|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:04 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ilkor
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Камери за коли
Ще кача. Мисля че не е толкова ярко като рекламата. Освен това имам отлични впечатления от техническия им съпорт - няколко пъти сме си писали за да ми изпратят ъпдейти на фърмуера. Моята камера е по-стара версия и ползва NT96660 + OV4689 докато актуалната версия е с NT96660 + SONY IMX335 всичко останало е еднакво Ето повече инфо https://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=839716https://www.amazon.co.uk/dp/B07B3SWH89/ref=dp_prsubs_1
|
| Съб Фев 06, 2021 12:35 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Зачудих се, от любопитство, кое е по-добре: fps или резолюция? То е ясно, че и двете, ама ще иска терабайти ако тръгнеш на дълъг път, парите отделно. Пък критерий за "по-красива" картинка в тъмното е по-голяма дупка на обектива. Това е обратно пропорционално на дълбочината на фокуса, ама той ще е желан от 5 до 10 метра примерно, което не е кой-знае какво.
Спомних си как навремето трябваше от VHS запис да кажа къде е паднала топката за тенис - стоп-кадрите бяха около половин метър преди и след, камерата в движение, луд късмет че зума не се променяше. Наложи се да наслагвам картинки чрез фотошоп.
|
| Съб Фев 06, 2021 1:14 am |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Над 30 fps си е добре, особено за по бързо движещи се обекти. Мен повече ме вълнува това, което Desert Leo спомена за ъгъла. Излишно голям ъгъл би бил неудачен. Та в този ред на мисли - кой е добрият ъгъл, под който не трябва да се пада? А някои пък, ъгъла го дават по диагонал.
|
| Съб Фев 06, 2021 5:38 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Не съм чел всичко, но много зависи за каква цел е тази камера. Ако е да гледа водача да 30 fps са ОК, ако е за аналитика е малко. Широкоъгълните камери създават нереално възприемане на разстояние и положение, дори и за хора които много са гледали такива е трудно да се привикне.
|
| Съб Фев 06, 2021 10:01 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Ето едно клипче от днес пред деня. Дръпнах го през мрежата на камерата. Ще направя и нощно през седмицата. Моята камера съм я монтирал зад огледалото и изобщо не я поглеждам. Даже предишната ми нямаше дисплей изобщо и само през Wi-Fi можеше да се гледа. Въпреки че широкия обектив изкривява е добре да се ползва понеже обхваща цялото пътно платно. Монтирана е малко по-далече от стъклото и се получават отблясъци но така е почти незабележима отвън. https://we.tl/t-jyXIPzzkqj
|
| Нед Фев 07, 2021 1:49 am |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Благодаря за клипа. Камерата я намирам доста добра за цената си.
|
| Нед Фев 07, 2021 2:20 am |
|
 |
|
ilkor
|
Дръпнах още един клип от днес в момента в който влизам в гаража https://nextcloud.comet.bg/s/i3cgdMYkx7QF8i5Не мина и без да заснема тарикати: https://nextcloud.comet.bg/s/6GATpfZgS98XmEQ
|
| Нед Фев 07, 2021 3:30 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Преди години в друг форум, тема за камери и нарушители. Потребителят Х заснел нарушители и тарикати, и настървено коментира нарушенията им, пропускайки нарушенията и тарикатлъците които той е направил междувременно и които се виждат на клипа. Показаха му ги, и след това се научи да преглежда хубаво целия материал и да изрязва компрометиращите участъци. Не съм гледал твоите клипове, ама предполагам че нямаш бодежи в гърба от тръгналите да поникват ангелски крилца?  И съвсем общо - пожелавам ви успех с качените от вас клипове и наложените по тях наказания. Ако "нарушителят" е малко по-упорит, единственият резултат от дейността ви е описан нагледно в скайпа с иконката (finger).
|
| Нед Фев 07, 2021 11:25 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Илко, наистина много "мазно" записва - но защо показва 0км/ч през цялото време? Откачил си го изобщо или няма антена, или нещо друго? А тия колоездачи - много "фешън" бре - на червено, обратен завой?
