|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:36 pm
Мит за военно устройство което изважда от строя автомобили
| Автор |
Съобщение |
|
zz_stefanov
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Дек 26, 2005 3:19 pm Мнения: 336 Местоположение: Varna
|
@Цецо и аз разправям, че са легенди ама кой да слуша. Това е единствено част от психовойната. Дето се вика, ако не можем направи нещо свястно, що поне не накараме хората да са уверени, че го има и т.н. Аман от велики тайни и конспирации, като гледам тези дето ги правеха как са прокопсали.... Като им знам и калпавата техника дето беше произведена преди да падне СССР....
Аз отивам да слагам PIC на ЗиЛ'а
Успех 
|
| Вто Май 02, 2006 6:14 pm |
|
 |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Преди няколко дена даваха филмче за Чернобил и как всяка техника се скапва, та е трябвало да разчистват отпадъците ръчно...
вие сигурни ли сте че антената на тази джипка не е била за камуфлаж?
|
| Вто Май 02, 2006 6:19 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Това със слуховете ми напомня за амерканската практика по време на виетнамската война - всеки войник да носи в джоба си презерватив размер XXL. Така ако витнамците попаднат на убит или пленен войник, ще решат че американците имат гигантски пишки, което би следвало да им създава комплекс за малоценност. Друго нещо което им хрумнало на американските военни психолози било да монтират мощни озвучителни уредби върху хеликоптерите и когато самолетите почнат да мятат напалм, те им пускат якo trash metal музика. Според тях ефекта от звука подсилвал ефекта на напалма. Изродщини.
Не ви ли хрумва, че може това с джипката да е една добре спретната партенка за повдигане на бойния дух на низшия състав. Един вид - гледай какво могат братушките, с тях ще громим империализма. И мисля, че подобна партенка е много лесна за реализация, особенно ако командния състав си играе добре театъра (прави се на гневен)
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Май 02, 2006 6:55 pm |
|
 |
|
Dimiter
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 3:18 pm Мнения: 309 Местоположение: Sofia
|
@Цецо
Като се замисля ,това ми прозвуча най научно обосновано до тук 
|
| Вто Май 02, 2006 7:22 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Mne
Не просто руснаците са си правили експерименти , те все пак са имали неограничени възможности и ресурси за всякакви експерименти особенно по онова време.
Не знам дали знаете но на човек му деистват различни радиовълни на психиката по различен начин , да не говорим за 25 кадър в телевизията
Не се знае какво е имало в така наречения джип, и тази антена за какво се е ползвала 
|
| Сря Май 03, 2006 8:54 am |
|
 |
|
zax
|
за прословутата апаратура за блокиране на камионите няма да се стигне до консесус. такава я има, я няма  но пък за сметка на това се създава едно впечателние, че те са супер  също като хамериканците.
един майор разправяше как са ги предупредили, че ще мине машина и да следят но въпреки спец. предупреждение нашите не са открили нищо. не случайно в сърбия смъкнаха един стелт, но го направиха руснаците. като знам че комплекса на който служих беше от 60те и беше още годен въпреки лошата подръжка 40 години по късно .... за тези които плуят лошата техника на руснаците.
но пък руснаците са създали стелта дето е така строго пазена тайна на хамериканците, те затова го и показаха.
а какво ще кажете за хеликоптера "черна акула" на руснаците излезе/показаха/ още 99 година, за да го покажат дали нямат нещо по ново?? а онзи самолет АН2хх дето носи 500 тона ??? защо го направиха руснаци а хамериканците още нямат такъв??? защо американските совалки са с руски двигатели. кой вкара обратния цикъл при реактивните двигатели с което увеличи невероятно мощноста на всеки от двигателите и това преди 30 години американците като са ги видели са се побъркали ?? 30 години по късно ??? и са ги изкупили всичките ???
далеч съм от мисълта че нямат кусури и едните имат и другите, но лично моето мнение си е че американците ги чака колапс и то голям, прекалено много започнаха да стават нахалствата им. време е да упаднат за справка - историята това не се случва за първи или последен път, могат да се направят много аналогии с византийците. дори и да не ни харесва е така.
_________________ бързина, това е да бръкнеш 100 пъти в контакта за 1секунда и да не те хване тока .....
|
| Сря Май 03, 2006 11:10 am |
|
 |
|
Цецо
|
Руснаците имат добри инженери и ужасно калпаво пройзводство + самочуствие на богове. Невероятно тъпа комбинация. Всички сме слушали за невероятни Сута, Мута, хеликоптери и секви чудесии. Сигурно тия машини са чудесни като параметри. Ама ако можеше след това да ги пройзведат немци или японци, а не пияни тикви...
Тогава нямаше да се чудим защо проклетия Зил не е запалил - дали защото това му е стандартното поведение или някакви пияни зелени човечета в джипка са обърнали законите на физиката.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Май 03, 2006 11:28 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
@Цецо,
Неизвестно от какво породената ти омраза към руснаците, те прави изключително необективен! Поради естеството на работата си имах възможност дълги години да контактувам с руска военна техника. Тя няма хамериканските гъдели, но е много здрава и надеждна в експлоатация, при това във всякакви условия.
