Отговори на тема  [ 52 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
шпиониране чрез мобилен телефон нокия с S60 платформа 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение шпиониране чрез мобилен телефон нокия с S60 платформа
Наскоро бях чул че има такъв софтуер за мобилни телефони нокия с операционна система симбиан чрез който като се инсталира на съответният телефон, може отсреща някой да подсушва какво става около шпионския телефон (без да бъде набиран), да следи и подслушва разговорите му.
Дали има токова нещо??

Нед Юли 25, 2010 12:05 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Не съм чувал за такоа нещо, а и не е възможно по начина, по който си го описал.

Нед Юли 25, 2010 12:08 pm
Профил ICQ

Мнение 
Да де, и на мен малко безумно ми се стори ама... дори преди време имаше един пич който продаваше в mobilebulgaria такива телефони..

Нед Юли 25, 2010 12:23 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Бате, защо да е невъзможно? Смисъл директно като симбиан приложение едва ли ще стане, защото предполагам, че ОС-а не дава достъп до ресурсите за стандартна телефония, точно поради тази причина.

Но от друга страна симбиана дава достъп до канал за данни. Аз например имам на моя приложения за интернет телефония. Има и Скайп за симбиан. Та може да се окаже, че и директно на високо ниво може да стане.

Иначе в Ебей преди време (предполагам и сега) беше пълно с подобни шпионски телефони. Преди бяха базирани на по стари модели Нокиа с модифициран фирмуер. Модификацията е съвсем проста и прозаична - при повикване от определен номер, телефона не реагира видимо (звук, светлина), но се разрешава разговора. Казват че пускали и микрофона в режим хендсфри, така че да е по чуствителен. И те ти подслушвалката. Идеален начин да шпионираш жена, бизнес партньор или просто да си "забравиш" телефона нейде и да слушаш какво става в твое отсъствие.

Даже се беше пуснал слух, че видиш ли много модели имали опцията вградена стандартно и се активирала по мрежата. Така службите можели да следят бандюгите. Но мисля, че това вече е малко фентъзи.

Нед Юли 25, 2010 1:31 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Да де, ама по-горе юнакът е писал: "без да бъде набиран". Иначе с набиране и баба знае. :)

Освен това може да се разбре, че те подслушват по този начин с елементарен детектор на GSM предаване ( колонки за PC :o ). Батерията също ще свършва рекордно бързо - вместо за няколко дни, ще е за няколко часа. Интересна идея е да се пусне по BlueTooth, ама така пък разстоянието е по-малко - до стотина метра или десетина метра, зависи от BT модула. Другият чалъм е да се записва в режим "диктофон" в паметта на GSM апарата и после файлът да се изпрати някъде. Така трансферът е по-бърз и има по-малък шанс да се открие.

Нед Юли 25, 2010 1:42 pm
Профил ICQ

Мнение 
Цецо написа:
............... стари модели Нокиа с модифициран фирмуер. Модификацията е съвсем проста и прозаична - при повикване от определен номер, телефона не реагира видимо (звук, светлина), но се разрешава разговора. Казват че пускали и микрофона в режим хендсфри, така че да е по чуствителен. И те ти подслушвалката. Идеален начин да шпионираш жена, бизнес партньор или просто да си "забравиш" телефона нейде и да слушаш какво става в твое отсъствие.
....

Точно това имах в предвид , ама явно е доста сложно , за да се направи в любителски условия :)

Нед Юли 25, 2010 2:06 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Градкси митове и легенди :). Става през БТ ама трябва първо да бъде разрешен от послушвания. Единия телефон става един вид хандсфрее на другия. Ам на вас някой звънял ли ви е случайно (незкл. клав.) и телефона да е в някой джоб както е обикновенно. Щото аз съм се опитвал да разбера какво си говорят и не съм успявал - чува се само едно мучене.

Нед Юли 25, 2010 2:24 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Това за което говоря не е мит. Държал съм го в ръцете си и съм го пробвал. Нокиа 3210, работеше точно както се очакваше :)

Идеята е ако искаш да подслушваш някъде, минаваш и го забравяш там. Правихме опит, докато той е на бюрото, покрит с лист хартия, ясно се чува какво се говори в радиус 3 метра. След това става неразбираемо, освен ако не подслушваш скандал :)

Нед Юли 25, 2010 8:24 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо, то с лист е едно а да е в джоба е съвсем друго. Или пък в кожен калъф. Баща ми няколко пъти ми е звънял така. А и не само той. Въобще не мож разбра за кво си говорят.

Нед Юли 25, 2010 8:32 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
А бе то и 7805 може да се ползва за референс, но по въпроса си има "специализиран хардуер".
По подобен начин стои и въпросът с подслушвачките.

Нед Юли 25, 2010 9:22 pm
Профил ICQ

Мнение 
Значи трябва да се бута самия фърмуеар, така ли?

Нед Юли 25, 2010 9:25 pm
Профил

Мнение Re: шпиониране чрез мобилен телефон нокия с S60 платформа
mafiota написа:
Наскоро бях чул че има такъв софтуер за мобилни телефони нокия с операционна система симбиан чрез който като се инсталира на съответният телефон, може отсреща някой да подсушва какво става около шпионския телефон (без да бъде набиран), да следи и подслушва разговорите му.
Дали има токова нещо??

Не виждам причина да се пипа фърмуера, имаш дата канала, компресираш и си пращаш звука, не би трбявало да има проблем, компресията може да му дойдде нанагорнище, щото оригинално става хардуерно, но пък новите тлефони имат доста цпу така че би могло да стане.

Пон Юли 26, 2010 7:06 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ТоНи, дейта канала не е гарантиран като войс канала. Т.е. теоретично може да стане, ама на практика ще е мъка :) .

Пон Юли 26, 2010 7:36 pm
Профил

Мнение 
Що си усложнявате живота:

http://www.dealextreme.com/products.dx/category.1001~search.gsm

Имам впечатления от един модел, вътре е с Wavecom модул (е, може и само етикета да е техен ...)

Пон Юли 26, 2010 9:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
gicho, току що поръчах ето тоя:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.37715
просто от любопитство да видя какво са сложили вътре за $28.30 :D .
Какъв е тоя GSM, че и батерия със зарядно :? ?

Вто Юли 27, 2010 2:28 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 52 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща