| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
 Re: Altium Designer...
Аз не видях в 20 да има опция за медта и без да съм търсил много упорито не видях и как да направя връзката солид-алтиум. Еспортвам в STEP ама никак не ме кефи - платката става по тънка отколкото е зададено в стак менаджера, компонентите се сговняват като визия и като цяло резултата не прилича на това което се вижда в алтиум. На мене ми трябваше всичко по платката заедно и със самата платка, щото си правех модел на тестер в който се щраква платката и после на 3D принтера.
|
| Вто Юни 09, 2020 9:53 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е що - 15ката Altium няма такива проблем - каквото виждаш в алтиума, това излиза в степа. Няма мед, ама не съм си и давал зор по въпроса. Понякога бърка цветовете. Но иначе експортването към step е OK. После вече става драмата като тръгна да го качвам в солида, кафе не стига до никъде, виж един обяд време е ОК. И аз понякога качвам само основата и "selected components", които имат отношение към кутията. Че иначе си ебава майката тотално...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Юни 09, 2020 10:18 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12119 Местоположение: Гьотеборг
|
Както казах не съм имал проблем със STEP и механичните дизайнери, в детайли не съм влизал.
|
| Вто Юни 09, 2020 10:29 am |
|
 |
|
Cekins
|
Ами точно цветовете са едното от нещата които се осират. И после ако детайла е парт фром асембли или някакъв парт който му е отделено малко повече време, като се върне в солида всички текстури стават еднакви. Не съм вкарвал големи платки - те мойте са простички изделия с по 20-30 елемента. Една по-сложна има със около 200 ама повечето са двукраки смд-та - на i7-9750H с 32рам - отнема под минута да го сдъвче (солид 2017). Ама това с дебелината на платката не можах да разбера как да го оправя - трябва да си е 1.6 а ми се експортва 0.8. Добре че преди това си бях направил платката като парт в солида че иначе можеше и да не ми се получи заключването в тестера. И без това принтера ми не е кой знае какво и дава разлики от по 3-4-5 десети.
едит : пробвал съм в 3д пдф - там експортва както трябва.
|
| Вто Юни 09, 2020 10:47 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12119 Местоположение: Гьотеборг
|
a total thickness в layer stack managera си проверил, че е 1.6мм?
|
| Вто Юни 09, 2020 11:07 am |
|
 |
|
Cekins
|
100% сигурен - правя двуслойка все пак - мога да събера 4-5 числа а и си го дава 1.6 тотал... задал съм съвсем стандартна FR4 двуслойна платка - експортва я 0.8 в степ-а.
|
| Вто Юни 09, 2020 11:11 am |
|
 |
|
Цецо
|
Нещо сбъркано в твоя Алтиум има тогава... Никой досега не е ревал за дебелината на платката при експорт.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Юни 09, 2020 11:13 am |
|
 |
|
Cekins
|
Щото никой не го е забелязал - аз си имах направен модел от солид на платката и като наложих експортнатата и цъфна  Виж - не съм се задълбочавал - просто го забелязах и ми направи впечатление. Не ми е създало някакви грижи. Модела го вкарах за да наместя кукичките така че да не се засичат с компоненти. А за другото си ползвах солидски модели. edit 2 : даже не е 0.8 а е 0.41 синята платка е експортнатата а зелената е 1.6 от солида.
Последна промяна Cekins на Вто Юни 09, 2020 11:36 am, променена общо 1 път
|
| Вто Юни 09, 2020 11:27 am |
|
 |
|
Цецо
|
Е как няма да го забележа, то ще ми мръдне цялата сглобка в солида после. Напротив проверявам го всеки път. Защото аз леърстека на Алтиума го ползвам само за това, да си докарам вярната дебелина в солида. Нацъквам ги едно към гьотере и гледам да ми пасне крайната дебелина. И понякога забравям и си карам с дефоултните стойности в Алтиума, а те са по-тънки. И като се опарих един път вече си го проверявам съвестно.
|
| Вто Юни 09, 2020 11:29 am |
|
 |
|
Cekins
|
Гледах го - няколко пъти - в алтиума са си ок дебелините. Не знам къде бъркам... виж снимката горе че редактирах няколко пъти  Ахааа - сега схванах - значи ги задаваш "някакви" - то си ги прави квито си иска докато стане вярно  Аз все пак очаквах като я задам 1.6 в алтиума да се експортне на 1.6 в степ-а 
|
| Вто Юни 09, 2020 11:40 am |
|
 |
|
Цецо
|
Задавам си слоевете така, че общата дебелина в Алтиума да стане 1.6мм. Пише я най-отдолу в джама. И после в степа си е 1.6мм. А дебелините на самите слоеве ги задавам едно към гьотере в Алтиума, защото те са ми ненужни като информация, симулации не пускам, а на платкаджиите давам гербери.
|
| Вто Юни 09, 2020 12:33 pm |
|
 |
|
Grubi
|
хубаво, нещата се изясниха
|
| Вто Юни 09, 2020 12:48 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Аз даже не ги пипам - каквито са си по дефолт - и сумата им ми я дава 1.6... На мене нищо не ми се изясни - не ми пречи ама ми прави впечатление. То и аз гербери давам.
Аз съм си малко новобранец не само с алтиум. Много пъти съм споменавал че правя простички неща, ценово изцедени. Алтиум ми дотрябва скоро като се наложи да направя платка за едни чипове на AD (споменати в една друга тема). На Селектра досега съм пращал директно файловете от спринт-а, ама май вече и тези неща ще почна да ги правя при китайците.
|
| Вто Юни 09, 2020 1:36 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30756 Местоположение: София
|
Че платката е по-тънка и аз го забелязах, но в алтиума настройки не съм правил, каквото е влязло от протела такова, още повече че аз му дадох файл сейвнат в версия 2.8 не искам алтиума да отваря просителския проект да не осере нещо. В крайна сметка две неща ми трябваха, платка с отвори и площадки. Ясно площадките ги забравям , поне отворите изглеждат ОК, без грижи мога да си я удебеля в солида, това не ми е проблем.
|
| Вто Юни 09, 2020 2:01 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Е то и аз така - те на мен ми трябваха 20-тина отвора и си ги нацвъках по координати в солида. То оставаше и отворите да не са си на местата.
|
| Вто Юни 09, 2020 2:38 pm |
|
|