Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 575, 576, 577, 578, 579, 580, 581 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Ако и жена да е, добре... да не е ТО...

Вто Мар 26, 2019 12:22 am
Профил ICQ
Аватар

За съжаление тенденцията е към То:
Прикачени файлове:
Clown-1.jpeg
Clown-1.jpeg [ 16.04 KiB | Прегледано 6809 пъти ]

Опаа, объркали сме темата за тръмпито!

Вто Мар 26, 2019 10:34 am
Профил

ToHu написа:
дошли са инвестирали са милярди, създали са индустрия, и еидн ден господин социалиста казва край, каквото било било, всичко се национализира........когото и да питаш ще ти каже че преди чавес след идването на американците и развитието на петролната индустрия там е било рай.

никой не ги е карал да инвестират, и въпросното национализиране е по-скоро "кой крал, крал, стига толкова", пък за техните инвестиции не се притеснявай, предвид символичните пари които са плащали и печалбите които са правели едва ли са на загуба, по-скоро ги е яд че ги изгониха от софрата

било е рай не заради управлението, а заради американските компании, и не защото са плащали кой знае какви пари за петрола който са изнасяли, а защото щатите са спрели терора за да могат американските компании да си точат необезпокоявани
тъй че анализи на някаква държава не могат да се правят без да се вземе под внимание външната намеса

ToHu написа:
или да го кажем така, хуевей са платили достатъчно на правилните хора

интересно защо нещо което всички го искат (освен хамериканците) се вижда като корупция, а хамериканските самолети които не са толкова желани не се виждат като корупция...

Цецо написа:
Тъжно, но на там отиват нещата. За да спасят няколко десетки хиляди работни места в Германия, ще нагъзят цяла Европа със свалени гащи по посокана Китай. Дебилна история.

цялата нескопосана патардия не е че ще сме нагъзени към китай, проблема им е че няма да сме нагъзени към хамериката

Вто Мар 26, 2019 1:45 pm
Профил

Не знам за какъв терор говориш, там всичките проблеми са от много умни управници. Първо решението да национализират петрола, това не е толкова нестандартно, въпреки че преди това са получавали 50% от печалбата. Уцелва най-кофтия момент, краят на 70-тя. След това демократи като нашите, успяват да забатачат нещата, хората не са щастливи и решават че Чавес е техният човек, да ама не. Чавес започва национализация не само в петролния бизнес, някои от тях са били да речем честни, други съвсем не. Не ми казвай, че САЩ са виновни за това че страната с най-голям петролен резерв в света има хипер инфлация, защо Саудитска Арабия не е така?
За хуевей не знам кои са тези всички, но за изказването на германците бъди сигурен че стоят много пари, там са така нещата. Дали изказването е в полза на хуевей или някой друг, самият факт че е направено и се взема позиция предполага сериозен интерес.
За самолетите, кой е казал че няма корупция, ти си този който протестира че САЩ си защитавали интереса. САЩ подпомагат бизнеса си, ако грипен бяха обещали по-голяма комисионна, щяха да са те. Ти си този който прави разлика, САЩ са лошите другите са добри. Няма такова нещо, всичко е въпрос на интереси. Никой не им е сложил чатала на врата на нашите и да ги води към САЩ самолети, просто сиренето в техният капан е по-голямо а мишлето е много лакомо...
А за нагъзването, много си прав, избор много няма, но повярвай по добре да си нагъзен към който и да е друг но не и към Китай, но това може би няма как да го осъзнаеш.

Вто Мар 26, 2019 4:56 pm
Профил

ToHu написа:
А за нагъзването, много си прав, избор много няма, но повярвай по добре да си нагъзен към който и да е друг но не и към Китай, но това може би няма как да го осъзнаеш.

Малцина го осъзнават. Мислят си, че могат да използват Китай в битките помежду си а всъщност е обратното, той ги използва и им се смее на акъла. Почнаха да се усещат чак последните години когато видяха какъв тигър са отгледали с глупостта си. Но не всички, още има наивници.

Имам подготвено едно материалче как китайците изработиха Путин който беше отишъл при тях с идеята да им продава газа си като наказание за Европа. Но ще го пусна в темата за Русия или за газопроводите, там му е мястото. Не бързам, такива имам много.

