 2022 6:01 pm |
|
|