Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Въпрос за Protel DXP 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран

Мнение Въпрос за Protel DXP
Този протел успешно съм ползвал за проектиране на печатни платки в компютри под Windows XP. При преминаване към седмица не мога да свързвам схемата с платката - не си разпознава елементите от библиотеките. Въпросът ми е: Успял ли е някой да подкара DXP с версиите на Windows след XP?

Вто Мар 30, 2021 4:42 pm
Профил YIM
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Въпрос за Protel DXP
Доста дълго работих с Protel 99SE с Windows 7 и Windows 8.1.
А Protel 99SE е доста по стар от Protel DXP. Не би трябвало да има проблеми.
Ако е била нова инсталация, може да се наложи да се зададе път към старите
библиотеки, за да си ги намира. По спомени беше в DXP/Preferences/System/Default locations.
Затрил съм ги вече и не мога да проверя.

Вто Мар 30, 2021 5:35 pm
Профил

Имам Protel 99SE и той работи по успешно от DXP, но по неизяснени за мен причини ми пречи на други програми. Например, изчезва ми опцията Disk Manager (което си е сериозно бъгване, завършващо с преинсталиране на уиндоуса). Вероятно ползват едни и същи файлове или някакъв друг мишмаш се получава. Засега поддържам един по-стар PC с XP и така решавам проблема. С Win XP работят и двете версии. Единственото неудобство е, че трудно се поддържат две работни места в неголямо жилище.

Вто Мар 30, 2021 5:51 pm
Профил YIM

Ами това никога не съм го слагал. За 99SE нямаше проблем до win7 x32, на x64 тръгва ама с много молене, на 10 май има начин но не си струва главоболието, що не си сложиш една виртуалка с XP и да не си късаш нервите да го подкарваш на 7-ца.

Сря Мар 31, 2021 12:41 am
Профил
Аватар

Аз на виртуалка не съм пробвал DXP или Protel 99, но най-старото, което би ми вършило работа- AD16 работи само схематиката, PCB работи странно, по-скоро никак. Заради по-тежките графики не иска.

Пон Апр 19, 2021 10:58 am
Профил

Няма никакъв проблем с виртуалката, аз съм с vmware и нямам проблеми. Дълго време всичките ми кадове бяха на виртуалка защото работех на мак, и да ти кажа вървяха доста читаво, включително и солида. И протел и AD си работят добре, то на протела нищо и не му трябва.

Пон Апр 19, 2021 4:36 pm
Профил

DXP тръгна под 7-ца след промяна на съвместимост и избор Windows 98 (ама кой да се сети!, беше на XP) ).
Смяната направих през troubleshootings. И макар че завършва с жълт триъгълник за внимание, това чудо проработи. Може би ще тръгне и по класическия начин - десен бутон в/у главната икона. Сега от sch всичко си отива в pcb без проблеми.
Става дума за версия 7.0.737 от 2002г. Освен това изключих version control от preference (махнах човката в прозорчето).
В друг пост вече описах горното, но повтарям го и тук - може да е полезно някому.

Съб Окт 09, 2021 2:53 pm
Профил YIM

Нов проблем (решен) при горната конфигурация - не могат да се отварят нови файлов! Работеше върху стари проекти. Възможно е работата да се оплескала от междувременно дошлите update на уиндоса (странно, 7-цата не се поддържа, ама ъпдейти за нея си пристигат редовно) В крайна сметка направих нова съвместимост, този път XP - SP2, включих и контрол на версията и засега библиотеките заработиха (включително и pcblib, създавана от мен. Трябва да внимавам с инсталирането на ъпдейти - да допускам само за актуализация на антивирусите (последният път допуснах и други видове, което обикновено не правя).

Нед Окт 10, 2021 12:38 pm
Профил YIM
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8 мнения ]