Вто Мар 26, 2019 5:10 pm
Профил

хипер инфлацията е следствие от санкциите, съсипват държавата и пряко и косвено за да могат да подменят правителството
може да имаш безкраен петрол обаче ако утре забраня на всичките ти клиенти да купуват от теб, и започна да плаша със санкции всеки който си позволи да купи петрол от теб, много бързо ще закъсаш
арабите си ги коткат защото им удисват на акъла за манипулациите в цените, нали така тръгнаха да убиват путин, наговориха се с арабите да свалят цените, ама те не издържаха достатъчно дълго
пък за китай.... няма значение какви са, не са по-различни, важното е да не са единствено и само щатите навсякъде и за всичко, трябва да има баланс, щото вече се вижда как издевателстват както се случва с венецуела

Вто Мар 26, 2019 5:16 pm
Профил
Аватар

Абе ти имаш фобия от САЩ, та чак си за терапия.

Какви американци те гонят в телеком сектора? Тук си бяха съвсем европейски фирми - Нокиа и Ериксон. Сега всичко е ЗТЕ и Хуйвей.

Тръмп е тъпак, но поне има читави съветници. Пазят си най-стратегическия сектор, нищо по-нормално от това. Да си предадеш доброволно комуникациите на врага... ебати дебилщината европейска.

Вто Мар 26, 2019 9:07 pm
Профил ICQ

Цецо, не бива да се пречи на естествения подбор ... ;)

Вто Мар 26, 2019 10:26 pm
Профил

Абе за пазенето си има начини, на нас вече и за касовите апарати ни искат хардуер с FIPS сертификати. Познай за телекомите какви са изискванията и кой ги пише и кой ги проверява тия изисквания. Да се обвинява хуивеи за шмекерии и то точно от САЩ е смехория.
Ако има каквито и да съмнения е достатъчно да ги порежат с някой друг лиценз и ония не само в САЩ ами още в един куп държави няма да могат да продават. Ако пък искат да си защитят пазара, то си има мита за тая работа. Пляскат едни 50% мито за телеком оборудване и без тън-пън...
Вместо това с голямата балтия. ОК, няма лошо. Поне няма шикалкавене. Но тоя подход дразни... и то дразни не само китайците ами и всички останали. Не случайно Туск ли беше дето каза, че с такива приятели врагове не ни трябват.

Вто Мар 26, 2019 10:44 pm
Профил

Миро, нали се сещаш че каквото и да с еиска то се заобикаля супер елементарно, защото толкова се тества и сертифицира, всичко е такава проформа та няма на къде. Та това си е директно дупка, и то голяма, нормално е да се притесняват, а и трябва.
За Венецуела, санкциите им се наложиха, много, много, ама много по късно те на : https://fas.org/sgp/crs/row/IF10715.pdf , та как тия санкции са свързани с лайната които изсра чавес ? Освен това, те си продават петрола доста успешно, до съвсем скоро нямаха никакви проблеми с това. Освен това, не знам дали си се змаислял защо арабеските свалиха цните, между другото в ОПЕК членува и Венецуела. Дали свалянето не беше в опит да се уият тия с добив аот пясъци ? Колкото е загубила Русия, толкова са загубили и американските компании които са инвестирали в алтернативни добиви. Към края, когато арабеските видяха че няма да изкарат дълго така, вече имаше някакъв опит от страна на САЩ да задържат ниските цени заради Русия, но нещо не се получи. А ако погледнеш и едните и другите са около 30 млн,ама еднити живеят в пустнята, и си нямат нищо друго, другите живеят на 1 млн кв км в тропиците, и имат и природа, и земеделие и туризъм и какво ли още не ... само акъл нямат. Едните са си щастливи да ги управлява крал и да им осигурява нормален живот без много да се змаислят, другите обаче като типични испаноезични искат всички без да си мрънат пръста, и постоянно гледат в паничката на другия. навсякъде където има испанско семе нещата са от зле по-зле, и като комбинираш с местната флор аи фауна и става ужас.

Вто Мар 26, 2019 11:31 pm
Профил

нямам фобия от сащ, имам само наблюдения, пък в телекома и те се бутат, куалком нали и те се надяват за 5Г, явно са се надявали да завладеят европата ама закъсняха много, та за тва вдигнаха цялата пушилка, още му казват нелоялна конкуренция

тони, бъркаш се нещо, при чавез няма кой знае каква инфлация, при мадуро започва, точно след изборите, хамериканците отрязват пазара на петрола и обявяват гуардо, вече я бях пускал тая графика, погледни я
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... evenue.png

