|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 4:12 pm
Избор на лабораторно захранване.
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11278 Местоположение: Добрич
|
 Re: Избор на лабораторно захранване.
е виж по-горе краставицата... Схемата изглежда сложна тъй като са всъщност 4-те варианта произвеждани последния четвърт век  Но по-просто захранване от това не съм видял. А и ако е нужна платформа, мисля че това е идеалната платформа за развитие... Само дето не знам откъде могат да се намерят бройки, ако може отнякъде само основната платка да се намери в количества щеше да е супер, ама...
|
| Вто Дек 15, 2020 7:22 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
MagAmp се смята бре, не е чак толкова невъзможно. Но виж желаещите да навиват трафове и да го правят качествено не са хич много.
|
| Вто Дек 15, 2020 7:52 pm |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
И аз имам EX354T, единия канал има някакъв кусур който се проявява когато си иска. Почва да свири и/или да се задейства ограничението по ток без причина. Бях го отварял мерих, теглих и нищо... 
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Вто Дек 15, 2020 8:48 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11278 Местоположение: Добрич
|
Виж ключето за включване... Ако при докосване показанията играят, значи е за смяна 
|
| Вто Дек 15, 2020 9:26 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Има ги в почти всяко компютърно захранване. В тия които съм разглеждал така правят 3.3V от петте.
|
| Вто Дек 15, 2020 9:49 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
...и те така с релетата: ...като долната част с MOSFET-ите и ФВ драйверите изобщо не е задължителна. Но като се знам вероятно ще налепя всичко и релетата ще изчезнат от платките.  Това потенциално замества двете релета на един от каналите. Трябва да стъкмя 2 такива. Тия дни ще засиля платките към JLCPCB. С такъв размер са, че може и без пари да мина и да си платя само шипинга.
|
| Съб Яну 02, 2021 2:40 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30754 Местоположение: София
|
Да си беше направил захранване 
|
| Съб Яну 02, 2021 4:16 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Тая концепция е крива изначало. Направено е с релета, защото с тях евтино може да се комутира крив ток. С половин проводници пък евтино се комутира прав. Затова в профи усилвателите за аудио има т.нар. волтодобавка. Среща се с какви ли не означения, но това решение е популярно най-вече като "клас H (хаш)". Накратко се състои в следното: има няколко постоянни напрежения свързани последователно. В зависимост от амплитудата на изходния сигнал, при нужда се комутира захранването на УМ към по-високо напрежение. Може да се каже, че целите са същите като тия в захранванията - да им с хладно на половин проводниците. Има и други решения разбира се...
|
| Съб Яну 02, 2021 10:46 am |
|
 |
|
sparkybg
|
Нещо чак толкова лошо в релетата няма. В случая са се изсрали със софтуера, който при специфичен товар и ограничаване по ток ги кара да цъкат със скорост, която ще ги утрепе скоропостижно.
...което ме подсеща че е добре все пак да добавя и температурен сензор за да гледам кога изобщо има нужда от цъкане. Това го забравих.
|
| Съб Яну 02, 2021 12:56 pm |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1756 Местоположение: Варна
|
Чалъм (и смисъл де) дали има да се мери U,I върху изходните транзистори , така предварително знаеш ,че ще пекат 
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Съб Яну 02, 2021 1:47 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Чалъм има, ама смисъл няма. Не ми трябва да знам дали ще пекат, а дали вече са се спекли например до 70 градуса. Ако са - пускам управлението както си е заводски, ако не са - намалявам цъкането надолу по веднъж или 2 пъти в секунда. Или пропорционално на температурата.
|
| Съб Яну 02, 2021 2:15 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Добавих датчик, бях сбъркал и входовете на MCU-то, та и това оправих. Платката, заедно с още 2 чакащи, заминаха към JLCPCB.
|
| Съб Яну 02, 2021 7:25 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3715 Местоположение: Високо в планината
|
Не си прав, погледни SOA характеристиката и прецени дали ще имаш време да измериш и десета нарастък на температурата, преди кристалът да се пулверизира.
_________________ Хайде де!
|
| Съб Яну 02, 2021 7:50 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Е гледах я де. Трaфа е 37V или 52V пиково. Без 2 диода - 50. Слагаме ги 60 за резерв. При 60V държат на 2А всеки, на DC. По 3 на канал са. И трафа ще клекне малко или много, та ако докара 50V пиково, пак добре. И то е 50V само около върха на полусинусоидата, примерно за 2-3 милисекунди, после е надолу. Това при сценарий пълно късо и текущо намотка включена на максимално напрежение, тоест целия пад до нула върху транзистора и 6А ток.
|
| Съб Яну 02, 2021 8:07 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Мдам.... тръгнах да поръчвам части и..... дрЪво! VOM1271T няма никъде в Европа. Ако някой може да изкОпа от накъде 8 бройки, ще съм благодарен.
|
| Съб Яну 02, 2021 11:34 pm |
|
|