Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автомобилен чип-ключ 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Автомобилен чип-ключ
От вчера съм горд собственик на Nissan Primera (P11-144, ако му говори нещо на някой). :D Проблема е, че тъпия търговец ми даде само 1 чип-ключ, а един ключар, с който говорех, ми разправяше, че цените за копие почвали от 140 лв. 8O Имате ли някой познат, който да прави такива копия на няква тарифа "за приятели". :wink:

Сря Ное 02, 2005 10:42 am
Профил
Аватар

Мнение 
e, за мерцедес е 800лв :lol:
и проблема е не в ключа - физическия ключ
трябва някой да вкара в компютъра на колата новия номер на ключа. това би трябвало да могат да го правят само в сержиза на нисан
:wink:

Сря Ное 02, 2005 12:49 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
трябва някой да вкара в компютъра на колата новия номер на ключа. това би трябвало да могат да го правят само в сержиза на нисан

Имам познат който прави такива магии, цената му е подобна. Все пак хората хвърлят една камара пари за програматори, интерфейси, програми и документация, не вярвам да има някъде по-евтино...освен някой в студентски град да го направи за 10лв. и покрай новия ти ключ да се отвори някой Airbag докато си караш с 20...не е шега работа с тия компютри :)

Сря Ное 02, 2005 1:52 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
e, за мерцедес е 800лв :lol:
и проблема е не в ключа - физическия ключ

Баси ключа, баси чудото. :) Иначе търговеца ми обясняваше обратната процедура, че трябвало да се прочете от екуто някъв ПИН код, който да се вкара в ключа. :)

Сря Ное 02, 2005 3:42 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
.. ами зависи от модела... някой ттранспондери позволяват да се копират, други - не. Тези, които позволяват - лесно. Зимаш една записвачка за RFID (има ги в Конрад) и копираш. Повечето, обаче, са криптирани. Т.е. 'говорят' си с иммо-то с криптирани съобщения. При тях е малко по-сложно. Трябва да си разменят с иммо-то на колата криптиращият ключ (т.нар. 'обучение' на ключа). Процедурата не е сложна, но не знам как точно е за този модел.
Ако имаш време и желание да си играеш с това, мога да питам как става, но ще отнеме малко време.

Сря Ное 02, 2005 4:47 pm
Профил
Аватар

Мнение 
В някои коли е възможно обучаването към нов ключ но става само с един от ключовете които се дават с колата които се води master. Ако е такъв случая и тоя ключ не е съответния master дори да знаеш метода на обучаване нищо не може да се направи. Пак опираш до ония 140 лева. А работата със сигурност не е за пишман специалист щото може такава намеса да ти излезе златна.

Сря Ное 02, 2005 4:56 pm
Профил
Аватар

Мнение 
На Голф 3 съм го правил това няколко пъти, ама Нисан!!! Немам никаква идея :cry:

Сря Ное 02, 2005 7:19 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]