Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
За силиконите, лепилата и епоксидните смоли... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Защо не пробваш с червен силикон за автомобилни гарнитури... Онзи ден си взех една тубичка някакъв EAGLESTAR High Temp Red RTV SILICONE. За около 15-на минути се вулканизира на въздух и пълна здравина получава след 24 часа... Пише, че издържа до 340 градуса... Седи доста пластичен след това и доста здраво хваща. Би трябвало да няма проблем с отделянето на киселина от него щото все пак е за гарнитури, а те са от гума и корк.. Беше някъде около 4 лв..

Чет Юни 29, 2006 4:10 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Пробвах с някъв червеникакво-кафяв силикон за гарнитури (300 градуса). Хваща здраво. Само че не е достатъчно як... Нанасянето е малък ужас...
Пробвахме с Poxypol прозрачен. Добре се нанася, оформя се. Добре хваща, здрав е, но като се загрее над 50-60 градуса се размеква и докъде ще стигне по-нагоре - не знам...

Ето всъщност за какво става дума

Прикачени файлове:
sn1.jpg
sn1.jpg [ 57.03 KiB | Прегледано 2408 пъти ]
sn2.jpg
sn2.jpg [ 87.46 KiB | Прегледано 2395 пъти ]
Пон Юли 03, 2006 2:07 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Текстолита нали го правят със смола някаква. Знаете ли каква е?

Пон Юли 03, 2006 3:27 pm
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Текстолита не се ли прави от някакъв текстилен материал, който е импрегниран с бакелит?!? Доколкото си спомням май така беше.

Пон Юли 03, 2006 3:53 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
MGBY написа:
Текстолита не се ли прави от някакъв текстилен материал, който е импрегниран с бакелит?!? Доколкото си спомням май така беше.

Текстолита да, но сега платките се правят от стъклотекстолит - стъклен плат и епоксидни смоли.

Пон Юли 03, 2006 3:58 pm
Профил WWW

Мнение 
@ex-man

Това което го виждам на снимките е точно за тез двойнолепящите лепенки дето ги ползват за закрепване на телефонни и LAN розетки по стените... не се мъчи със силикони и други мазила. На доста места съм виждал такива проблеми решени с парченце от тез лепенки..

Пон Юли 03, 2006 4:02 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Двигателчето загрява доста. Не знам дали лепенка е удачно...

Пон Юли 03, 2006 5:08 pm
Профил

Мнение 
Ако лентовия седи както е на втората снимка той ще си държи лепенката... Дори и да загрява двигателя едва ли ще помръдне от мястото си... Нищо не ти коства да пробваш на една бройка... Но все си мисля, че няма да имаш грижи

Пон Юли 03, 2006 5:18 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Бах мааму. Ще стана специалист по епоксидни смоли...

Рових из сайта на Loctite. Май най-подходящо решение е Loctite Hysol 9492 A&B - двукомпонентна високотемпературна епоксидна смола (до 180 градуса, на практика има една и съща здравина до 100 градуса - поне според даташита).

"Технотрейд" твърдят че са дистрибутор на Loctite ... (http://www.technotrade-bg.com)

Вто Юли 04, 2006 11:03 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 
повечето смоли които съм виждал, при загряване омекват и наистина не са сигурни в това положение.
идва ми идея, както колегите, за двойно лепящите лепенки за розетки, само че да ползваш варианта с две лепенки, между които има по твърда лента и така дори да пробие лепенката от страната на спойките, ще трие в твърдата междинна лента а не в лентовия кабел, но все пак ще има свързаност и от двете страни.

Вто Юли 04, 2006 2:27 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Тъй е, омекват. Поксипол-а и той омекна.

Тоя локтайт точно това му е предимството - че не омеква поне до 100 градуса...

Само че нямаха такъв и си купихме 9496. До 150 градуса и втвърдява 8 часа 8O . Термопроводим. След като се забърка може да се бачка 2 часа с него...
Ще правим тестове утре и ще видим....

Вто Юли 04, 2006 4:45 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ex-man написа:
Бах мааму. Ще стана специалист по епоксидни смоли...

Рових из сайта на Loctite. Май най-подходящо решение е Loctite Hysol 9492 A&B - двукомпонентна високотемпературна епоксидна смола (до 180 градуса, на практика има една и съща здравина до 100 градуса - поне според даташита).

"Технотрейд" твърдят че са дистрибутор на Loctite ... (http://www.technotrade-bg.com)

локтайта са педали
да внимаваш ний купувахме ниско изпаряващо лепило от тях. Продават с изтекал срок на годност педалите зареждат цяла българия с тях. Не търпи рекламация. Било лепяло. А че е гаъсто като лайно от смок не им пука с квоп да го нанасям с маламашка ли? Както и да е.

Да имате едно на ум с локтайта те си мислят че щом лепи начи е ОК. Другите параметри не ги ебе. Иначе каталози те им са ноо научни. търговци.

Вто Юли 04, 2006 10:35 pm
Профил

Мнение 
И аз съм потърпевш от Loctite. Преди месец търсех някакво лепило специално за уплътнение на резбови съединиения. Отидох до Боила щото там им е представителството. Пробутаха ми това което търсех и ми зеха като нищо 30 лева. Докато излизах незнам що ми хрумна, но му погледнах срока на годност... беше изтекъл 1994 г. 8O Естествено се повърнах и им направих скандал. Те ме увериха, че това не било проблем... но за всеки случай ми препоръчаха друг модел САМО за 8 лева (добре че поне ми върнаха ресто) но и той беше с изтекъл срок на годност и ми казаха да пробвам и ако не работи да им се обадя... Мда... БГ реалност..

Сря Юли 05, 2006 12:12 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Тъй, направихме тестове. Перфектно се получава. Смолата е твърда и се оказа че няма особен проблем. Много добре се оформя. Недостатък - приготвянето изисква някои умения, много цапано става докато се приготви. А като се приготви, трябва да се употреби. Освен това се чака цял ден докато втвърди достатъчно... Значително по-добре се държи при нагряване. На практика не се размеква докъм 60 градуса.
Извод - няма да стане със смола - не е технологично. Ще търсим лепенки...

ЕДИТ: пробвахме с обикновена двойнолепяща лепенка (дебелина към 1,5мм) дето закрепват разни закачалки и други простотии с тях - лепилото се размаза като го нагряхме до 60 градуса...

Гледам 3М имат разни интересни нещица откъм лепенки (130 - 200 градуса 8O , стъклотекстил, издръжлив на драскане, имат и промазан с тефлон и какво ли не още...) - някви идеи?

JoroS, това дето го ползвате какъв цвят има, щото може да се окаже полезно за друго (особено ако е евтино)...

Пет Юли 07, 2006 7:31 pm
Профил

Мнение 
ex-man
за 3М ще попитам в понеделник едни от дистрибуторите им тука и ще ти дам инфо

Пет Юли 07, 2006 7:45 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща