Отговори на тема  [ 190 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
Търг Ериксон модем - Лунд, 6ти рунд... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Търг Ериксон модем - Лунд, 6ти рунд...
Ти се разбери първо с тия, че са мааалко мудни и неорентирани, да не се разхождаш напразно ;-)

Лице за контакт на място дадоха ли ти или още се туткат?

Пон Дек 05, 2016 11:25 am
Профил
Аватар

Цитат:
мисля следващата година да не спамя изобщо, явно съм се взел твърде насериозно.

Явно или си се взел твърде насериозно или пък си мислиш, че още си в детската градина :) .

Пон Дек 05, 2016 3:10 pm
Профил

Dimitar написа:
Цитат:
мисля следващата година да не спамя изобщо, явно съм се взел твърде насериозно.

Явно или си се взел твърде насериозно или пък си мислиш, че още си в детската градина :) .

Митьо, същата драка си си както като тинейджър ... гъба отровна.

Пон Дек 05, 2016 3:20 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
Ти се разбери първо с тия, че са мааалко мудни и неорентирани, да не се разхождаш напразно ;-)

Лице за контакт на място дадоха ли ти или още се туткат?

Всичко са дали.

Veruschka Steinbauer
SCHENCK TECHNOLOGIE- UND INDUSTRIEPARK GMBH
Landwehrstr. 55
64293 Darmstadt
Phone +49-(0) 6151-32-2300
E-Mail: veruschka.steinbauer@schenck.net

Richard Sieberer
Senior Project Manager
+43 676 843 813 105 (Mobile)
+49 89 12 555 80 (Office)
+49 89 12 55 58 12 (Fax)
Richard.Sieberer@liquidityservices.com

Пон Дек 05, 2016 3:51 pm
Профил

явно в европата по-лесно се случват нещата....
Сега остана да си намериш и куриер дето ще се навие да ти опакова и с готов да черпиш :-)

Пон Дек 05, 2016 4:03 pm
Профил

В крайна сметка моята купчинка от UK пристигна...

Куриерите от gabieli се оказаха супер точни - отидоха, опаковаха и домъкнаха всичко без чуденки, без мрънкане и на всичкото отгоре почти безплатно. Като екстра, не знам дали е тяхна заслугата ама ми изглежда като тяхна, понеже кашона беше натъпкан до дупка. Та понатъпкали и някои неща дето ги нямаше по списък, тъй де... имало място, уплътнили са го ;-)

Засега пробвах само някои неща. За съжаление кейтли калибраторчето което най-много ми трябваше май, май не е много в час.. Затова пък едни ингилизики калибраторчета вадят учудваща добра точност, направо съмнително добра.... Ще знам повече ако намеря начин да си калибрирам мултицетчето, но засега не бързам... първо да видя дали ще си получа и другото и после ще решавам кое да калибрирам, евентуално...
Има и някои боклуци... ако някой се занимава с ремонт на телевизори, монитори или пък модеми да свирка.

Пет Дек 09, 2016 1:46 pm
Профил

Хехе, ама то наистина си е купчинка, колко ти излезе всичко това с транспорта ?

п.с. гледам доста DC калибратори, няма ли да продаваш някой :)

Пет Дек 09, 2016 2:54 pm
Профил
Аватар

При толкова калибратори, нямаш ли някой излишен? :D
Джаджата с многото DIP-ключета какво е?

Пет Дек 09, 2016 3:23 pm
Профил

Тя крайната цена е височка щото играх като руския цар на единия от лотовете. Просто исках да си взема добър калибратор, на предния търг изтървах едно Keithley 238, та на тоя имаше 263 което е доста по-кофти модел, на всичкото отгоре има и проблеми. Напреженията му са ниски, а в токов режим изкарва едни 50mA грешни, явно нещо има опушено и от там се бърка във всичките режими. Сигурно ще го оправя, макар че после сигурно ще се налагат и калибрации, а пък аз се надявах да не се стига до там....
Та заради тва животно, както и мерачката дето беше в същия лот се изхвърлих в цената, демек за тях дадох около 500 паунда, а за всичко останало към 200..
А тия DC калибратори пък се оказаха изненада. В лота бяха само два и очаквах два, ама то пишело "2 калибратора, uncluding manuals, spare units". През цялото време си мислех че тия два калибратора са "spare units", а то имало още няколко парчета резерва... На всичкото отгоре, като ги меря с кейтлито и 5-те цифри отговарят, което ми изглежда мнооо съмнително. Или са калибрирали кейтлито по тях, или нямам идея за кво става дума... Другото готино е, че си имат и захранване и батерии. Сега батериите ще ми се наложи да ги сменя (пакет от 10бр N-MH, хванат вътре със свински опашки), но факта че е на батерии и може да е напълно изолиран източник ми харесва ;-)
Сигурно ще остане и някои за раздаване, за продаване не знам...макар че са ми сложили едно Keithley 7700 дето освен за продаване не се сещам за друго кво да го правя. Не вярвам тук някой да има 2700-а серия, тъй че е абсолютно неизползваемо. Не че не мога да го разкостя ама ще е грехота предвид цената му...
Та нека да огледам и като ми остане време евентуално да поотремонтирам каквото мога и после ще видя какво ще се раздава, продава или ако други имат интересни боклуци да си менкаме ;-) Със сигурност обаче генераторите за талавизори и монитори и за модеми ще ги раздавам, даже така както са, изобщо нямам и намерение да ги пробвам...

Пет Дек 09, 2016 3:31 pm
Профил

itso.t написа:
Джаджата с многото DIP-ключета какво е?

боклук някакъв... те са комплект от два уреда/анализатори за тестване на модеми и модемни линии... Не съм играл за тях, но бяха в кашона ;-)

Едит: а за сорчетата изчакайте да видя какво ще оправя, две със сигурност бачкат супер. Другите имат някакви проблемчета, едното изкарва положително като го щракна на отрицателно не изкарва нищо. На всичките обаче ЦК-ключетата видимо правят мизерия, докато врътките изглеждат работещи, странна работа... Едно има съвсем не пали, ама нищо чудно батериите нещо да са окъсили.... Ако искате дайте идея откъде да намеря батерийки малко, да ги подкарам всичките, да видя кой накъде е... ключетата да посменя, нещо като калибрация, макар че аз точна калибрация не мога да направя, ама мога да ги изравня по това дето са го дали работещо... А ако оправя и Кейтлито и по него ще стане.

Пет Дек 09, 2016 3:33 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 190 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13