| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12119 Местоположение: Гьотеборг
|
 Контакти и ключове
Планирам смяна на контакти и ключове вкъщи, и засега пробвам с някаква серия "Trend" на Шнейдер, не е много евтино, но изглеждат добре.
Някой да има наблюдения по въпроса? Да сте виждали двойка контакти с допълнителен USB - има разклонители, но такива за вграждане още не съм виждал?
|
| Чет Окт 29, 2015 11:47 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: Контакти и ключове
Контакт с USB ми се вижда пълна глупост. Първо постояно ще си гълта 1-2 вата паразитна енергия, независимо дали има нещо включено или не. Второ при гръмотевична буря, не можеш да го извадиш от контакта и ще изгори. И трето никога не знаеш, кога ще изгърми и ще запали нещо, когато са включени 24/7 в продължение на 10-ки години.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Окт 29, 2015 11:56 am |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
По нашите ширини Schneider имат една серия Sedna, която що-годе бива. Мисля че предлагаха и дървени рамки за нея, ако искаш екзотика. За USB - нямам идея, не ми е в радара.
|
| Чет Окт 29, 2015 11:56 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12119 Местоположение: Гьотеборг
|
за това че ще черпи постоянно засега няма проблем, надеждността по-мога да го приема а всъщност се чудя, защо не модифицират зареждащия USB контакт с вътрешен ключ(зъб), който да включва цялата чудесия само ако има конектор вътре. Това разбира се може да доведе до още проблеми. Сега, като гледам то си е цяла фамилия, но не виждам USB. Може би с вградено лабораторно захранване http://www.schneider-electric.se/sites/ ... wid=103167
|
| Чет Окт 29, 2015 12:21 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
Последно се взимат яко от турските! Не са лоши, а цената е супер! Контактите вървят по 1-2лв. Ключовете по 2 и нещо! Никакви оплаквания нямам! И тези модификации с RJ и USB не са скъпи! Сега ние ги взимаме със сериозна отстъпка, но все пак са си на далавера!
_________________www.elkran.com
|
| Чет Окт 29, 2015 2:41 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Ами .. има не малка ралзика, шнайдер лично на мен не ми харесват, легранд и бтчино от по евтините ползваме и не са зле, има вече и по скъпи ... а има и в същия ценови диапазон разни немски марки ..мм сега ми излязох аот главата, трябва да погледна каталога, но са дървенийка като шнайдер 
|
| Чет Окт 29, 2015 9:03 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
В къщи почти всичко ми е турско (не от най-евтиното но в пъти под марковите) и не съм брал никакви допълнителни ядове. Иначе се предполага, че Grubi има пари, пък и турско не може да намери. За мен Шнайдер (ама профи нещата) е най-доброто, докато Легранд са пример за необосновано високи цени. Последните в БГ са изненадващо евтини, може би заради разлика в изпълнението. Обаче, Grubi, ти се уля - контакт с вградена УСБ зареждачка - от к'в зор?!  Да ти дам акъла: по-скоро слагай тройни контакти щото са кръгли, пък ако ще да са от най-евтините. Не мисля, че ще включиш три печки в един контакт. А без разклонители пак няма да минеш. П.С.: Според теб какво качество ще има тази зареждачка в контакта и би ли включил в нея нещо за 1к евра?
|
| Чет Окт 29, 2015 10:22 pm |
|
 |
|
Grubi
|
ами освен Шнайдер, има и едни подобни които се казват Gelia и това е. в Хорнбах и Баухаус е същото, има и луксозни изпълнения но не са за мен. все пак живея в комунизъм  Цените - двойка контакт със или без земя е 10-15Е, ключовете и нагоре ако са девиаторни Ако си взема контакт от Шнайдер с УСБ, и знам долу горе какво е, не бих имал проблем да сложа телефон или таблет или каквото и да е там. ако изкарат и с УСБ-Ц на 3А още по-добре иначе тук по апартаментите и къщите има стандартно и трифазни контакти, за печките, бойлерите и термопомпите, но там е друга бира
|
| Пет Окт 30, 2015 12:37 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ааааааа цената ви е убиец ... ако имаш къде да продаваш да ти пратя 1-2 камиона 
|
| Пет Окт 30, 2015 4:54 pm |
|
 |
|
dumfree
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Пет Юли 01, 2005 10:46 pm Мнения: 229 Местоположение: Гложене/София
|
Вкъщи съм намонтирал Schneider Unica преди около 4 години и няма грижи. Това, което ми хареса е, че са относително модулни и могат да се монтират две неща в една основа - два ключа, RJ + TV и т.н. Единствено закрепването в конзолите е малко слабичко и имаше случаи контакта да тръгне след прахосмукачката, но след захващане на основата с винт към самата конзола няма мърдане. П.С. ключовете при не всички са бутони и ходят в едни ATmega, та не е много актуален теста 
|
| Пет Окт 30, 2015 5:15 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Grubi, значи заебаваш цялата история и с част от парите отиваш на екскурзия в БГ 
|
| Пет Окт 30, 2015 9:06 pm |
|
 |
|
Grubi
|
да може и така 200лв. за път и 20 за ключове и контакти, плюс три дни по кръчмите на бира  пей сърце - но отпуска няма...
|
| Пет Окт 30, 2015 10:47 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
|
| Съб Окт 31, 2015 2:01 am |
|
 |
|
ToHu
|
Според мен легранд от тоя клас е най-добре но USB никога не ми е хрумвало че може да потрябва, виж HDMI, VGA и разни други да, ама USB.... ето тук https://drive.google.com/file/d/0BzFSTB ... sp=sharing сме правили нещо но какво е това USB еидн господ знае, по скоро нещо сме моднали, ноговорим за USB с кабел а не захранване.
|
| Съб Окт 31, 2015 11:35 am |
|
 |
|
Grubi
|
ей това от olx май е най-добре. може би и индикация да имат, и ще заспи. но трябва да направят цяла поставка за телефона  , т.е. между адаптера и стената. и тъкмо ще го напавят като хората, и безжичните ще станат достатъчно евтини и разпространени
|
| Съб Окт 31, 2015 1:06 pm |
|
|