Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Доставки от ТМЕ за 3 дни без транспортни разходи от Полша 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Re: Доставки от ТМЕ за 3 дни без транспортни разходи от Полш
Stoimen написа:
Няма проблем да си поръчаш директно. Получаваш си фактурата, плащаш и чакаш куриера :). Аз си пазарувам директно от тях като физ. лице, но може да ти е по изгодно през КЕТ, както се написа по горе (смятам да проверя за следващата поръчка).

А как пускаш поръчката. Защото онзи ден като се пробвах да направя поръчка ми иска някакъв номер на поръчка да вкарам в първото поле и доколкото разбрах това е май VAT номер и в крайна сметка не ми дава да пусна системета им онлайн поръчката. Изписва ми тази грешка 52
Код:
[52] Sale for individuals and companies without valid VAT EU number is suspended until futher notice.
Excuse us for the problems. In case of any questions please contact export@tme.eu

Не знам аз ли някъде бъркам нещо или може би при самата регистрация на потребителя нещо трябва да се посочи по специфично. В случая звънях даже днес в Кет и ми изглеждат точни но в моя конкретен случай даже ако поръчам директно от ТМЕ заедно с доставката ще ми излезе по евтино и бързо. Тъй като ще трябва да плащам допълнителни разходи за куриер и банков превод до Варна. Ако бях от София определено през Кет е по-изгодно да се поръчва или за по-дребни неща например.

Чет Авг 13, 2015 11:27 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Прав си вече не може ! Последната ми поръчка е от преди 3 месеца. Явно са променили условията :(.
п.с Намери познат с фирма по ДДС и ...

Чет Авг 13, 2015 2:12 pm
Профил

Stoimen написа:
Прав си вече не може ! Последната ми поръчка е от преди 3 месеца. Явно са променили условията :(.
п.с Намери познат с фирма по ДДС и ...

Аха, ясна работата вече. Даже в последствие като си сметнах колко бих дал като крайни разходи ако доставката е през Кет или през ТМЕ и като се замислих че през тях ще платя българското ДДС то тази разлика от 3% между нашето и полското ДДС ми компенсира донякъде транспортните разходи за куриера.
Та в повечето от случаите с Кет е по-изгодно определено още повече ако сте от София. Единствено може да сте на плюс с директна доставка ако например поръчвате нещо много тежко например над 10кг от ТМЕ.

Чет Авг 13, 2015 2:42 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Това щях да ти кажа и аз, ама ти сам си го видял. Освен това фирмите които пазаруват повечко от тях имат малко по различни цени - така, че КЕТ със сигурност получават допълнителни отстъпки. В общи линии всичко е така сметнато, че фирма доставчик като плати за доставка, като си сложи малко надценка и евентуално вътрешни транспортни разходи, цената до теб да е същата каквато би била ако си го купиш директно от тях като физическо лице.

Чет Авг 13, 2015 10:49 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2