Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Търся фирма за кримпване на кабели 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Търся фирма за кримпване на кабели
Или магазин, в който се продават готови такива. Купувах от КЕТ, но вече нямат. Става дума за конектори от типа HU-xx по спецификациите на Комет. В една по-стара тема става дума за такава фирма, но телефонът не е актуален.

Нед Окт 05, 2014 2:30 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Търся фирма за кримпване на кабели
Някъде в обявите имаше публикувана такава на човек или фирма извършваща подобна услуга...

Нед Окт 05, 2014 5:44 pm
Профил
Аватар

itso.t написа:
Някъде в обявите имаше публикувана такава на човек или фирма извършваща подобна услуга...

Намерих я , но телефоните не са актуални. Това е в темата за инструмент за кримпване.
И още един въпрос - то се е видяло, че ще ги кримпваме сами, но поне ако някой знае къде се продава подходящ кабел, да пише.

Пон Окт 06, 2014 12:52 pm
Профил
Аватар

На мен Комет ми ги кримпват - т.е. те си ги дават на външен човек/фирма, но ги фактурирам през тях. Кримпвали са ми и на дребно ( < 100 бр. ).

Пон Окт 06, 2014 1:40 pm
Профил ICQ

Ицо написа:
И още един въпрос - то се е видяло, че ще ги кримпваме сами, но поне ако някой знае къде се продава подходящ кабел, да пише.

В Китай. През eBay съм си напазарувал грубо 7-8 цвата по 7-8 размера. Като тия по компютърните захванвания са, със все надписите по тях. Тук така и не намерих от кой.

Сега вие сте фирма, предполагам, та е по-сложно де. Но факт - търсил съм тук, не съм намерил. Говоря точно за тия с надписите като на компютърните захранвания. Иначе разни вариации има, ама додето уцелиш си е зор.

Пон Окт 06, 2014 4:10 pm
Профил ICQ

Уффф все е зор. Тук тия които могат изобщо не им се занимава на дребно, като дребно може и да са по 1000 фоми, за тях важна е цената и сложността, примерно Язаки ... има и други и произвеждат основно автомобилни. Други пък имат оборудване но не предлагат услуги, примерно на Хъниуел процес солюшън отдела, имат плауавтомати и оборудване, добре ги правят но само за свои цели. Трети пък предлагат услуги но или работят с ръчни инструменти, или нямат разнообразие от пресови накрайници, или и двете, като често това е съчетано с лимит в наличните проводници, цветовата им и текстова маркировка и др. Практиката ми показв че или си оборудваш собствено производство, което за да става сравнително качествено изисква поне един дв аполу автомата /един разкрояване един кримпване/ или поръчваш в китай, и то внимаваш къде :) Друг вариант е да се оборудваш с ръчни инструменти качествени, но пак е проблем доставката на кабелите. В САЩ онлайн си доставям един проводник в 20-на цвята и маркировки, тук ако намеря 7-10 е щастие. Пак там от един доставчик имам поне 50 модификации на проводници според температура, напрежение, тип изолаци и т.н. и повечето от тях са в поне 7 цвята, много в 16 или 20. Иначе за кабелни форми know-how съм отркаднал от къде ли не, но нито ми е бизнеса да правя кабелни форми, нито имам желание да ми става, опитвам да споделям с доставчици но трудно им увират главите, а те хората от авто и самолетната индустрия отдавна са го измислили как да става, само дето по такива места дори ти забраняват да гледаш но аз нали съм кривоглед .... а и като ти дадът да снимаш тавана все едно са ти дали да снимаш всичко ;)

Сря Окт 08, 2014 4:47 pm
Профил
Аватар

В темата за "Инструмент за кримпване" Cino даде актуални координати на фирмата, която се занимава с това. Имат си кабели и конектори.

Сря Окт 08, 2014 6:32 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Ицо написа:
itso.t написа:

Намерих я , но телефоните не са актуални. Това е в темата за инструмент за кримпване.

za kakvo po-to4no hte gi izpolzvah,ima golqmo raznoobrazie na kabeli i se4enie

Нед Окт 26, 2014 7:44 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8 мнения ]