|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 9:42 pm
Free energy - Генератор на Капенадзе
| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
 Re: Free energy - Генератор на Капенадзе
Абе стига глупости - ние сме много добри в това да си създаваме сами проблеми и после да се мъчим да си ги решаваме. Нуждата от енергия, както и да го погледнеш, си е да си създаваме проблем. Търсенето на източници и сърханители е начин да го решим. Ако някога го решим окончателно ще си създадем друг - и за него пак ще се говори че има няква конспирация и някой ни контролира чрез него. Преди да се роди нуждата от толкова много енергия е имало нещо друго, с което някой пак се е опитвал да контролира някого - така че няма лабаво.
|
| Чет Ное 28, 2013 1:12 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Това съвсем не е така ... На времето понеже "нАуката" била доказала, че не можело да се направо по-голямо оптично увеличение от еди-какво си (свързано с дължината на вълната на светлината), та даже извела и формула - дълги години никой учЕн не се и опитвал да прави по-голямо увеличение от това, за да не изглеждал "смешен" в очите на останалите уЧени. Е, появил се един доктор Раиф, който не бил "чувал" за това и за формулата и направил оптичен микроскоп с десетократно или стократно по-голамо увеличение (не помня точно) ... Та нАуката е хубаво нещо, но не трябва да забравяме, че тя непрекъснато се развива и се откриват нови принципи и "закони", които дават по-добро обяснение от съществуващите такива и в общи линии се установява, че старите закони са "приблизително" точни, но са валидни в "частни и специфични случаи" - тези, които са били взети под внимание при "извеждането" им ... Т.е. могат да се използват, но грешката която ще дадат в различните скучаи е различно голяма ... Примери колкото щеш в тази насока - и в електротехниката (Максуел), и във физиката (Айнщаин) (то те са свързани де) и мн. други ...
|
| Чет Ное 28, 2013 10:01 am |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
 |  |  |  | emilvtc написа: Това съвсем не е така ... На времето понеже "нАуката" била доказала, че не можело да се направо по-голямо оптично увеличение от еди-какво си (свързано с дължината на вълната на светлината), та даже извела и формула - дълги години никой учЕн не се и опитвал да прави по-голямо увеличение от това, за да не изглеждал "смешен" в очите на останалите уЧени. Е, появил се един доктор Раиф, който не бил "чувал" за това и за формулата и направил оптичен микроскоп с десетократно или стократно по-голамо увеличение (не помня точно) ...
Та нАуката е хубаво нещо, но не трябва да забравяме, че тя непрекъснато се развива и се откриват нови принципи и "закони", които дават по-добро обяснение от съществуващите такива и в общи линии се установява, че старите закони са "приблизително" точни, но са валидни в "частни и специфични случаи" - тези, които са били взети под внимание при "извеждането" им ... Т.е. могат да се използват, но грешката която ще дадат в различните скучаи е различно голяма ... Примери колкото щеш в тази насока - и в електротехниката (Максуел), и във физиката (Айнщаин) (то те са свързани де) и мн. други ... |  |  |  |  |
Доктор Раиф, мдаааа. Почерпката по случай края на всички болести и т.н. Точно за такива велики конспирации говоря. Може да продължиш и с Тесла и т.н. Само че имай предвид че явлението "смахнатия професор" в тия среди никак не е рядко от един момент на живота им нататък. Гениалността често идва и с разни други отклонения в кутийката. Останалото е просто нормалното развитие на познанието за света около нас. Няма нищо общо с перпетуума и други от сорта. Че голямо количество евтина енергия ще ни докара предимно неприятности няма две мнения по въпроса. Само че топлата вода е открита отдавна - нарича се акциз. 
|
| Чет Ное 28, 2013 1:17 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Формулата е, че не можеш да видиш с оптичен микроскоп нещо, което е по-дребно от дължината на вълната на светлина. За това и се използват електронни микроскопи, които използват сноп от електрони с много къса дължина на вълната. Може ли линк към уикипедия, където е описан принципа на микроскопа на доктор Раиф. Ще ми е много интересно да науча повече.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Ное 28, 2013 4:53 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Ами принципа е следния : ползва се електронен микроскоп който проектира върху едно екранче и после с оптичен микроскоп вече се увеличава 100 хилядократно над теоретично възможното 
|
| Чет Ное 28, 2013 6:35 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
@ike, Не съм се задълбавал в проблема, защото нямам интереси в областта на оптиката. Инфото ми е от една прочетена преди няколко години книга на Джери Василатос за "Изгубените открития". Не съм се ровил в Уикепедия. Предполагам ако потърсиш и сам можеш да намериш инфо.
