Отговори на тема  [ 141 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Следваща
Free energy - Генератор на Капенадзе 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Free energy - Генератор на Капенадзе
ike написа:
Съгласен съм с това, че има още много да се учим и неутрино абсорбаторите и джобните cold fusion реактори предстоят. Но не мисля, че ще ги открие някой който си игре в кухнята с магнитчета и не познава физиката за 6-ти клас.

Едва ли той ще го открие, но е добре, че има желания да си играе. Знае ли човек от кой храст ще изскочи заека? А иначе винаги ще се намерят хора, които мислят, че знаят всичко, могат всичко и всеки опит на някой да представи ново знание (било то вярно или погрешно) ги докарва до истерия. Готови са веднага да го хвърлят на кладата.

Съб Окт 13, 2012 6:31 pm
Профил WWW

Ако видеото се казва "игра с магнитчета, намотки и други неща, дето не знам как се казват" съм съгласен да се забавляват, но когато видеото се казва "БЕЗПЛАТНА ЕНЕРГИЯ!!! ДА ПРЕЦАКАМЕ ГАДНИТЕ ЕНЕРГИЙНИ КОМПАНИИ!!! КУПЕТЕ СИ КНИГАТА ЗА $50 ДА ВИДИТЕ КАК!!!" съм съгласен да ги хвърляме на кладата, поне малко енергия да отдадът в околното пространство.

Съб Окт 13, 2012 6:55 pm
Профил
Аватар

Идеята е стара и елементарна - вземаме един акумулатор, към него закачаме един трансфертер 12/220. На изхода на трансфертера свързваме зарядно което да зарежда акумулатора, за да не пада. Излишната енергия я използваме според нуждите ни... :D

Съб Окт 13, 2012 8:35 pm
Профил
Аватар

ike написа:
Ако видеото се казва "игра с магнитчета, намотки и други неща, дето не знам как се казват" съм съгласен да се забавляват, но когато видеото се казва "БЕЗПЛАТНА ЕНЕРГИЯ!!! ДА ПРЕЦАКАМЕ ГАДНИТЕ ЕНЕРГИЙНИ КОМПАНИИ!!! КУПЕТЕ СИ КНИГАТА ЗА $50 ДА ВИДИТЕ КАК!!!" съм съгласен да ги хвърляме на кладата, поне малко енергия да отдадът в околното пространство.

И кой да бъде сложен на кладата? Качилия видеото с това гръмко заглавие или тоя, дето си играе с магнитчетата?

Съб Окт 13, 2012 10:08 pm
Профил WWW
Аватар

itso.t ти много HiTech се изказа. Скоро един колега когото не смятах за абсолютно неграмотен ми искаше по-як двигател за 12 волта защото имал в излишък акумулатор и динамо пък нямал зарядно :)

Съб Окт 13, 2012 10:20 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

ike
Аз по физика в 6-7 или 8ми клас съм учил, че земното ядро е огромен постоянен магнит който поражда земното магнитно поле.
Ако вярваш на това значи изобщо не си компетентен да пишеш по темата, ако знаеш защо това е лъжа то значи пишеш по инерция без да влагаш никаква мисъл само да си демонстрираш остроумието "което е струва ми се малко неуместно"
А това че никой още не е направил работещо устройство "което не е сигурно" означава единствено, че има технологични, конструкционни, та даже и политически спънки за реализирането. Тези спънки обаче не решават уравнението неравенството остава необяснено :P

Пон Окт 15, 2012 12:09 pm
Профил
Аватар

Кое уравнение?

ike си е много прав. Ко стана с оня иранец - Кеше ли беше? 21 септември май мина? Или пак някви геополитически неща са станали? Освен това точно в момента няма един учен дето да твърди с увереност какво точно се случва в ядрото на земята. Обаче високата температура не говори никак добре за теорията че е просто една маса стопилка. Колкото до използването на полето - де да беше с честота 50 Hz - щяхме да го ползваме много лесно, ама не е. И всички видове "вечни двигатели" с магнити ще си останат "чисто шарлатанство". Сори ама това е положението. А щом си ходил и на училище 6-7-8 клас би трябвало да познаваш разликата между потенциална и кинетична енергия. Е същото е и с магнитите - като седи на едно място магнита не е нишо повече от парче желязо с някаква потенциална енергия.

