Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Мини термо принтер 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение Мини термо принтер
Трябват ми няколко бройки принтери като за касов апарат с RS232 или IR интерфейс

Някой да е работил с тях ?От къде най изгодно могат да се намерят ? Не са спешни може да се изчака и доставка .

Пет Авг 17, 2012 1:03 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Мини термо принтер
Опитай да установиш контакт с Оргтехника - Силистра. Значи по принцип самите принтери се продават отделно от контролерите и оригиналните контролери са леко скъпи. Оргтехника имат направен контролер който му се подават данни през RS232. Аз лично съм ползвал и стават. Тия които аз ползвах ми ги доставиха през Псит - Шумен - те са им някакъв представител на касовите апарати. Цената - мноо прилична - излизаха към 80-90 лв. комплекта (принтер + контролер + разни пластмаси). Принтерите са Seiko. А ги имат и като асортимент цял принтер. Аз ги ползвах за вграждане в мои си кутии и ги купувахме като резервна част без външните пластмаси.

http://orgtechnica.bg/index.php?option= ... 64&lang=bg

Пет Авг 17, 2012 4:19 pm
Профил ICQ
Аватар

Благодаря за информацията тези не ги открих с гооглето но ще свършат работа и и цената е добра :partyman:

Пет Авг 17, 2012 8:07 pm
Профил
Аватар

Е имат си и недостатъци. Оснвоното за което се сещам е че не могат да поемат много символи на куп. И това май не беше описано в документацията. А може и да са си оправили софта. Опитно бях установил колко символа му е буфера и за да не оттърва данни трябваше след напълване на буфера да се изчака да го изпразни до 0 и чак тогава пак да се пускат нови. Но пък за сметка на това си му подаваш символи и той си се оправя сам как да ги печата. Направо си работи като дърта матричарка :) Първия принтер ми го бяха пратили с празен процесор :) Три дена загубих да се чудя що не реагира пущината. Ама после пратиха софта, флашнах го и тръгна от раз... В първия имаше някакво пълна недоумица в захранването, ама в следващите я бяха оправили. Та така - има защо да е в този ценови диапазон, ама ще ти върши работа.

Пет Авг 17, 2012 8:34 pm
Профил ICQ
Аватар

Това не е проблем имам да печатам два реда по пет шест символа

през интервали от време минимум 10 - 15 мин.

Пет Авг 17, 2012 8:42 pm
Профил
Аватар

За толкова няма да имаш грижи - не мога сега да си намеря програмите ама мисля че около 5-6 пълни реда можеше да поеме на веднъж. Ако ще го вграждаш в нещо имай предвид че вдига до 3А пиков ток когато печата (при плътна линия).

Съб Авг 18, 2012 9:21 am
Профил ICQ
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

@ Наско

може да хвърлиш един поглед и тук
http://www.aps-printers.com/on-multi/Home.html

имат доста голям асортимент, предлагат както само принтерски механизми, така и механизми с платка за управление, поддържа се сериен интерфейс и usb; има варианти на 24, 12, 5 волта; някои от 5 волтовите принтери са в доста симпатични кутийки, готови за вграждане в крайно изделие

за съжаление ако искаш да погледнеш техническата документация, ще трябва да се регистрираш; регистрацията не е автоматична и може да се наложи да изчакаш 2-3 дни докато ти я направят (тъпо е, но това е положението); ако се интересуваш от някоя спецификация и не ти се чака за регистрация, мога да изтегля и да ти пратя на лични, аз имам регистрация; има драйвери и софтуер за свободно сваляне (без регистрация), една от програмите е редактор на шрифтове, с който лесно може да създадеш твой собствен шрифт (или да редактираш някой от примерните); ширината на главите варира от инч и половина, 2, 3, до 4 инча, разделителната способност на повечето от главите е 200 dpi, за 3 инчовите механизми има възможност и за 300 dpi

дано да ти е от полза тази информация

edit: забравих да кажа, имат офис в софия, където може да попиташ за цени и доставки; имат и достатъчно грамотна и отзивчива техническа подръжка

Съб Авг 18, 2012 6:13 pm
Профил

ISL или ICL някакви такива имаше, те имаха и принтери с контролери ако се не лъжа, не помня колко скъпи бяха, някъде на 7-ми кмсе намират. Иначе да го управляваш принтера не е кой знае какъв зор, ако така или иначе имаш някакво процесорле систрувада се замисляш за твой си контролер.

Съб Авг 18, 2012 8:25 pm
Профил
Аватар

за сега се спрях на Българско то родно ....
мисля че ще вършат работа
в понеделник ще поръчам една бройка за проби

Съб Авг 18, 2012 11:16 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 9 мнения ]