Отговори на тема  [ 212 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Следваща
CNC рутер - впечатления ... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: CNC рутер - впечатления ...
Да ще се, аз често пътувам натам но това го бях отложил за малко че доста други неща имаше лятото, а сега тъкмо съм се върнал в БГ и ми трябват 2-3 дни да си пооправя бъкиите че ...

Пон Окт 13, 2014 9:05 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Колеги дайте мнения за това китайче
http://hn-cnc.en.alibaba.com/product/15 ... outer.html

и за това
http://cncsystems.bg/

Пон Ное 17, 2014 4:14 pm
Профил

Колеги, продавам това рутерче:

http://olx.bg/cnc-router-cnc-ruter-i62718718

Пон Ное 17, 2014 7:44 pm
Профил ICQ
Аватар

За вторите (cncsystems.bg) имам преки впечатления - познавам човека който ги прави - питай какво те интересува.

Пон Ное 17, 2014 7:46 pm
Профил ICQ

може ли и за това някакво мнение
http://www.alibaba.com/product-detail/2 ... 22796.html

Вто Ное 18, 2014 6:57 pm
Профил

lomidol написа:

Колеги дайте мнения за това китайче
http://hn-cnc.en.alibaba.com/product/15 ... outer.html

Здравейте!

И аз съм се засилил да купувам Китайски рутер. Спрях да броя фирмите с локация в Джинан, от където е рутера от линка по-горе на 100, всичките с идентична конструкция. Как обаче да избереш измежду толкова много - трудна работа. В момента съм в преговори с няколко, като основно съм ги подбирал по година на основаване на фирмата, възможности за персонализиране на машината, тегло на същата, обявени параметри, наличие на сервизни техници, наличие на сертификати. Ето някои хватки, който прилагат китайците:

- Масово се дава резолюция на машината 0.005мм, а колкото повече въпроси им се задават, толкова повече тя става 0.01мм и то за изпълнение със серво мотори
- Предлагат серво двигатели на китайската фирма Leadshine, който в същност са стъпкови двигатели с енкодер. В официалния сайт на Leadshine ги водят Easy Servo Motors
- В описанията пише че линейните направляващи са квадратни на тайванците HiWin, а на снимките цилиндрични китайски.
- На неудобните въпроси няма отговор.

От изпратените ми снимки на машини видях нанаждани линейни направляващи, проводници прокарани през отвори в ламарина без да е поставено гумено маншонче, алуминиеви отливки на държачи за шпиндели с шупли, тотална липса на крайни изключватели, поставяне на електроника в ламаринена кутия под машина, на която е монтирана вана за охлаждащ агент под работния плот и др. недомислици.

Прегледах производителите в БГ, АДП Смолян, Еm-Tek EOOD, Microtel Ltd, CNC Systems, някои не отговарят на запитванията, други произвеждат твърде висок клас машини за бюджета ми, трети нямат подходящи размери.

Има ли някоя фирма за която да не знам в БГ, която да произвежда, а не да продава китайски ментета със 300% надценка?

Вто Сеп 22, 2015 10:14 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

А бюджета какъв е ? Какви материали мислиш да обработваш ? Каква работна площ очакваш ?

Вто Сеп 22, 2015 10:48 pm
Профил
Ранг: Професионалист

Предполагам че един от тези които не са ти отговорили съм аз. Извън България съм до 28.09. По принцип некоректната реклама е на почит в китай. Преди години пишеха СВД а показваха трапецовиден винт.серво мотори а бяха със стъпкови и т.н. Никъде не пишат с какви двигатели и какво е управлението, което е важно за проверка на това което са обявили като скорост и точност/ако са обявили/.Търговци които гледат да си пробутат стоката.
Мога да ти направя добра машина и то по твойте изисквания и бюджет. Мога да кажа и какво да очакваш от нея.

Сря Сеп 23, 2015 3:50 am
Профил

Прицелил съм се в ефективна работна площ 1200/1200/250 (X/Y/Z). Резолюция на машината 0.005мм или по-висока. Точност на позициониране и обработка 0.01мм или по-висока. Ще обработвам 40мм алуминиеви блокчета цилиндрови глави, други алуминиеви детайли, инженерни пластмаси. Трябва да има възможност за охлаждане на обработваемия детайл и инструмент. Бюджет 10000 лв.