Вто Окт 16, 2012 6:20 pm
Профил ICQ

Cekins, трудно е да се прогнозира какво ще е възможно и какво не.
По-скоро проблема е технологичен. Ако се намери материал, който е "изолатор" за магнитното поле - дори магнита да е неподвижен пак ще можем да го използваме да индуцира напрежение в намотка - просто като чисто механично я "изолираме" от магнита с някаква честота с въпросния екран (който примерно се върти с определени обороти).
Друг вариант е магнитен "ключ". Има за сега разработки, но пак опираме до материали.
До скоро и свръх проводимостта не беше открита, но точно поради технологични проблеми все още не се използва масово. Въпрос на време е според мен ...
Защо да не допуснем същото и за магнитните "екрани" ?

Да не говорим, че циганите отдавна са открили и използват Фри-енерджи-то :-)

Сря Окт 17, 2012 10:07 am
Профил
Аватар

Ъхъ, а като изобретим материал дето да не пропуска гравитационното поле ще
си направим и летящи килимчета.

Втори перпетуум-мобиле изобретател за не особено гъсто населен технически форум.... почвам
да се чеша по главата вече какво става.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Сря Окт 17, 2012 5:49 pm
Профил WWW

tgi написа:
Ъхъ, а като изобретим материал дето да не пропуска гравитационното поле ще
си направим и летящи килимчета...

tgi, моля те, не давай такива идеи, че знаеш ли колко човеко-часове (да не кажа човеко-животи) ще отидат в търсене на "изолатор на гравитационно поле"

Чет Окт 18, 2012 9:55 am
Профил

Относно гравитационното поле - преди време стана на въпрос във форума, че гравитор-а е открит през миналия век.

Само преди 300 години има-няма и Давинчи са го гледали като извън-земен заради приказките и проектите му, че човек можел да полети. Сега никой не се учудва от това, нали?
https://www.youtube.com/watch?v=AnxtUdiDbZk
Гледах наскоро (в момента не мога да го изровя) и друг клип на летящ човек, но с ракетен двигател на гърба ... Нещо подобно на супермен от фантастичните филми от преди 30-40 години ...

Хайде замислете се в областта на микроконтролерите - кой може и колко е трудно (да не кажа невъзможно) да се прогнозира какво следва само след 5-10 години? А след 20 - 30 години?

"free your mind" както се казва :)

Трудно някой може да ни постави толкова големи ограничения на мисленето, колкото самите ние волно или неволно сами си поставяме...

Чет Окт 18, 2012 10:24 am
Профил

tgi, казах ли ти?

Чет Окт 18, 2012 10:40 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
dan написа:
tgi, казах ли ти?

мдаа,
Както казал Батман на човека паяк:
"Преди да почнеш да спасяваш света, трябва да прескочиш дувара на лудницата" :!:

Чет Окт 18, 2012 11:14 am
Профил
Аватар

:D :D :D :D

Това с дувара е добро, разкикотих се :D :D :D .

Dan, темата е полезна. Току разкрие нечия идентичност като tinfoil hat scientist :D .

В което не би имало нищо толкова за отбелязване ако не ставаше дума за хора с технически
професии, аз останах изненадан дотук и в двата случая.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Окт 18, 2012 11:36 am
Профил WWW

tgi написа:
В което не би имало нищо толкова за отбелязване ако не ставаше дума за хора с технически професии, аз останах изненадан дотук и в двата случая.

За отбелязване ще е ако хора с "не-технически" професии започнат да правят технически открития ... Разбира се това не виждам как ще стане.

Във форума имаше и хора с "технически" професии, които трудно схванаха, че и климатика (термопомпата) всъщност е устройство използващо фри (безплатна)_ енергия и че на изхода си вади повече полезна енергия отколкото "платена" такава се подава на входа му. Е те това е за отбелязване за съжаление.

Чет Окт 18, 2012 1:29 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 141 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Следваща