Вто Мар 26, 2019 11:50 pm
Профил

Е това ако не е инфлация здраве му кажи, от 2002 до 2013 има няма 11 години, средн по 30% на година, или горе долу 330%. Да в последните години е още по-зле, но това променя ли нещо ? И както можеш да видиш от тази графика инфлация сериозна си е имало и преди Чавес, то точно заради нея го избират, и в началото дори като че ли е бил успешен, но ако с епоинтересуваш малко повече ще разбереш че нищо успешно е нямало, просто е харчел безразборно за да подобри уж живота на хората, ама супер неуспешно, и то забележи какв аинфлация има при него, въпреки постоянното покачване цените на петрола.
Изобщо това е едно некадърно управление на страна с огромни природни ресурси, и то в моента в който са можели да извлекът най-много дивиденти от тях, а какъв е резултатът, всички бегат, който както може се изнася, не иска и да се връща, изтегля и семейството си ако може, и ооо иска да емигрира в гадните съединени щати които казваш са затрили родината му. Интересно обаче защо населението не е настроено анти САЩ ... но то както с еказва на чужд гръб и 100 тояги са малко.
така като гледаш от дистанция и Чавес може да ти се види добър човек ама да не те управялва :)

Сря Мар 27, 2019 12:30 am
Профил

ToHu написа:
Миро, нали се сещаш че каквото и да с еиска то се заобикаля супер елементарно, защото толкова се тества и сертифицира, всичко е такава проформа та няма на къде.

Ако можеш да ме светнеш как на проформа да си изкарам FIPS-140-2/3 ще съм ти много благодарен ;-)
А за заобикалянето си прав... това че имам TPM чип не значи че съм с вързани ръце. Но аз имах друго предвид - те пишат правилата и те ги проверяват. Ако решат винаги могат да ти разкажат играта, при това законно. Ей днес пак си блъсках главата, щото в едно предписание ми викат след еди коя си позиция на един файл не трябва да има нищо повече. В друго ми искат след тая позиция да добавя еди какво си. Както и да го направя поне едното няма как да изпълня. Така че аз мога да си "заобикалям" колкото си искам, ама те държат и ножа и хляба и сиренцето и ако решат те да ме "заобиколят" нямам никакъв шанс.

А това за Венецуела хич не ми се и чете... Аз затова казвам, че САЩ трябва да спазват някаква етика. Щото на всеки може да се случи да излъже или да сбърка, ама като ти се случи 20 пъти вече е несериозно.
Няма как сега да се вярва на твърденията на САЩ, нещата ще се разберат след 20-30 години. Иначе че Венецуела си имат собствени проблеми то това се вижда и от космоса и няма нужда да чакаме 20 години. Но може и да е за тяхно добро, демек да им се размине по-леко. Казвам това щото това с ембаргото и с комунистите вече е играно, примерно с Чили и Алиенде.. Не са се разбрали по мирен начин и се е наложило САЩ да си цапат ръцете. Дано във Венецуела не се стига до там.

Сря Мар 27, 2019 12:32 am
Профил

Ами за FIPS-140 не знам, ама мог да ти кажа как се вади PCI и не само че се вади, ами после и виза и мастеркард мижат и се правят че всичко е наред, дори окгато си репортвал че еди кой си има проблем и в същото време има валиден PCI а и дори са ти го препоръчали самите Visa ... и после ми кажи че е сертифицирал както си му е редът. И тук не говорим само за китайци ... или както се сертифицира при нас, има еидн орган, хамерикански разбира се, много сходен с PCI, сам си пише стандартите и сам си сертифицира, и то в индустрия която макар и по-малка е много строго мониторирана от кой ли не, и накрая получаваш сертификат според който софтуера определено не трябва да показв аопределени проблеми, но с еоказва че ги показва. Верно като си тествт те самите е малко по-добре, откриват повечето проблеми и несъответствия, ам аосвен тях има още 10 лаборатории, които тетват и издават сертификати за съответствие с техните стандарти, и те се приемат от всички, включително регулатрите, а там е още по-трагично. С две думи, като си платиш една кофа пари, евентуално ти открият по едрите несъответствия, получаваш сертификат пък длаи отговаряш на 100% на изискванията е един друг въпрос. най-малкото те самите немогта да направят 100% верификация тъй каот ще отнеме много време и ще стурва още повече, а и сега не е никак евтино.

Сря Мар 27, 2019 12:50 am
Профил
Аватар

Миро това е като да пуснеш крадеца у вас и да му кажеш, ей не барай щот та гледам... Все ще ти намери цаката.

Сря Мар 27, 2019 12:56 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 575, 576, 577, 578, 579, 580, 581 ... 1197  Следваща