Отговори на тема  [ 52 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
шпиониране чрез мобилен телефон нокия с S60 платформа 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Не знам как е тук, но в щатите всякакви криптиращи неща дето службите не могат
свободно да подслушват са извън закона. Колко години PGP беше с ограничения
за ползване там не помня, не знам и как е сега, но ако са отпаднали ограниченията
то е защото са почнали да могат повече да разкодират.

Инак е лесно наистина човек да го направи, но и тук ако не е забранено ще го забранят веднага
ако стане по-масово.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Авг 10, 2010 7:13 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Забранено е да се изнасят криптиращи алгоритми над определена дължина на ключа, но не е забранено да се ползват тук вътре в страната. Наскоро даже стана голям скандал с искането на китайското правителство към всички доставчици на компютърна техника в Китай да си огласят криптиращите алгоритми иначе те щели да спрат да купуват от тях. На което Сиско им казаха като искат да спират :D . А всяка нормална банка тук пък има точка в полисито, че компания, която е отворила сорса и алгоритмите си пред китайското правителство пък не може да и доставя нищо :D .

Вто Авг 10, 2010 7:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Е ето какво са променили. Забранили са износа на по-голямо криптиране, та вече
на практика и извън щатите го няма. Ако те интересува историята около това
как само в щатите е било забранено да се ползва PGP с над определена дължина на
ключа лесно ще намериш четиво, попадал съм на такива дори без да искам :) .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Авг 10, 2010 8:15 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Аз се чудя кога ще се появи масов софтуер за критиране на разговора през канал за данни на смартфон например. Щото като се има предвид, че вече се появиха телефони с 1Гигахерц процесори, 3G мрежата пуска бая трафик....колко му е да се спретне нещо добре увъртяно?

Всяко нещо с времето си

Цитат:
С всички методи и трикове за подслушване на мобилни телефони, компанията Whisper systems е разработила приложения, които позволяват криптиране на разговорите ( RedPhone ) и текстовите съобщения ( TextSecure). RedPhone използва ZRTP и VoIP, но не използва SIP gateway, а изгражда директна връзка към другият телефон чрез безжична мрежа или 3G. Единственото участие на самата фирма в комуникацията е изпращането на съобщение до получателят на разговора, за да може да се инициализира връзката. Тъй като цялата комуникация е криптирана, връзката не може да бъде проследена.. TextSecure от своя страна използва OTR ( AES криптиране + DH обмяна на ключовете и SHA-1 хеш ). За момента и двете приложения са достъпни като beta версии за Android, но компанията ( чиито основател е Moxie Marlinspike ) планира да публикува и двата софтуера като отворен код. За съжаление до момента се поддържат само номера в САЩ, а поддръжката на международни номера е обещана.

И двата материала са от тоя блог - http://chzv.net/

Сря Авг 11, 2010 11:56 pm
Профил
Ранг: Ориентиран

Мнение Re: шпиониране чрез мобилен телефон нокия с S60 платформа
mafiota написа:
Наскоро бях чул че има такъв софтуер за мобилни телефони нокия с операционна система симбиан чрез който като се инсталира на съответният телефон, може отсреща някой да подсушва какво става около шпионския телефон (без да бъде набиран), да следи и подслушва разговорите му.
Дали има токова нещо??

Да има такъв софтуер за симбиан от години. Стартира се програмата, настройва се на какъв праг на звука наоколо да прави запис,и после да го изпрати някъде чрез ММС,имейл,или директно позвъняване.

В друга подобна програма се ползва камерата, при засичане на движение пред нея, прави снимка,и после по ММС имейл и т.н.

Нед Май 29, 2011 12:19 am
Профил

Мнение 
Cekins написа:
Аз пък със заглушителя не знам какъв е проблема.
Преди месец ме фана яд, че не мога да докарам 200-300 м на елементарен АМ предавател на 433 МХз. Хванах един BFG97 и с отрицателните си познания по радио го докарах да заглуши всички дистанционни на коли в радиус от 100-тина метра.
И беше голям майтап - един келеш се прибира с джипа на баща си и в същото време си правя експериментите. Оня слиза важно-важно, затваря вратата и отдалечавайки се от колата натиска дистанционното. Не може да се опише - трябва да се види - реакцията му като усети че колата не се заключи :twisted: : върна се, почна да гледа вътре, отвори вратата, затвори, оглежда из вътре, пак натиска, пули се. Просто феноменално.
Само не знам как да му измеря мощността пусто.

Не лош заглушител за аларми става и с фабричен модул на 433 Мхц, и на входа правоъгълни импулси към 500 - 1000 Хц.

Нед Май 29, 2011 12:23 am
Профил
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
всяка нормална банка тук пък има точка в полисито, че компания, която е отворила сорса и алгоритмите си пред китайското правителство пък не може да и доставя нищо :D .

Яко ...

Нед Май 29, 2011 1:49 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 52 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4