|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 9:42 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
Розетка за тонколони (loudspeaker socket)
| Автор |
Съобщение |
|
woody
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
 Розетка за тонколони (loudspeaker socket)
Някой знае ли магазин в София откъдето мога да купя налични розетки за тонколони за стена? Една двойна или две единични, няма значение. По възможност и да не са LeGrand, че тяхната цена е малко прекалена.
Малко екзотика си пада. Мерси предварително.
|
| Нед Авг 19, 2012 2:15 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
 Re: Розетка за тонколони (loudspeaker socket)
Ами аз легранд щях да ти предложа, има и друго но по цени са сходни, сигурно има и по евтини но аз не позлвам евтини компоненти и не ги знам, така че ...
|
| Нед Авг 19, 2012 6:21 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Има по-евтини, поне виртуално по нета. А наличности ... ще се чуе. LeGrand видях една обикаляйки за нещо съвсем друго и дори се опитах да я купя, при което се оказа естествено че е мостра и трябва да се поръчва. Колкото до качеството - това не е димер примерно че да взема да се вживявам, отделно е за несериозно приложение - не съм полагал от еднопосочния кабел за $1000/метър. 
|
| Нед Авг 19, 2012 11:33 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Виж, това е така, ама въпроса е как се захваща кабела за него, дали ще можеш или не, има някои които се поят, поне така се предполага, ама спояване става след силно киселинен флюс. Други са с такова покритие че само след няколко месеца се окисляват до степен в която не правят контакт. Тия розетки обикновенно са ниско, и като се мие пода ги пръска вода и др. такива .. аз предпочитам да са си качествени. У нас имам някакви, но са за 6.3 мм жак, не са легранд, не мога да видя марка, работят ама ... аз не съм пускал колоните поне 2-3 години.
|
| Пон Авг 20, 2012 12:33 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Ако не си аудиоманиак, ползвай преработени за кабелна телевизия. Има ги различни и не са скъпи, но от вътре трябва да махнеш съпротивленията.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пон Авг 20, 2012 8:27 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|