Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Да си направим сами триод... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Цитат:
Недоразумения за простотата на пътя на аудио сигнала ....
Потенциалната точност на компакт-дисковете срещу тази на плочите...
Но има и една тема за кабелите дето .
@zz_stefanov - тази тема не е ли за безумни идеи или хумор?Едвам смогнах да отпия от кафето докато четях. :)

Съб Фев 02, 2008 11:11 am
Профил
Ранг: Популярен

Мнение 
Ми ние сме си в Безумни идеи :)

Съб Фев 02, 2008 11:18 am
Профил
Аватар

Мнение 
на мен пък ми хареса описанието на сребърните кристални кабели. идеята е, че кристалната решетка на кабела трябвало да се ориентира в една посока, като пускаш периодично полям посточнен ток през тях. така се получавало не-знам-какво-си звучене. лошото било, че с времето, кристалната решетка се дезориентирала и ефекта се губел.

чудя се дали няма да е по-лесно с квази-течни кабели с някакъв константен под-ток подаван от екстензорни хипер-емитери :idea:

аз не отричам религията. впреки, че няма рационално обяснение, не значи че няма такова нещо. това е нещо, което в повечето случаи си го носиш в тебе.
от инженерна гледна точка (медицинската е по-объркана) душа няма, но всеки знае как е като ти се нарани душата. а никой не може да я посочи къде е...
от време на време ходя да запаля свещичка в църкавата, да си поговоря с боговете. не е инженерно, но ми помага понякога.

та хората са си направили религия. да ги оставим на мира.
дано само някой от следващите министри не я включи като задължителен предмет (влиянието на последния метър жица и кристалната му стуктура върху кадифените баси)

Съб Фев 02, 2008 12:04 pm
Профил

Мнение 
Разбира се, нека всеки си има вяра.
Аз не харесвам институционизирането на вярата. Определено не харесвам религиозните институции и техните представители. Използвам ги когато иронизирам сляпата вяра.
Така както гледам падат пари и от това, да се продължи производството на лампи.

Съб Фев 02, 2008 1:07 pm
Профил
Аватар

Мнение 
винаги съм твърдял че любителите на лампова музика са олигофрени. това с кристалната решетка на кабелите ще си го запазя и ще го показвам ако някой се опитва да опонира :lol: :lol: :lol:

Съб Фев 02, 2008 1:10 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение А аз от утре почвам да позлатявам захранващи кабели!
Между другото не се бъзикайте с музикантчетата. Прави са си, че съвременното цифрово е ушна кал ако не броим 192к/24бита vaw и че едно CD е по-калпаво от нова и качествена плоча.
А за прословутото MP3 да не говорим: кара ме постоянно да бъзикам еквилайзера и все да не ми харесва. Почти се бях обедил, че вече съм пооглушал поради ЕГНто. Тези дни обаче ми попадна един и същ албум на 320к МР3 и на lossless FLAC - има разликааа!

Само се питам ако замразявам харда във фризера дали няма да е още по-добре? :)

Нед Фев 03, 2008 5:32 am
Профил
Аватар

Мнение Re: А аз от утре почвам да позлатявам захранващи кабели!
bongo-bongo написа:
А за прословутото MP3 да не говорим: кара ме постоянно да бъзикам еквилайзера и все да не ми харесва. Почти се бях обедил, че вече съм пооглушал поради ЕГНто. Тези дни обаче ми попадна един и същ албум на 320к МР3 и на lossless FLAC - има разликааа!

Тия МП3-та от нета ли ги влачиш? Поне когато съм гледал бяха все 128кбита, а има и доста с честота на дискретизация < 44.1 KHz. Да не отварям темата и колко боклучави енкодери има.

Lossless == оригинала, няма значение дали е FLAC или нещо друго. Аз лично не мога да усетя разлика на 320кбита/44.1 KHz, нито пък свирката на PC-то е толкова читава.

@bongo-bongo: ти с какво улови тия негативизми в MP3?

Нед Фев 03, 2008 4:06 pm
Профил

woody написа:
bongo-bongo написа:

Тия МП3-та от нета ли ги влачиш? Поне когато съм гледал бяха все 128кбита, а има и доста с честота на дискретизация < 44.1 KHz. Да не отварям темата и колко боклучави енкодери има.

