| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
 Визуализация на платки
Pirev, платката си е добре ама един по друг въпрос ....... ти в тия цветове ли работиш, това ми се вижда много жестоко за очите, не те ли заболяват ?
Пренос от темата "Цени за Печатни платки" - Реконструктор
|
| Пон Ное 21, 2005 9:04 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Пирев е стар хакер и работи с крещящи цветове на тъмен фон  .
|
| Пон Ное 21, 2005 10:18 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами кат сме закоментирали платката, що не пускате накрая една голяма земя, навсякде де що е празно. Аз така правя. И от двете страни. Че даже и пъхам тука-там преходни отвори във плоскостите, да има повече връзки между земята горе и земята долу.
То така или иначе програмата сама ги рисува полигоните. Даже ми е кеф накрая кат съм свършил платката - пусна и това отгоре, и придобива вид на истинска.
Пък и да пестим медта - що да ходи в канала.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Ное 21, 2005 10:23 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
И аз това щях да питам - ма реших, че не е моя работа да се меся на pirev. Аз също слагам мощно маса от двете страни и задължително през 200 милса проходни отвори между двата полигона за да се намали паразитната индуктивност.
|
| Пон Ное 21, 2005 10:26 am |
|
 |
|
ToHu
|
То и аз така правя, но с това също трябва да се внимава, тия преходи не винаги са ползени .... а ако можеше програмата само да ги слага ... имах една платка къде 8-9 кв.дм няма да кажа как съм правил тия преходи .. не мога д я пусна да се види .... но голям зор си беше, а там имаше и разни по-странни сигнали та трябвае да върви маса м-у тях и то наистина аса а не проводник че .......та окоти ми се вола ......
|
| Пон Ное 21, 2005 11:08 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Използвам цветове като на PCAD 4.5, щото с него най-дълго съм работил. Червено за страна спойки, зелено за страна елементи. TopOverlay беше жълто, но след capture на екрана не се вижда, затова го направих синьо. Общо взето на Protel цветовете по default никога не съм ги харесвал. Ако PCAD за Windows беше така толкова добър, колкото PCAD за DOS никога нямаше да се захващам с Protel. На няколко пъти се опитвах да започна с PCAD за Windows, но така и не успях да го харесам, дърводелски интерфейс, бъгава програма, кофти горещи клавиши, калпава или никаква поддръжка на собствените си стари формати на файловете и т.н.
Иначе за полигоните, слагам ги, но в случая не съм ги разпечатал, тъй като няма да се видят пистите от едната страна.
|
| Пон Ное 21, 2005 12:10 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Е понеже много се кефя да коментирате може ли и аз да получа коментар за развойната си платка (ако може да не се обаждате за някой малки полигончета дето стърчат) 
|
| Пон Ное 21, 2005 1:01 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Нещо ми прилича и тука ауторутера да е играл  . Иначе е къде, къде по-добре от г-на Кордев  .
|
| Пон Ное 21, 2005 1:30 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Решил си значи - Атмел. Нещеш TI.
Ще ме караш сам да правя развойна платка. Като се знам обаче, няма да го направя - 87$ е в Олимекс, май на там отиват нещата.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Ное 21, 2005 2:45 pm |
|
 |
|
MGBY
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 2:56 pm Мнения: 347 Местоположение: Хасково
|
Има тук таме какво да се пипне, но с Кордев и дума не може да става за срвнение 
|
| Пон Ное 21, 2005 3:35 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Цецо другата седмица мога да отделя един ден да направя развоина платка за тексаския. Поръчвай процесори смело. Кажи за кои процесор да е.
И тексаските трябва да се усвояват 
|
| Пон Ное 21, 2005 3:53 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Бе айде и аз съм на тексасците, ама така или иначе тая ще си я сглобя, все някъде ще ми влезе в употреба  За тези които проявяват интерес, мога да сглобя всякаква развойна платка, опира само до намирането на елементи. А проблем с рутера нямам, Specctra е, ако искате и на ръка ше ви ги правя 
|
| Пон Ное 21, 2005 4:08 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Бихте ли уточнили какво имате под предвид развойна платка за MSP430 и AVR ? Ако е JTAG дебъгер/програматор за MSP430 имам такава платка за Protel 99 SE, правил съм я през 2001г по схемите на Texas, половината ми е наситена и още не съм я изпробвал. Ако някой иска файловете да се обади.
|
| Пон Ное 21, 2005 6:59 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Говорим за ARM7 процесори.
|
| Пон Ное 21, 2005 7:14 pm |
|
 |
|
ToHu
|
А аз от едно време с Orcad работех под dos, и то там цветовете горе долу като при протела, аз си харесвам червено и синьо на черен фон, не ми изморява очите, тоя белия фон ми се вижда доста изморителен, но сигурно е въпрос на навик 
|
| Вто Ное 22, 2005 12:06 am |
|
|