|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:41 pm
| Автор |
Съобщение |
|
sss56
Ранг: Популярен
Регистриран на: Нед Яну 27, 2008 12:04 pm Мнения: 312 Местоположение: София,Стара Загора
|
 Доставка от Mouser
Събирам поръчки за доставка от Mouser до 30.11.2010.
Контакти:Стефан Стефанов
E-mail:reefst@mail.orbitel.bg
phone: +359 2 8664724
mobile: +359 887 519959
|
| Сря Ное 24, 2010 9:20 am |
|
 |
|
dtmf
Ранг: Ориентиран
|
С каква надценка?
|
| Чет Ное 25, 2010 1:12 am |
|
 |
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
И аз имам въпроси.
Къде ще се достави стоката, в София или в Стара Загора, как ще стане плащането, предварително или при доставка на стоката. И въпроса на dtmf колко е надценката спрямо цените в сайта?
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Ное 25, 2010 6:21 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Благодаря на sss56.
Достави ми интегралки и свръхбързи диоди, които ги няма в България. Аз лично не бих се наел да се занимавам с поръчки, фактури, банкови преводи, куриери и митници, и съм му много признателен за това, че ме снабди с елементите.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Дек 21, 2010 2:25 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е сега за да е истински полезна темата ако някой каже какви са таксите в такава операция
и подобни дребни детайли...
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Дек 21, 2010 5:39 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Таксите са обект на уговорка между страните 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Дек 21, 2010 6:04 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е аз останах с впечатлението че авторът на темата прави такива доставки
с комерсиална цел, затова и очаквам публичност на тарифата. Инак ако става дума
за едно- или двукратна акция с цел обединение на поръчките на двама души работата
е друга, разбира се.
Аз пазарувах на дребно наскоро от Бюрклин - шибаната банка само ми взе 20 афро
за превода, инак транспорта им беше под 8 (пак афро, евро де). Нямаше ли някаква
директива ор ЕС за максималната такса за преводи в рамките му бе, тия търтеи
спиране нямат.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Дек 21, 2010 6:08 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Няма бе мамка му. И аз бера същите ядове и единствения начин да ги заобиколиш е ако можеш да платиш с карта.
В ЕС има такава директива, но задължава само банките от Еврозоната. За другите е "препоръчително". И нашите си питат ушите.
Най-ниската такса до скоро беше на ПИБ, нещо около 10 имаше за суми под 500. Ама дали още го има и дали е актуално.....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Дек 21, 2010 6:26 pm |
|
 |
|
tgi
|
И за съжаление си прав. Току-що изрових въпросната директива, и от бегъл поглед
става ясно, че са задължени (и тия тук също) да взимат в рамките на ЕС колкото
и в тяхното си село.
Само дето тия тука взимат за "валутен превод" 20 афро и вън, и вътре, мамицата им
ненаяла се.
Ей това изрових: http://web.archive.org/web/200605071947 ... 130016.pdf
|
| Вто Дек 21, 2010 6:46 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Нали ти казвам, задължителна е само за страните в официална валута - Евро. А на нас ни се размина.
П.С. Всъщност не - лъжа те. Нашите банки са длъжни да спазват директивата. Обаче се измъкват по друг начин. Директивата гласи, че "цената на превода вътре в ЕС не може да е по висока от цената в конкретната държава". Да ама в БГ евровите преводи, макар и вътрешнодържавни са си резачка. Т.е. и вътре и вън - все тая, пак е скъпо  Официалното обяснение на банките е - че понеже не сме в еврозоната, евровите преводи са скъпи. Ако ни стане официална валута, щели да поевтинеят.....
|
| Вто Дек 21, 2010 6:56 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Ще поевтинеят... веднага след бензина 
_________________ Хайде де!
|
| Вто Дек 21, 2010 10:23 pm |
|
 |
|
tgi
|
Да, и аз така го разбрах, нали това пищя и аз де.
|
| Сря Дек 22, 2010 1:17 am |
|
 |
|
tgi
|
Хрумна ми и още нещо, което май не съм опитвал.
Дали ако опитам онлайн превод в лева към IBAN сметка отвъд желязната завеса
работата няма да стане? Насам от евро в лева знам, че става. Следващия път ще пробвам
и ще се псувам, ако съм им дарил 20 афро. Т.е. да бъде оставено обръщането на валутата
на получаващата банка... ако някой опита преди мене моля да сподели опит.
|
| Сря Дек 22, 2010 5:26 am |
|
 |
|
Цецо
|
може да се получи по голям проблем. Май пак покрай тая въпросната клауза, се въведе, че изпращача по дефоулт си плаща таксите в неговата банка, а получателя в отсрещната. И само ако изрично заявиш, таксите са за твоя сметка.
От тук имаш два варианта:
1. Ако пуснеш в лева към еврова сметка - твойта банка да извърши превалутирането още тука. Тогава гориш по стария начин.
2. Оная банка да извърши превалутирането и да начисли таксата на получателя. Съответно той ще получи по малко пари и силно вероятно да не ти пусне поръчката докато не си получи неговото 
|
| Сря Дек 22, 2010 11:30 am |
|
 |
|
tgi
|
Това с таксата за твоя сметка лесно, има къде да го цъкне човек.
Ама с обръщането на валутата може наистина да не е лесно, даже и да разбере човек
получаващата банка по каъв курс обменя и с кви надценки та да го добави в сумата
пак може да се окаже, че ония не щат левове (т.е. взимат прекалено висока такса).
Но ще се огледам де.
А като споменаваш за чия сметка таксата нещо ме учуди като бях в банката вчера.
Лелята (която можеше поне да ми е дъщеря, в двайсетте си беше  ) ме накара
да променя попълненото кръстче "за моя сметка" на "поделени" и да се подпиша,
като обяснението беше, че пак ще е за моя сметка ама "така трябвало". Явно мамят нещо
и прибират повече отколкото трябва. Дали измаменият съм аз ще се разбере по-късно,
но са прибрали такса колкото трябва за да е за моя сметка. Ако вземат такса и
от ония ще приберат всчки такси още веднъж, разбира се, и ако опитат това
в крайна сметка ще я платя защото не искам да влизам в черни списъци на Бюрклин
и т.н., но ще им излезе през носа измамата.
|
| Сря Дек 22, 2010 5:39 pm |
|
|