|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:04 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
 Пример за UL BOM
Бях го сложил в грешния раздел... и го затрих, че и текста. Накратко - ако някой е виждал нещо подобно, или се борил да си каже мнението какво още е нужно (освен написаното в прикачения файл), че ми предстои да се боря със сертификация. Ето и какво ползвам да вадя сертификатите http://database.ul.com
|
| Вто Юни 02, 2015 5:41 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Пример за UL BOM
и нелош документ за EMC/ESD сертификация на изделие
|
| Чет Юни 04, 2015 10:08 am |
|
 |
|
Edesign
|
Общо взето не разбирам какво точно искаш да кажеш, но ще ти разкажа накратко как се сертифицира:
1. Имаш изделие за сертифициране. 2. Според типа на изделието, гледаш на кои стандарти трябва да отговаря. Т.е. трябва да намериш групата на твоето изделие в списъка, предложен в стандарта 3. След като разбереш на кои стандарти трябва да отговаряш се вижда и какви тестове трябва да минеш (както е док. HI6000) 4. Тестовете имат параметри. Тези параметри се определят от групата, към която спада твоето изделие (не типа). Това е за да получиш сертификат за минали тестове за ел. магн. съвместимост, устойчивост и т.н.
След това ако ти искат UL (за Америка) трябва всички отговорни елементи (основно кондензатори на високо напрежение да имат UL сертификат, както и платката) За Германия ти трябва и VDE. Просто трябва съответните компоненти, които слагаш да имат този сертификат. Това обаче можеш да го докажеш на одитора ако имаш система за контрол на качество (входящ, изходящ и т.н.)
|
| Чет Юни 04, 2015 3:49 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Благодаря за инфото.
Ами сигурно не се изразявам добре, случва се.
1. Имам издели(я) за сертифициране. 2. Контролер със радио модули по него / някои със захранвания и кутии, някои само OEM 3. Правим пре-тест в неоторизирана лаборатория, за да видим къде сме долу-горе (и гледаме това което искаме да видим) 4. Съоветна промяна или не, пак пре-тест. 5. Тестове в оторизирана лаборатория. 6. Производство
Система за контрол на качеството има, нещата се произвеждат в сертифицирана фирма и си има проследяване за всичко. Просто аз съм доста нов в серийното производство и EMC/ESD и т.н. тестовете.
|
| Чет Юни 04, 2015 4:13 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|