Ице, май съм го писал и преди - ако добавят в тия камери разпознаване на номера, ще ми е много полезно и да може да ги маркираш като червени, черни и т.н. - за себе си, лично. Няма да рапортувам никого, но като класифицирам някой заспал, опасен или вечно вторачен във телефона, и мога да му запазя номера, ще е много добре. И то на момента - на тоя дисплей полза от видео нямам, но ако може да се изписват последните номера и да можеш да ги маркираш в движение. Иначе да преглеждам записи и т.н. - това си е безумие. Та ако имаш и задна камера - разпознаеш ли ги такива, надалеч и с двойно внимание.
|
| Нед Фев 07, 2021 11:38 am |
|
 |
|
itso.t
|
Да, да, да, след което се появява и приложение за умнофон, през което да си шервате база данни с "малоумници и педали"... И след няколко месеца умнофона ще започне да чурулика ежесекундно с всевъзможни съобщения - педал отляво, капут отдясно, мазен чикиджия отпред, ебати миндила изотзадзе, и т.н. Ползата от тия устройства е друга... Редакция: Да се опитам да позная? Може би за да не бъде всеки записан клип компромат? 
Последна промяна itso.t на Нед Фев 07, 2021 11:59 am, променена общо 1 път
|
| Нед Фев 07, 2021 11:47 am |
|
 |
|
ilkor
|
От както си купих тази камера съм вадил клипове от нея може би не повече от 10 пъти и не съм любител на споделянето им. Идеята с която съм я сложил е да подкрепя моята версия при евентуален инцидент с мен (ако може разбира се  ) Преди години имах много неприятна случка във Варна на едно миниатюрно кръгово когато две момчета от мексиканската раса ме удариха странично при влизане в кръстовището. С периферното зрение аз видях че тяхната кола беше спряла и затова спокойно минах. Като ги питах защо са тръгнали ми казаха че не са ме видели а бях с огромно комби. А кръстовището е толкова миниатюрно че има само една лента и няма как да има 2 коли вътре в него. Докато чакахме полиция написахме двустранен протокол по тяхна вина, но се оказа че освен полицията дойде и тяхна тумба роднина и някакъв много приказлив чичо нашофьора нещо уреди с полицая със звучното име Прошко Прошков и в акта който ми написаха се оказа че аз съм ги ударил при излизане от кръстовището. Адвокат ми написа възражение но не се стигна до съд защото всичко това ми струваше 100 лева за глобата освен нервите. Та някъде от тогава съм имал 3 камери вече ... тази се оказа най читава. Може да има по-модерни вече но не съм търсил. Показва 0 км/ч защото всичко е изключено без контакт а при включване GPS-a прави студен старт и му трябва малко време (втория клип). Виж първия клип - там си показва скорост. А на късия клип показва 0 зщото аз си стоя на място. Долу в зоната можеш да настройваш каква информация да се записва, включително да изключиш скоростта или да си напише номера на колата. Така че Ицо - не позна и този път - скоростта се логва  Безумие е да се занимаваш по време на движение да оперираш на този малък дисплей. Както казах моята съм я сложил зад огледалото за да не ме дразни и за да я видя трябва да го отместя. Иначе има режим в който той загасва. Просто една черна кутия за случай в който си казваш ех да имах сега такъв запис.
|
| Нед Фев 07, 2021 11:58 am |
|
 |
|
itso.t
|
Така де, това им е ценното на тия устройства. Останалите приложения са за убиване на скуката или избиване на комплекси... 
|
| Нед Фев 07, 2021 12:38 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Ице, ще ме умориш от смях  , наистина - оправи ми настроението. Нищо с никого не искам да шервам - критериите са си мои, но идеята за апп, който да ми казва "Миндил отзад, педал отпред!" си я бива, даже мисля да сложа един радар, че да им пискат "Кобри"-те като се набират по магистралата. Илко, дисплея само да показва примерно разпознатите номера - и да има три големи бутона - Педал, Миндил, Заспал. Маркираш номера, и записваш с бутона. Ако маркираш пак разпознат номер, директно му се натрупват черни точки. Черните кутии, и разни други вече ги има.
|
| Нед Фев 07, 2021 12:41 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Отдавна няма смисъл от тях, за това никой не ги ползва 
|
| Нед Фев 07, 2021 12:59 pm |
|
 |
|
Grubi
|
защо - няма ли нови варианти (нови честоти, оптични, т.н.)? тук няма много джигити, но съм виждал все още действащи
|
| Нед Фев 07, 2021 1:03 pm |
|
|