Сря Сеп 23, 2015 9:57 am
Профил

Здравейте ,видях че има въпрос за рутерите на http://cncsystems.bg/ Разград . но не видях отговор . Ако някой ползва тяхна машина моля нека сподели . Аз съм хвърлил око на тази : http://cncsystems.bg/index1.html
ще обработвам основно пластмаса, дърво , и алуминий на лист до 3 мм .
Първоначално си бях избрал китайска http://www.alibaba.com/product-detail/h ... 74227.html
която все още не съм се отказал да взема ,но след като видях тези за които питам се чудя кое да избера !
Ще съм много благодарен ако ме насочите , може и на лични .

Пон Яну 25, 2016 10:28 pm
Профил

колега motev, за този размер и тази точност ти трябва нещо истинско и голямо а не малко рутерче. Нямам представа каква гладкост и точност гониш на цилиндровите глави но все си мисля че с такова няма да имаш успех. Още повече че ако говорим за челосване там се работи с големи фрезери, малкото няма да може да ги върти посмъртно. Не мисля че с малка конструкция може да докараш малка грапавост при този размер.

Пон Яну 25, 2016 11:34 pm
Профил

Аз произвеждам рутери. Правил съм 2+1 оси 3 осни и 4 осни.Смея да твърдя че машините ми са хубави и съм в състояние да направя машина за всеки специфичен клиент.
Колега motev трябва да промените нещо в желанията си. Бих казал доста или да се насочите към машина втора употреба.
Ще ви направя една разбивка на грубо за стойноста на материалите без труд на една такава машина:
-управление безчетови двигатели 4бр Х440лв,драивери 4брх440лв -3520лвх1,2 равно на 4224лв.Вкарано в кутия с аксесоарите отива на5000. без труда.
Направляващи 4 х1500мм-6метра по 180лв-1080лв,лагери 12х75лв-900лв 2х600 -1,2м-216лв
винтове-3 броя по 1500мм-4,5м х 85лв - 360лв 1х600мм-50лв,гаики 4бр х 105лв-420лв
Инверторен шпиндел качествен поне 2-3000лв к-т цанги 4-500лв
и бюджета ви е изчерпан.....
А имам да пиша оше много.Цените са най ниските в БГ. За вас ще са необходими по качествени направляващи и танкетки които са по 2. И въпреки всичко който ви даде гаранция за точност под 0,1мм ще ви излъже. Въпреки че вие много трудно ще измерите отклонение 0,01мм на 1200мм.

Чет Яну 28, 2016 10:08 pm
Профил

Цеков, само за последнотео не съм съгласен, за това има микрометри и измервателни маси :)

Пет Яну 29, 2016 3:27 am
Профил

за цена от 10000лв е абсурд да имаш машина която да обработва цилиндрови глави и дебели алуминиеви детайли както трябва.
Рутерите на http://cncsystems.bg/ като ги гледам стават за части за мебели, за надгробни камъни но едва ли за нещо друго....
За 10000лв може би най-разумното е стара фреза (вървят около 5000-10000 лв) изтърбушва се там каквото управление има и се прави модерно.
Иначе както ценков е казал това са цените.
А ако качиш бюджета 3 пъти и имаш място ти препоръчвам обработващ център на старо. Тогава наистина ще можеш да работиш.

Пет Яну 29, 2016 7:52 am
Профил WWW

Имам решение за колегата за да влезе в този бюджет:

Продавам българска ерозия (виж прикачените снимки), преправена за 3 -осна CNC работа, като по осите X и Y са сложени СВД-та. Окомплектована е с 3 мощни серва. Има помпа за охлаждащата течност.
Мисля че тази машина би се справила с изискванията за стабилност и точност - масата е масивна, шлайфана с T-канали за закрепване.

Цена 4000 лв - налична в Пловдив.

Какво липсва?
- 3 драйвера за сервата
- Шпиндел с подходящ инвертор
- Управляващ компютър или друго CNC управление

При интерес се свържете с мен.

Симеон

Прикачени файлове:
f3.JPG
f3.JPG [ 247.83 KiB | Прегледано 5737 пъти ]
f2.JPG
f2.JPG [ 233.51 KiB | Прегледано 5737 пъти ]

Пет Яну 29, 2016 9:32 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 212 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Следваща