Един пример - защо по целия свят се ползва така масово автомат АК45 а не М16? Замислял ли си се? По време на операция "Пустинна буря" в пустинята прословутите американски пушки масово са засичали от пясъчните частици, а Калашниците са продължавали да стрелят. Рабирайки това, американците са вземали от убитите иракчани автоматите им и са продължавали да се сражават с тях. И не забравяй (както ти казаха по-горе), че американската космическа програма се крепи на руските ракети, а те се конструират от военните институти и се произвеждат във военните заводи. Да си чул скоро за взривила се руска ракета?
|
| Сря Май 03, 2006 1:18 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
каквото и да си говорим и Америка и Русия са големи държави, а в голяма държава все ще намериш някой достатъчно умен за да измисли нещо невероятно. Другата страна на медала е, че поради мащабите доста често продуктите им се описват като "нещо тежко евтино и държавно". Сега и Китай се включва в групичката...
За съжаление, за да нямат разцепване в големите държави често се подклажда краен национализъм. Всички сме гледали достатъчно американски/руски филми. Руският национализъм е някак си по-мек, не изглежда толкова фанатизиран може би.. Бях за няколко месеца по време на перестройката там - верно не ти втълпяват постоянно "Бог да пази Русия", хората са доста по-интелигентни и културно спрям нас българите. Примерно на спирките се редят на опашка още далеч преди да е пристигнал автобуса и не се блъскат, ама на втория месец имах чувството че живея под някакъв капак. Говори се само за "нашите", примено спортните новини са: "в австралия нашата спортиска зае второ място", а кой заел първото - не се казва...
Верно, руснаците често пускат митове за своето превъзходство - в много случаи обаче тези митове се подклаждат умишлено от самите американци с цел да изкопчат по-голям военен бюджет и т.н.
Сред митовете има и истина - примерно ракетните двигатели със затворен цикъл (НК33, РД180), идея известна на американците още от 60-те, но са сметнали че е невъзможна технология и са се ориентирали към твърдо гориво.
Но и американските митове не са никак малко... като започнеш от кой спечели WWII, защо е трябвало да пускат а.бомб, кой е "превзел" Луната, колко опасно е химическото оръжие на Садам и какво ли още не...
Има и спорни, примерно за GPS навсякъде се говори за америка, но аз не мога да разбера защо ГЛОНАС e точно копие, едни и същи честоти, едно и също моделиране, един и същ принцип. И кой от кого е копирал, щото руснаците изтрелват години преди това своите сателите, но така и не им стигат паричките за да направят пълен комплект...
|
| Сря Май 03, 2006 1:21 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
АК47 е добро оръжие, наскоро по Discovery го класираха на 2-ро място (на първо сложиха самият човек). Не мисля, че М16 е лошо обаче... АК47 е по-добро ако ти трябва нещо просто и евтино за да въоръжиш 50 армии по цял свят (толкова ползват АК47),
В "пустинна буря", както и в последната война, спец частите са използвали АК47, не защото нямат пари да си купят по-добро, просто не са искали да бъдат разпознавани по звука, освен това те носят нищо което може да ги уличи че са американци..
|
| Сря Май 03, 2006 1:35 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Тая легенда за американците захвърлящи М16 и грабващи щастливо калашника е точно потвърждение за слуховете и приложението им върху личния състав.
Аз като зяпам по телевизията американците бяха въоражени с едни пушки накичени с всевъзможни джаджи. Нали се сещаш как някой бунак би захвърлил пушка която едва ли не се цели сама, за да вземе дъртия калашник на някой талибан. И после ще стане прав като Рамбо и ще изстреля 10 пълнитела, избивайки около 400 лоши.
Мойте уважения към калашника (говорим за АК47), но това е оръжие за кашици от средата на 20 век. Ония дето тичат във праха след танка като пушечно месо и стрелят напосоки. Съвременните военни конфликти изискват нещо повече от Рамбовски тип оръжия.
Не мразя руснаците. Но при всичкия ми досег с руско пройзводство (вкл. военно) съм се сблъсквал с глупави проблеми, породени от .... нечия немърливост (било то при проектиране, изработка или подръжка).
Но може аз все на калпави Зилове и лади да съм попадал. На ракета не съм се качвал, сигурно са добри. Ама няма да се кача ако я кара руснак.
|
| Сря Май 03, 2006 3:36 pm |
|
 |
|
evc
Ранг: Напреднал
|
Напротив, не бива да се качваш точно ако НЕ я кара руснак! 
_________________ Простотията е Божи дар, но човек не бива да парадира с подаръците си!
|
| Сря Май 03, 2006 3:49 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
|
| Сря Май 03, 2006 4:26 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
offtopic: На 2-рата снимка далеченита - това вече прилича на снайпер.
|
| Сря Май 03, 2006 4:32 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Къде на тия снимки има АК47? Щото аз такова не виждам. Иначе пушките си ги бива. Ама легендата е за 47цата и М16.
|
| Сря Май 03, 2006 4:39 pm |
|
|