Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Доставки от ТМЕ за 3 дни без транспортни разходи от Полша 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Доставки от ТМЕ за 3 дни без транспортни разходи от Полша
Здравейте, колеги,

Правя доставки (без ограничение за минимално количество или цена) от www.tme.eu/bg/
Доставката е на цената, посочена в каталога и без да плащате транспортните разходи от Полша до България.
Срокът на доставка е 3-4 дни.

Яна Колева
Кет Електроникс
www.ket-bg.com
ydimitrova@ket-bg.com
тел. 028603107
моб. 0899881250

Пон Май 25, 2015 5:28 pm
Профил
Ранг: Почетен член

Мнение Re: Доставки от ТМЕ за 3 дни без транспортни разходи от Полш
Коя цена да гледам - цената в лева? Това е без ДДС, нали?

Нед Юни 07, 2015 6:50 pm
Профил WWW

В ТМЕ цените са без ДДС.

Нед Юни 07, 2015 8:43 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Айде сега малко под секрет да ви светна в една далавера : начи ако всеки месец им правите по 10 - 15 хил. лв. оборот, ще ви вкарат в една графа, дето цените са мааалко по-различни от това дето се вижда нормално. В някой случаи, за някой стоки, отстъпката е толкова голяма, че покрива нашето 20% ДДС и има аванс за печалба на търговеца. Ако пък на търговеца му се рискува да прави врътка с ДДС (да не ви издаде фактура) даже може и под цените дето се виждат нормално да ви даде стоката. А транспортните разходи също могат да се избият от отстъпката - особено като се поръчват по-големи пратки на един път - 7.9 евро е за 200 гр и за 20 кг.

Не е много коректно да го правя, но ето ви пример...

Прикачени файлове:
red_price.jpg
red_price.jpg [ 74.93 KiB | Прегледано 3472 пъти ]
normal.jpg
normal.jpg [ 70.71 KiB | Прегледано 3472 пъти ]
Чет Юни 11, 2015 1:52 pm
Профил ICQ

А сега и аз малко да ви светна. Дори и 100тина лева оборот да правите но да е регулярен всеки месец получавате отстъпка. Например цената за 1 - 10 бройки от нещо е като за над 100 бройки и т.н. В това няма нищо скрито покрито.
Обаче ако фирмата ви тук не е регистрирана по ДДС то тогава поръчките от ТМЕ стават скъпи заради:
1- плащате полско ДДС, а то е 23% (в БГ е 20%)
2- плащате доставка и пак полско 23% ДДС върху нея
3- превода е някакви левчета.
Ами това е! Всичко е бизнес благотворителността дори и да съществува е ограничена, рядко приложима и т.н :D

Чет Юни 11, 2015 2:22 pm
Профил WWW

Като гледам какви примоции пускат някои търговци в US това тук нищо не е, интересно че тия промоции са вече по две години, keysub примерно, тия не ги знам колко са големи, дали са само локални в невада или са верига, но съм виждал доста интересни цени. Примерно колега си купува дръжка за weller а при тях цялата станция беше по евтина от това кеото той намери уж като изгодно ... странни неща.

Чет Юни 11, 2015 9:52 pm
Профил
Аватар

Чистят складове. Такъв им е бизнеса, в САЩ го има за какво ли не, голям пазар са, много стока залежава и трябва да се разкара.

Аз така преди години си купих флукета за 300$ общо, цената им тогава при официалните представители беше над 1000$.

Пет Юни 12, 2015 9:03 am
Профил ICQ
Аватар

Пак се отплеснахте и разводнихте на жената темата! Важното в случая е, че имате безплатна доставка за неща, които са с малка стойност и не си заслужават плащането на 8 евра, а тук ги няма. Преди две седмици така си взех от там кабелни ушички с отвор 2мм, дето тук и с фенера на Диоген не можеш да намериш!

Пет Юни 12, 2015 11:37 am
Профил WWW
Аватар

Ставаше дума как може цената за клиент тук да е такава каквато се вижда на сайта. Иначе евала, че смогва да прави доставки на 3 дни. Моя агент ги прави на седмица неговите.

Пет Юни 12, 2015 11:23 pm
Профил ICQ

Поръчах си две алуминиеви кутии от ТМЕ, чрез Кет Електроникс и съм много доволен, че ми ги доставиха без транспортни разходи и в срока от 3 дни за което съм много доволен. Ако си ги бях поръчал директно при тегло над 2 килограма, кой знае колко щяха да ме натоварят с куриерски такси.

Пон Юни 15, 2015 12:39 pm
Профил
Аватар

7.90 евра....

Транспорта от ТМЕ е на 1-ца. Получавал съм кашон 60х50х50 тежащ към 30 килца (имаше бая трафчета вътре) за 7.90€

Пон Юни 15, 2015 1:02 pm
Профил ICQ

Здравейте колеги.
Искам да попитам ако някой знае дали е възможно да се поръчва от ТМЕ ако не си фирма и не си регистриран по ДДС.
Защото сега върви една промоция на сайта за намаление 15% до края на месеца и ми се искам да се възползвам от нея да купя едно лабораторно захранване, но когато се опитам да направя поръчка ми изписва че на индивидуални хора и такива нерегистрирани с ДДС в Европа не могат да правят поръчки от сайта.
Да знам дали да се мъча да поръчам лично или евентуално да ползвам услугите на фирмата посочена в тази обява.

Сря Авг 12, 2015 9:08 pm
Профил
Аватар

Ползвай Кет, за една поръчка не си струват разправиите с регистрации и т.н. Звъниш им , питаш и ако те устройва - поръчваш.

Чет Авг 13, 2015 12:58 am
Профил

Цитат:
Ползвай Кет, за една поръчка не си струват разправиите с регистрации и т.н. Звъниш им , питаш и ако те устройва - поръчваш.

Май си прав и така ще направя. По принцип в сайта отдавна имам регистрация но чак сега реших да поръчам нещо за първи път.
Но все пак ми е интересно да разбера дали ТМЕ работят само с фирми регистрирани с VAT номер, защото поне от сайта им никъде не видях да пише конкретно дали може и без него да се поръчва. Явно такава им е политиката да работят само с фирми, а не дребни клиенти.
В случая даже това което искам да си поръчам би ми излязло по изгодно ако го поръчам директно от сайта на ТМЕ защото е бая тежко към 7кг. Определено за дребни единични неща е по-добре да се ползва посредник, но в случая така или иначе аз нямам алтернатива.

Чет Авг 13, 2015 9:55 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Няма проблем да си поръчаш директно. Получаваш си фактурата, плащаш и чакаш куриера :). Аз си пазарувам директно от тях като физ. лице, но може да ти е по изгодно през КЕТ, както се написа по горе (смятам да проверя за следващата поръчка).

Чет Авг 13, 2015 11:15 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща