| Автор |
Съобщение |
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: FDD to UBS / SD
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Авг 07, 2012 2:15 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Явно са се навъдили. Аз не се задълбочавах ама май не е все едно и също устройство а са разни?
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Авг 07, 2012 2:59 pm |
|
 |
|
relsys
|
А, то си ги имаше още преди 3 години. Интересното е, че някой май изчезнаха... може и да не са били реални устройства?!?
|
| Вто Авг 07, 2012 4:02 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е поне това тукашното juzisound го е виждал да работи. За другите дето са по $20 и аз съм скептичен ама знае ли човек коя мравка къде какво е домъкнала... 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Авг 07, 2012 5:08 pm |
|
 |
|
relsys
|
Ми аз единственото дето съм виждал и работи е моето. Въпросът е, че преди години имаше едни по 500 Евро. А тези от 20 - според мен няма как да се докара на такава цена, освен акко някой не е направил специализиран чип. А то и индикация няма, най вероятно работи само от главната директория.... абе не е никак просто...
|
| Вто Авг 07, 2012 5:56 pm |
|
 |
|
TheHungry
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 03, 2005 11:31 am Мнения: 766 Местоположение: Пловдив
|
Да и явно си купува от китайците само кутии и си слага собствените платки вътре  , или е успял да направи точно същата матрица  , като гледам и интерфейсната платка я е издокарал едно към едно със китайската .
_________________ "I really do like SOLDERING as my programming language." Bob Pease
|
| Вто Авг 07, 2012 8:42 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Да изтупам прахта от тая антична тема...
Междувременно някой нещо да е копал по въпроса? Че кандидатите за ъпгрейд се увеличиха, и ще трябва да се задвижа въпроса. В ибейско има някакви оферти, вече и на по-нормални цени, но са за стандартни 3.5" FDD, а повечето устройства са със слим флопита.
Та, интересни оферти, схеми, фърмуер и т.н.?
|
| Вто Юни 20, 2017 4:34 pm |
|
 |
|
nik
|
http://www.ebay.co.uk/itm/25S8-SFR1M44- ... Sw1WJZKRXjhttp://www.ebay.co.uk/itm/SFR1M44-U-USB ... 2183529069не съм го тествал и не мога да давам съвети, но пък цената му е такава че си заслужава една бройка за проба ако няма нещо готово като схема всичко друго като разработка ще е по скъпо
|
| Чет Юни 22, 2017 9:42 pm |
|
 |
|
TheHungry
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 03, 2005 11:31 am Мнения: 766 Местоположение: Пловдив
|
_________________ "I really do like SOLDERING as my programming language." Bob Pease
|
| Чет Юни 22, 2017 9:48 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Гледах ги тия и подобните им. Докато се мотая, и цената им е станала прилична. Тъпото е че са заместители на нормално 3.5" флопи, а на доста от техниките на които ще правя ъпгрейд е слим. Тия дни го загледах и това. Ама техниките са повечко, и не ми се инвестира подобна сума. Някъде по-напред в темата има схеми и хексове за първообраза на това нещо. Захванал съм се да спретна платка за някоя и друга тестова бройка, за да видя как се държи. Ще може да се вгражда и вместо слим флопи. Уви, без дисплея. Не открих дребен LCD дисплей подходящ за целта. Като има развитие, ще обадя.
|
| Чет Юни 22, 2017 10:07 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Аз още имам разби флопита дори работещи от едби стари машини, даже и зип дискове май се мотат работещи. Виж по ми е проблем на какво да ги включа, имам едно дърто вайо и на него само чета дискетите от HPто.
|
| Пет Юни 23, 2017 12:11 am |
|
 |
|
itso.t
|
И аз имам флопита. Би трябвало да пазя и поне едно 5.25" за всеки случай. И дънце като за него си имам. Имам и едно гъзарско USB - двускоростно. Проблемът е друг. Преди няколко седмици имах съмнителното щастие да ползвам флопи и дискети. Бях забравил каква радост е. Започваш операциите с FDD. Междувременно посаждаш няколко сорта кафе. Когато стане готово за употреба, го береш, печеш, правиш си подходяща за твоя вкус смес, мелиш, вариш и си готов. Като изпиеш кафето, всичко е копирано или дискетата е форматирана. Но само едното или само другото. Двете едно след друго, е като за две кафета. Да кажем че и това не е чак такъв проблем. Стига да не се прекалява с копирането - не трябва да се злоупотребява с кафето! Голямата радост дойде когато дискета форматирана и записана на едно устройство, се четеше еднократно. Това с няколко дискети и устройства. Е това ми дойде в повече. 
|
| Пет Юни 23, 2017 12:33 am |
|
 |
|
nik
|
|
| Пет Юни 23, 2017 1:07 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мии то май още се продават флопита тук-там и не са скъпи. Заради Ямахата на жената бях обзавел няколко компа, последният скоро остана без видеокарта. Ицо обаче е прав за гърча: с бавното ще се примириш, но като почнат после едни капризи... Най-вероятно от дискетите, щото дъртите по се харесваха.
Маа й Ямаха, що пари дадохме навремето да има флопи, пък сега за 30-на лв ще я направя да няма. Добре, че повдигнахте темата.
Уф, сетих се да попитам: а флашката ще се чете ли на нормален комп, щото гледам някакъв брояч...?
|
| Пет Юни 23, 2017 11:00 am |
|
 |
|
itso.t
|
Късно е за комерс. Платката е готова на 50%. Ако не работи, тогава.
|
| Пет Юни 23, 2017 11:52 am |
|
|