Това което искам да кажа с тези примери е, че няма как да има закон в науката, който рано или късно да не отпадне изцяло или частично. Повечето (да не кажа всички) закони се извеждат на базата на селектирана извадка от данни, факти и явления (селектирана според вижданията на човека който извежда формулите) или на базата на други закони, като целта е тези формули да успеят да опишат точно тези явления. Е, ако дадено явление не е било известно на автора на закона (защото още не е било открито или е било, но автора го е пренебрегнал като маловажно (както например е направил Максуел)) - повече от логично е да се очаква, че след време този закон ще бъде пренаписан от някой с по-голяма точност отразяващ и новите данни, факти и явления ... (пример - законите на Нютон и теорията на относителността на Айнщаин)
|
| Чет Ное 28, 2013 6:48 pm |
|
 |
|
ike
|
Ами всъщност аз потърсих с Гугъл и там пишеше, че ако прочетеш библията, направо ще си теглиш куршума. (Не вярвай дословно на книгите, само защото е написано на книга. Не вярвайте на телевизора, само защото го дават по телевизията.)
|
| Чет Ное 28, 2013 6:53 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
Е, разбира се че не приемам всичко за вярно. Още по-малко вярвам и на уикипедията ... По-скоро въпроса е принципен и извода който си правя е, че никой не може да ни сложи толкова големи ограничения в мисленето, колкото самите ние можем да си сложим ... Между другото намери тази книга и си загуби малко време да я прочетеш когато можеш. НЕ приемай всичко за вярно в нея, но съм сигурен, че ще те накара да се замислиш за много открития и малко или много би ти променила начина на мислене ... Поне при мен се получи така 
|
| Чет Ное 28, 2013 7:01 pm |
|
 |
|
Pif
|
Потърси за "microsphere nanoscope". Преди години група учени направиха микроскоп който увеличава 8 пъти над тероретичният лимит. Все още не се знае защо и как работи тъй като нарушава доста физични закони. По всички формули не трябва да има образ обаче то има. А енергия има на всякъде. Има и в материята и във вакуума. Можем да си я вземем по всяко време. Ама защо ни е ?
|
| Чет Ное 28, 2013 11:48 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Те улиците се напълниха с електромобили (например) и вие тръгнахте да търсите алтернативи.
|
| Чет Ное 28, 2013 11:55 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Хм, аз съм я чел, а съм още жив 
_________________ Хайде де!
|
| Пет Ное 29, 2013 11:09 am |
|
 |
|
Cekins
|
Айде още един "поклонник" - да може (за сега не знам някой да го е направил и да може, но принципно - може) да се вземе всичката енергия от всичкото. Но както казах по горе (и някой май не чете) - имаме знанията и технологиите за да си вземем някой от най-достъпните - обаче просто не си струва на сегашната конюнктура на енерго производството.
|
| Пет Ное 29, 2013 2:06 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Free Energy нановълнова фурна!!! На снимката е алфа-версия, чака ред подобрения. Цяло лято си топлихме обяда увит в найлонче и поставен на слънце - не загаря и е винаги готов. Мисля да правя сандъче от керамични плочки покрито със стъкло, а тази чиния като се доизлъска ще направи 
|
| Пет Авг 22, 2014 5:29 pm |
|
 |
|
ike
|
Побързай, че лятото свърши.
|
| Пет Авг 22, 2014 8:04 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Това да си притопляш бирата ми се вижда леко извратено... 
|
| Пет Авг 22, 2014 11:26 pm |
|
|