Lossless == оригинала, няма значение дали е FLAC или нещо друго. Аз лично не мога да усетя разлика на 320кбита/44.1 KHz, нито пък свирката на PC-то е толкова читава.

@bongo-bongo: ти с какво улови тия негативизми в MP3?

Каквото и да си говорим за старите лампови щайги не стават, аз съм имал неудоволствието като малък да слушам чисто нова плоча как пращи цъка и пука докато я слушаш и какъв шум пускат ония ми ти лампови усилватели в грамофона , дай да не отваряме тема за тия стари антики . Дори най калпавите mp3 са по качествени от касетофон с най добрата долби или там каквато и система да има за изчистване на шума.
За MP3 тук вече си зависи каква ти е звуковата карта и усилвателя колко шум пуска, също и най вече от къде е записана тази mp3 (най добре да не от касетофон че иначе все едно я слушаш от касетофон) иди и ги сравнявай тогава :D

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Нед Фев 03, 2008 4:12 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Каквато и да е дискретизацията и цифровата разделителна способност, нали го прекарваш през усилвател (крайно стъпало и всокоговорител (слушалки) а те са аналогови.

Нед Фев 03, 2008 4:27 pm
Профил WWW

Мнение Ha
Syrius-B написа:
Каквато и да е дискретизацията и цифровата разделителна способност, нали го прекарваш през усилвател (крайно стъпало и всокоговорител (слушалки) а те са аналогови.

Я сравни сегашните аналогови техники с аналоговите техники от преди 30г , ще откриеш коренна разлика във всяко едно отношение :D

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Пон Фев 04, 2008 1:17 am
Профил
Аватар

Мнение 
Преди 30 години (или поне 20) добрата звукова техника поне беше наистина HiFi.
Сега това, което се продава масово е лъскаво и шарено, но не е HiFi :evil:

Пон Фев 04, 2008 3:07 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
е, да... то и гроздовата на академик неделчев беше супер, и пържолите си бяха пържоли, да не говорим за доматите и краставиците.

те и каките тогава беха едни тигрици - сега са дърти кранти вече.

абе не е лошо човек винаги да има мечти и да ги гони...

Пон Фев 04, 2008 10:02 am
Профил
Аватар

Мнение 
незнам за чесането на езиците и аудиофилите(звучи ми извратено), но както бонго каза много ми се ще ако един ден стигна до пенсия да имам същото желание, инструменти и възможности да се кефя на нещо подобно. и не да го правя за кефа на някой друг или защото ще спечеля някой лев, а за собствено удоволствие.

Пон Фев 04, 2008 10:41 am
Профил
Аватар

Мнение 
Grubi написа:
незнам за чесането на езиците и аудиофилите(звучи ми извратено), но както бонго каза много ми се ще ако един ден стигна до пенсия да имам същото желание, инструменти и възможности да се кефя на нещо подобно. и не да го правя за кефа на някой друг или защото ще спечеля някой лев, а за собствено удоволствие.

:D :D
Има една класическа поговорка - за обущаря, който ходи със скъсани обувки.
Поуката е, не превръщай хобито си в професия, ако искаш да му се радваш за по-дълго време :?

Пон Фев 04, 2008 12:51 pm
Профил WWW

Syrius-B написа:

Е то и ние сме си все още с аналогов слух.
bongo-bongo написа:
Между другото не се бъзикайте с музикантчетата. Прави са си, че съвременното цифрово е ушна кал ако не броим 192к/24бита vaw и че едно CD е по-калпаво от нова и качествена плоча.
Само се питам ако замразявам харда във фризера дали няма да е още по-добре? :)

Все пак в http://www.bgaudio.org/modules.php?name=Forums има много информация и качествени проекти.
Разбирам разочарованието на претенциозние слушатели от цифровото аудио - трудно се намират истински записи, за които да се знае произхода и за които да се гарантира качеството от момента на записването. Носителите са записани във формати с компромисно качество. За MP3 коментара е излишен.
Това обаче е в пълна сила и за плочите.

Последна промяна zz_stefanov на Пон Фев 04, 2008 8:39 pm, променена общо 1 път

Пон Фев 04, 2008 8:29 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 36 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща