Отговори на тема  [ 52 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
шпиониране чрез мобилен телефон нокия с S60 платформа 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Бонго, веднага ще се съглася с теб ако ми покажеш къде точно е записан изпълнимия код в една мп3-ка и/или една картинка :) .

Вто Юли 27, 2010 10:13 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ще ти покаже грънци. Мислиш че е поглеждал някога формата на файла?

Чул, недочул.... А че антивирусните могат да сигнализират подобни глупости е вън от съмнение, 90% от алармите са всъщност фалшиви глупости. Ама важното е че нашата лови 100442 "вируса", а на конкуренцията "само" 100440.

Апропо, Бонго, дай да види Гугълот какво ще каже по въпрос. Аз му пуснах да търси "MP3 virus" и излезнаха 2-3 статии от общ характер без никаква конкретика. Нищо смислено. Как мислиш, ако има документиран MP3 вирус, дали ще е толкова мълчалив Гугъла?

Чети тука:

http://en.wikipedia.org/wiki/MP3
http://en.wikipedia.org/wiki/JPEG

И после ни открехни къде във файла ще намърдаш изпълнимия код.

Както казах има песни дето могат да те разболеят, ама ..... :)

Сря Юли 28, 2010 11:01 am
Профил ICQ

Мнение 
поразгледайте за loveletter virus в гуглето, май и двамата за това говорите, а и двамата сте частично прави :)

EDIT: или по точно негова мутация, маскира се като мп3-ките ти и после при опит да ги плейнеш - ядееец, нещо се случва в задния двор.

Сря Юли 28, 2010 11:21 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Чувал съм, че с JPG става, даже с .BMP става. И двата файлови формата допускат да се дефинира палитра на цветовете, като методите за дефиниране са най-разни. Във вирус-френдли Windows е дефиниран и един метод, където може в описанието на палитрата да се сложи скрипт, който да генерира палитрата. Е, ако е неправилно написан скриптът, може и друго да направи ...
Доколкото знам тази дупка е била в XP ( без 2000 ) и е затворена от повече от 5 години.

Сря Юли 28, 2010 12:14 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
head_up написа:
поразгледайте за loveletter virus в гуглето, май и двамата за това говорите, а и двамата сте частично прави :)

EDIT: или по точно негова мутация, маскира се като мп3-ките ти и после при опит да ги плейнеш - ядееец, нещо се случва в задния двор.

Е това няма нищо общо с MP3-ките. Въпросния вирус всъщност ползва автоматичния контекстен старт на Бозата и всъщност изпълним фаил се представя като MP3, JPG, RAR, SCH или нещо за което бозата има автоматичен старт. Т.е. заразения фаил въобще не е Mp3-ка и като такъв не може да свири. А не както Бонго твърди че бил вътре в MP3-ката, че даже и можел да се махне от там като се редактира :):):)

Сря Юли 28, 2010 12:25 pm
Профил ICQ

Мнение 
Цецо написа:
head_up написа:

Е това няма нищо общо с MP3-ките. Въпросния вирус всъщност ползва автоматичния контекстен старт на Бозата и всъщност изпълним фаил се представя като MP3, JPG, RAR, SCH или нещо за което бозата има автоматичен старт. Т.е. заразения фаил въобще не е Mp3-ка и като такъв не може да свири. А не както Бонго твърди че бил вътре в MP3-ката, че даже и можел да се махне от там като се редактира :):):)

От GIF може да лепнеш, той е като анимация и позволява да му се слагат някакви вградени скриптове :)
Иначе бонго се е по объркал малко и леко вманиачил :wink:
Иначе за хакването на жиесема, по вероятно е някой специални органи дето имат достъп до сървърите на оператора от там може да има начин да накарат телефона ако е регистриран да се включи и да си слушат каквото си рекат, иначе не би могло да е така лесно освен ако не е PDA телефонче и да си лепне вирусче през нета 8)

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Сря Юли 28, 2010 1:05 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Вий пък се лепнахте за думата. Освен с "virus" може да се пробвате с "malware", "malicious" и к'вото друго се сетите щото наистина не става дума за вирус.
Аз хвърлих един бърз преглед и 8O : инфото наистина е по-малко от преди година-две когато ми се случи случката. Ако това не е световна конспирация против P2P пиратстването... А на мен ми се случи само един път и оттогава парен каша духа. Просто бях спрял да зареждам друго освен FLAC докато не открих Foobar2000.

Как се "лепва" от случаен мултимедиен файл:
http://www.trustedsource.org/blog/132/T ... edia-files
http://forum.avast.com/index.php?topic=42401.0
http://www.geek.com/articles/music/mcaf ... e-2008058/
http://www.bleepingcomputer.com/forums/topic167410.html
http://www.securityfocus.com/news/338
http://www.theregister.co.uk/2002/04/29 ... _mp3_vuln/

и сигурно са измислили далеч повече трикове. По-горе нападат главно плеъра на бозата но аз тогава със сигурност не го ползвах.
За подробности не ме питайте щото беше късна вечер с приятна компания в отсъствието на жената... Пуснах музика от специално заредения за целта торент и просто нищо не се чу както и други MP3, WMA. А го бях прегледал със случаен подбор. После врътнах едно CD а на другия ден след кратка справка в нета пуснах специализиран инструмент който излекува и осра музиката. Още тогава изтрих торента, сега за доказателство мога да дам само друга заразена и "излекувана" музика.

