Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Predavane na danni po wireless 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Darla написа:
Да трябва не просто сигнала да е пристигнал а и да е верен. Комуникацията е двупосочна. Схемата е проста - имам първичен прибор, който е вързан към РС с wireless, искам да вкарам междинен прибор, който да получава същата информация, но не след PC-то. Затова искам да разбера може ли от първичния прибор връзката да се разделя.

Възможно е, не знам точно как се нарича такова устройство на пазара, но става дума за следното. Всеки пакет с данни си има адрес на получателя, или е broadcast ако може да се получи на кое да е устройство. Типа на връзката между твоето устройство и ПК мисля, че можеше да се види с netstat . За целта просто ти трябва междинно устройство, на което да се присвои адреса ( TCP/IP + номер на порт ) на ПК, това междинно устройство приема пакетите, преадресира ги до ПК, същевремнно си сваля от пакетите данните, които го интересуват. Дори не е нужно да се познава целия протокол на обмен между оригиналното устройство и ПК, в смисъл, не TCP/IP протокола, ами протокола на обмен, изграден между двете устройства. Получава се нещо като рутер, ама не съм сигурен, че точно така се кава.

Добра информация по въпроса, какво точно става зад socket-ите може да прочетеш оттук: http://tangentsoft.net/wskfaq/

Чет Сеп 20, 2007 4:20 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2