|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:29 am
Тема за бързи и тъпи въпроси
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
 Re: Тема за бързи и тъпи въпроси
Кабелът става еднопосочен когато половинката види цената му, и те изпроводи по живо по здраво, еднопосочно, заедно с кабела...
|
| Чет Яну 02, 2020 7:25 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Абе тя неговата не му се меси - той така или иначе като продаде 5 кабела и му остава 6-ти за него. И като засегнах физиката, взе да кляка, че разликата е само в главата на аудиофила 
|
| Чет Яну 02, 2020 7:36 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Правилното е ширмовката да е заземена при входа, не изхода, а сигналът да е диференциален. Ама баш-аудиофилите да знайш как го правят със супер-дупер ламбовата си схемотехника... Затова ги аргументират допълнително с посоката на монокристала.
|
| Чет Яну 02, 2020 9:59 pm |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
Идея да хвана , де са ЦД профилите на гипскартон? 'Тапицирах' една соба , та да знам де има по корави места , да кича туй/онуй. Някакъв тъп металотърсач , картона е 12 мм , пък железата са бая площ . Пробвах с индуктивен датчик (по машини дет се ръгат) , винтовете се ловят , ама е голяма мъка...
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Чет Яну 09, 2020 2:17 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
ако тия железа са желязни взимаш един мощен магнит - неудимиум, тип копче, залепваш го на някаква дълга и еластична линийка и тръгваш по гипскартона с с линийката, където срещне метал магнита се привлича към гипскартона. Аз така намирам къде свършват листите (по винтовете) когато трябва да къртя някъде та да не подменям кръпки ами направо да слагам нови панели на място на старите.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Чет Яну 09, 2020 2:35 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
От любопитство пробвах с лидълският "универсален" търсач - лови ги почти безпогрешно. Даже и за жиците под напрежение върши работа като му хванеш чалъма. С дървото не се справя добре. Това за тухлата на село, де, а картонът ми е само 9мм. ПС: Става дума за по-новите, първите бяха много зле. И прочети ръководството 
|
| Чет Яну 09, 2020 2:59 pm |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
КъФ е тоз търсач? Я дай линк/инфо някво...  едит: И туй на @Bai Ui си е яко , ще пробвам , гениалните неща били прости...
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Чет Яну 09, 2020 11:00 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
А бе такива детектори бол, на Лидъла ги има само на "промоция", в Кауфланда по-постоянно (вече продават почти еднакви неща), а в други магазини - постоянно. Точно като моя ми е трудно да изровя, но този е почти същия: https://www.youtube.com/watch?v=-8uq2IDzr0YПС: използването му в блок, особено над железобетон, значително сговнява показанията му, но твоята задачка е лесна. Пък може да вземеш от някого на заем и ако ти хареса да се харчиш.
|
| Чет Яну 09, 2020 11:56 pm |
|
 |
|
nik
|
как се казва туй чудо https://youtu.be/gNGk6LN4a5w?t=219едно време имаше състезания лов на лисици, тук го ползват за намиране на крадени превозни средства каква мощност може да е за да покрива повече? честоти за без лицензи? няма ли някои готови евтини китайски модулчета приемник и предавател да си поиграя 
|
| Пет Яну 10, 2020 9:58 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
|
| Пет Яну 10, 2020 10:39 pm |
|
 |
|
nik
|
търсенето на лисици ясно, питам сега какъв е статута на радио предаване, честоти и мощност, и няма ли нещо евтино готово
|
| Пет Яну 10, 2020 10:50 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Мии то са си стандартни радиолюбителски обхвати. В книжката пише 3-5 Вата за лисицата. Линк: http://forum.bfra.bg/viewforum.php?f=7
|
| Пет Яну 10, 2020 11:18 pm |
|
 |
|
velio
|
Баф мааму. Наскоро и яз го гледах това видео, по препоръка на тубата... Да не би да знаят че някой го е гледал тука и да ми препоръчват и на мен... Нищо чудно. Иначе това е някакъв приемник с насочена антена. Едно време един радиолюбител ми разказваше как се ловят "лисици" с обикновено яги. Хватката била не да намериш максимума на сигнала, а минимума. Антената имала направление в което затихването било значително повече отколкото усилването в "правата" посока. Ако се знае в коя посока е минимума, по-лесно се намира посоката.
|
| Сря Яну 15, 2020 2:28 pm |
|
 |
|
velio
|
В радиолюбителските обхвати за клас В радилюбител са разрешени 5W мощности, но само за лицензирани радиолюбители (и то само за 144 и 430). За клас А, мисля стигат до 1kW. Принципно не ти трябва да е кой знае каква мощността за тия цели. Общо взето ти трябва сравнително слаб излъчвател, за да можеш да го намериш. Иначе мисля че ще имаш проблеми с отражения и т.н. Приемника може да е CW, с честотна лента от около 100Hz и ще има достатътчна чувствителност за да покрие голямо разстояние с малката мощност на предавателя. Мисля че в БГ са разрешени примерно 433MHz за свободно ползване с мощност може би 10mW. 446MHz (дето се води PMR и много токита го ползват с мощности от 0.5W) преди време не беше разрешен, сега не знам как е. ISM обхватите принципно са за свободно ползване при спазване на ограниченията FRS / GMR е също интересно.
|
| Сря Яну 15, 2020 2:40 pm |
|
 |
|
syscop
|
Няма клас A,B,C - само 1-ви и 2-ри.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Сря Яну 15, 2020 3:40 pm |
|
|