Сря Юли 28, 2010 9:18 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Кажи като дойде, че и на мен ми стана интересно. :)

Китайска му работа :D
Сложили са един wavecom p5186d върху една платка с конектора за сим картата и зарядното и това е. Супер малко и може би щеше да върши идеална работа ако работеше :) . Така и не можах да го накарам да тръгне - пъхам картата, святка там едно светодиодче и това е. Като звънна на картата се включва гласовата и поща. Като реших да потърся инфо за модема и ми излиза, че е "Tri-Band GSM/GPRS 850/900/1800/1900MHz" как хем е трибандов, хем изброяват 4 честоти идея си нямам :D . Бе китайска му работа :) . Може да не работи при мен ако наистина е трибандов, ама как да разбера идея си нямам. Антената са я запоили с една тел за платката на модема, като са му отрязали на едно място екрана, ама все едно китаеца със зъби го е ръфал :D . Излезна добър експеримент за 28$ :) . Баси, тия няма ли кой да им пусне една атомна бомба бе :D .

Ей това на снимките отдолу е вътре в кутийката "Ферари" (3х3.5 сантиметъра горе-долу) :) . Явно ако се окаже трибандов ще трябва да го пробвам като се прибера в БГ следващия път :) .

Прикачени файлове:
P8023544.JPG
P8023544.JPG [ 74.29 KiB | Прегледано 5567 пъти ]
P8023543.JPG
P8023543.JPG [ 89.67 KiB | Прегледано 5562 пъти ]
Вто Авг 03, 2010 1:14 am
Профил
Аватар

Мнение 
Абе то се очакваше нещо такова...

Изключително много ме кефят батериите на подобни китайски творения. Ебем ти безопасността, ебем ти сертификатите, ебем ти контрола. Това ако реши да се пали.....

Вто Авг 03, 2010 11:07 am
Профил ICQ

Мнение 
Dimitar написа:
Китайска му работа :D
Сложили са един wavecom p5186d върху една платка с конектора за сим картата и зарядното и това е. Супер малко и може би щеше да върши идеална работа ако работеше :) . Така и не можах да го накарам да тръгне - пъхам картата, святка там едно светодиодче и това е. Като звънна на картата се включва гласовата и поща. Като реших да потърся инфо за модема и ми излиза, че е "Tri-Band GSM/GPRS 850/900/1800/1900MHz" как хем е трибандов, хем изброяват 4 честоти идея си нямам :D . Бе китайска му работа :) . Може да не работи при мен ако наистина е трибандов, ама как да разбера идея си нямам. Антената са я запоили с една тел за платката на модема, като са му отрязали на едно място екрана, ама все едно китаеца със зъби го е ръфал :D . Излезна добър експеримент за 28$ :) . Баси, тия няма ли кой да им пусне една атомна бомба бе :D .

Ей това на снимките отдолу е вътре в кутийката "Ферари" (3х3.5 сантиметъра горе-долу) :) . Явно ако се окаже трибандов ще трябва да го пробвам като се прибера в БГ следващия път :) .

И каква беше разликата от онова с BMW емблемата и тва че нещо не схванах за 10 кинта отгоре 8O

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Вто Авг 03, 2010 11:40 am
Профил
Аватар

Мнение 
Пламене, за чукорнайсти път - това трябваше да е четирибандово :) .

Вто Авг 03, 2010 4:08 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Това ако реши да се пали.....

Бях го сложил в една метална тавичка да се зарежда, че и мен ме налегнаха едни такива мисли :D .

Вто Авг 03, 2010 4:10 pm
Профил
Аватар

Мнение 
http://news.ibox.bg/news/id_843873590

???

Вто Авг 03, 2010 9:11 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цитат:
Chris Paget демонстрира на конференцията DefCon 2010 система, с чиято помощ могат да се подслушват GSM мобилни телефони. Цялата система е сглобена за 1500 долара и включва лаптоп и две антени, като подмамва мобилните телефони да рутират изходящите обаждания през нея. Това представлява първата успешна демонстрация на man-in-the-middle атака срещу мобилно устройство – тема, по която е писано доста. Атаката не е свързана с разкодирането на прехванати разговори – системата кара мобилното устройство да изключи криптирането си и по този начин данните се прехващат. По спецификация при изключването на криптирането на разговора, SIM картата би трябвало да генерира съобщение за потребителя на устройството, но подобен тип съобщения и грешки масово са изключени. Подобно поведение имат доста скъпите устройства, използвани от военни и силови министерства ( включително и в България ). За момента системата прехваща само 2G разговори, основно поради технически ограничения. Прехващането на 3G обаче е възможно, като просто се принудят мобилните станции да превключат на 2G, чрез просто заглушаване на 3G сигнала.

Вто Авг 10, 2010 12:42 am
Профил
Аватар

Мнение 
Аз се чудя кога ще се появи масов софтуер за критиране на разговора през канал за данни на смартфон например. Щото като се има предвид, че вече се появиха телефони с 1Гигахерц процесори, 3G мрежата пуска бая трафик....колко му е да се спретне нещо добре увъртяно?

Вто Авг 10, 2010 10:50 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 52 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща